Ruccolapesto

Reklame/innlegg i samarbeid med Enriched Food

Opp med handa alle som elsker pesto!
Pesto er etter mi meining en fantastisk smakstilsetning og noko som virkelig setter prikken over i-en på ulike måltid og oppskrifter. I alle år har eg sverga til den tradisjonelle basilikumpestoen, men det er jo veldig mange andre varianter av pesto ein kan lage. Spinatpesto, grønnkålpesto, ramsløkpesto, korianderpesto, ruccolapesto… Dette er varianter av pesto med litt andre smaker, men dei kan sjølvsagt brukast på akkurat samme måter som ein vanligvis bruker pesto. 

Eg lager ofte heimelaga pesto, og dei siste månedane har eg bytta ut fersk kvitløk og smaksnøytral olje med Enrcihed Kvitløksolje. Som eg har nevnt tidligare er dette absolutt min favorittolje fra Enriched. Den er så anvendelig og gir en nydelig kvitløkssmak på oppskriftene. I tillegg er jo desse oljene kjent for eit høgt innhold av omega-3 fettsyrer, slik at vi som forbrukere kan få i oss dei livsnødvendige fettsyrene på en enkel og velsmakande måte. Vinn-vinn!

Sjekk gjerne ut Enriched sine heimesider HER, og klikk heim olje i enten KVITØK, BASILIKUM eller SITRONSMAK 🙂

Min siste variant av pesto er ruccolapesto. Eg hadde lyst å lage en ny vri, og ruccolapesto hadde eg aldri laga før. Bytta rett og slett ut basilikum med ruccola, og som nevnt fersk kvitløk og smaksnøytral olje med Enriched kvitløksolje.

Ruccolapesto med Enriched kvitløksolje
1 pk (50 g) ruccola
40 g rista pinekjerner
50 g parmesan
1 dl Enriched Kvitløksolje
salt og pepper

Slik gjer du: 
Ha ruccola, rista pinjekjerner og parmesan i en foodprosessor eller blendar og køyr til en jevn masse. Spe forsiktig med olje samtidig som maskina går. Tilsett litt meir olje om du ønsker ein meir flytande konsistens.

Smak til med salt og pepper. Ha ruccolapestoen over i ei lita glasskrukke og oppbevar i kjøleskapet. Ruccolapestoen står seg i minst ei veke.

Så, kva kan du bruke denne ruccolapestoen til? 
Eg synes generelt at pesto er digg under pålegg (istedenfor smør/kremost/majones) på lomper, knekkebrød, brød, rundstykker, scones, salte vafler eller kva det måtte vere. Nydelig kombinasjon med ekstra ruccola, ost, skinke og paprika;

Eg synes og det er knallgodt som smakstilsetning i dressing i ulike salater. Her i krema pasta- og kyllingsalat;

Det er utallige mange måter å kunne bruke denne ruccolapestoen på, det er ingenting anna enn fantastien som setter grenser 🙂 Og ha i bakhodet at 1-2 ts av denne pestoen med Enriched sin næringsrike olje dekker dagsbehovet ditt for omega-3. Det gir eg en stor tommel opp for!

Då gjenstår det vell berre å sei hurra for fredag og riktig god helg! Håper den blir alle tiders♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. Marie Nygård

  Hvor lenge holder den seg i kjøleskapet?

  1. Står i innlegget – minst ei veke 🙂

 2. Kristin

  Går det an å fryses ned? Så godt ut!

  1. Absolutt! Pesto er supert å fryse ned 😀

 3. Hanne Cathrine

  Hei ,
  Hvor får man tak den den hvitløksoljen?

  Mvh Hanne Cathrine

  1. Hei! Veldig mange lenker i innlegget, berre å følge ein av dei 🙂

   1. Hanne Cathrine

    Tenkte mer fysisk butikk, da jeg må lage i dag Har så mye rucculasalat fra parsellen min

   2. Det er kun nokre få butikker/kafeer som har denne oljen fysisk i butikk i Ålesund. Men oljen anbefalast virkelig å klikke heim altså 😀 Supergod på smak, og kan brukast til mange andre oppskrifter også 🙂

 4. Ove Sandhåland

  Takk for fin oppskrift, har en stor ruccola staude som jeg leter etter noe å bruke til!

  Men du bør fjerne at 1-2 ts av denne pestoen dekker dagsbehovet for omega-3. Det stemmer absolutt ikke. Kroppen klarer bare å omgjøre 5-10 % av omega-3 fettsyrer som kommer fra planteriket til de essensielle omega-3 fettsyrene som kroppen trenger å få tilført via kosten.

  1. Trur du har misforstått litt, Ove 🙂 Enriched oljen består av Extra Virgin Olivenolje kombinert med høgkvalitets torskeolje som er omega-3 kilden her. 1 ts av denne oljen skal dekke dagsbehovet for omega-3, og dermed dekker 1-2 ts av denne ruccolapestoen dagsbehovet for omega-3. Du kan lese meir om Enrcihed her:

   https://enrichedfood.com/pages/helse

   Kjekt du likte oppskrifta 🙂