Annonse
27. mars 2019
Gulrotsuppe med steikt chorizo
Ei varmande skål med heimelaga kraftsuppe…♥ Fantastisk godt, og ikkje minst enkelt. Med frysaren full av både storfekraft, kyllingkraft og viltkraft blir det ofte kraftsuppe og kraftgryter til middag. Når eg fant kilovis med gulerøtter på datosalg for ei stund tilbake, var spørsmålet om kva vi skal ha til middag ganske så enkelt. Gulrotsuppe! Med sprøsteikt chorizo. Nam!
Har du ikkje frysaren full av sjølvkokt kraft, så kan du blant anna få tak i Stange Kyllingkraft på Rema 1000 butikker. Kyllingkrafta selgast både i mindre og større porsjoner, og finnes både fersk og fryst. Dette er løysinga eg tyr til når eg ikkje har kraft sjølv. Ellers kan du sjølvsagt bruke utblanda buljong/fond også 😉
Gulrotsuppe, ca. 4 personer
1200 g gulrot, skrelt og delt i biter
1 stor løk
2-3 fedd kvitløk
12 dl kyllingkraft, anna type kraft eller buljong/fond
2 dl creme fraiche eller fløyte (kremfløyte, matfløyte…)
salt og pepper
smør/olje til steiking
Tilbehør
200-300 g chorizopølse i biter
smør/olje til steiking
Slik gjer du:
Steik løk og kvitløk i smør/olje til den er blank. Ha over i en kjele og tilsett gulrot og kyllingkraft/buljong. La det småkoke til gulrotbitane er møre (koketida vil naturligvis variere etter størrelse, jo mindre biter, jo kortare koketid).
I mellomtida steiker du chorizopølse og vårløk i smør/olje.
Kjør suppa jevn med ein stavmiksar. Tilsett creme fraiche/fløyte og smak til med salt og pepper. Juster evt. med litt ekstra væske om du ønsker en tynnare konsistens. Server!
Tips og alternativer
– For melkefri suppe: bruk olje til steiking og bytt ut creme fraiche/fløyte med kokoskrem eller kokosmelk.
– Løk/kvitløk kan byttast med purreløk, vårløk eller eventuelt sløyfast.
– Steikt chorizopølse er fantastisk godt som topping på gulrotsuppe, men bruk gjerne stekt bacon, spekeskinke eller lignande istedenfor.
En næringsrik, perfekt kvardagsmiddag som både er rask, enkel og skikkelig digg. Suppe smaker minst like godt dagen etterpå, så lag gjerne ein stor porsjon og ha middag i to dager. Eventuelt kan du fryse ned suppa i porsjoner, og ha en skikkelig lettvint middag tilgjengelig til seinare. Tin suppa over natta i kjøleskapet, og varm opp til servering 🙂
Har du lyst på noko ekstra å tygge på som tilbehør? Her er nokre forslag;
→ Enkel speltfocacccia, oppskrift her!
→ Proteinrike havrerundstykker på 30 minutt, oppskrift her!
→ Halvgrove, saftige rugscones, oppskrift her!
→ Grove polarbrød på 1-2-3, oppskrift her!
Velbekomme og god middag!
Annonse
10 Kommentarer
Line
27. mars 2019
Linda Stuhaug
28. mars 2019
Grete
27. mars 2019
Linda Stuhaug
28. mars 2019
Morten
2. oktober 2019
Linda Stuhaug
3. oktober 2019
Therese
2. oktober 2019
Linda Stuhaug
3. oktober 2019
Tone
17. januar 2022
Linda Stuhaug
18. januar 2022
SKRIV EN KOMMENTAR