Vekemeny 14/2019

Riktig god søndag!

Det begynner å bli nokre år sidan eg starta med dette faste søndagsinnlegget, og eg har ingen planer om å gi meg enda. For nokon av dokke er dette innlegget vekas høgdepunkt, og for min del er det berre stas å bla meg tilbake til arkivet og sette sammen ein sunn, variert og digg vekemeny som eg sjølv hadde elska. Målet mitt er ikkje at de skal følge vekemenyen slavisk, målet mitt er å inspirere med ein eller fleire retter, alt etter kva de er ute etter 🙂 Her er mitt forslag til vekemeny for veke 14:

MANDAG!
Indisk linsegryte med kikerter, oppskrift her

*

TIRSDAG!
Ovnsbakt torsk med purreløksaus og røtgrønnsaker, oppskrift her

*

ONSDAG!
Kylling- og brokkoligrateng, oppskrift her

*

TORSDAG!
Gulrotsuppe med steikt chorizo, oppskrift her

*

FREDAG!
Heimelaga moussaka med søtpotet, oppskrift her

*

LØRDAG!
Lompetoast i vaffeljern (frukost- eller lunsjtips!) oppskrift her

*

SØNDAG!
Hjortekarbonader (lag evt. storfe) med krema kantarell (lag evt. med anna sopp), oppskrift her

*

VEKAS BAKETIPS!
Sukkerfri gulrotkakemuffins med innbakt glasur, oppskrift her

*

VEKAS MATPAKKETIPS!
Grove polarbrød på 1-2-3, oppskrift her

*

VEKAS EKSTRAOPPSKRIFT!
Blåbær havregraut, oppskrift her

God planlegging! Eg skal ta planlegginga litt seinare, no skal bunaden på og dagen skal tilbringast i barnedåp♥

God søndag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Hei Linda!
    Tusen takk for nok en inspirerende ukemeny 🙂

    Jeg har bare lyst til å komme med en liten anbefaling til deg. Passer bra mtp. kjøttfri mandag i morgen 🙂 Jeg kjøpt nylig et glass med ajvar i en butikk. Hadde ikke vært borti det før, men syntes det så og hørtes deilig ut da jeg leste ingrediensene. Det kan godt være du er kjent med det fra før, men hvis ikke tror jeg det er noe du vil like godt 🙂
    Det er en relish/dip/saus laget primært på paprika og aubergin som ovnsbakes, samt hvitløk, krydder og evt. olje. Det kan brukes til det aller meste, både varm og kald. Men min favoritt så langt tror jeg må være i lomper i stedet for pest/philadelphia etc. Nam, nam! 🙂

    1. Hei Helena!
      Tusen takk for tips, skal absolutt sjå etter ajvar i butikken 😀 Høyres absolutt ut som noko eg kan like godt!! 🙂

  2. Hei Linda! Veldig fan av oppskriftene dine og bruker de daglig til hverdags. jeg har ikke tatt i bruk ukemenyene dine enda, men tenkte å gjøre det nå for å slippe å planlegge selv 🙂 jeg har to spørsmål relatert til ukemenyene dine:
    – Setter du sammen menyen som en slags «matkasse» at man kan handle på mandag og kunne bruke opp matvarene ila uken for å slippe matsvinn?
    – pleier du å ha to fiskeretter på ukemenyen?

    keep up the good work! du er min go to når det gjelder oppskrifter

    1. Hei Cecilie 🙂
      – Sjølvsagt kann ein handle alt på mandagen og bruke opp matvarene iløpet av veka uten at det blir matsvinn av det 😉 Det handler jo også om korleis ein bruker matvarene utenom middagsmaten, som er mitt fokus i vekemenyen.

      – Eg har i 95% av vekemenyane 2 fiskemiddager i veka.

      Hyggelig å lese at du er fan av oppskriftene mine, håper også at vekemenyane kan inspirere framover 😀 Ha en nydelig onsdag!