Slik lager du den beste sukkerfri suksessterta!

Suksessterte!
Lite visste eg om at dette er ei ganske så populær kake? Vertfall blant de som følger meg!

For nokre veker tilbake spurte nemlig eg på instagram kva ønskeoppskrift de hadde på sukkerfri kake. Det kom inn mange forslag, men suksessterte var definitivt den oppskrifta som flest ønska seg. Det har nok absolutt ein sammenheng at vi nærmer oss påske også 🙂 Uansett, suksessterte blei det!

MEN, det er ikkje første gang eg deler oppskrift på suksessterte. Eg har nemlig to oppskrifter i arkivet fra før, i tillegg til en oppskrift i boka mi. Felles for desse oppskriftene er at eg har brukt dadler i mandelbunnen for å få den seige, gode konsistensen. I dagens oppskrift har eg derimot bytta ut dadler med fibersirup, og den gule kremen er oppskrift fra boka. Ny oppskrift som definitivt er den beste hittil, vertfall her på bloggen 🙂

Ønsker man derimot å bruke dadler istedenfor fibersirup i mandelbunnen, så finner du den oppskrifta HER. Kaka ser heilt lik ut og smaker ganske så likt uansett om man bruker fibersirup eller dadler, så her bruker du det du foretrekker 🙂

Psst.. Nokon kjenner vell igjen bildene? Dette er bildene som blei tatt til boka mi. Alle bildene er derfor tatt av superfotograf Jon Marius Nilsson 🙂 

Mandelbunn
400 g mandler
150 g fibersirup clear
4 ss sukrin gold*
4 eggekviter
en god klype salt

Gul krem

4 eggeplommer
1 dl fløyte
50 g sukrin+*
1/2 ts ekte vaniljepulver*
120 g smør
2-3 ss fibersirup clear (kan sløyfast, men anbefalast om du har)

Slik gjer du:
1, mandelbunn: Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme.
Mal mandlane i en foodprosessor eller blendar. Rør inn fibersirup, sukrin gold, eggekviter og salt.

2. Fordel i en rund form (ca. 22 cm) eller firkanta form (ca. 20×30 cm) med bakepapir*. Steik midt i ovnen i ca. 20 minutt, eller til mandelbunnen har satt seg og er gjennomstekt. Avkjøl.

3, gul krem: Ha eggeplommer, fløyte, sukrin+ og vaniljepulver i ein liten kjele. Varm forsiktig opp til kokepunktet på svak varme til den begynner å tjukne. Det er viktig at du rører heile tida. Dette tar ca. 10 minutt.

4. Avkjøl nokon minutt før du pisker inn smør i terningar, til slutt fibersirup clear. Sett kremen til avkjøling.

5. Fordel kremen over mandelbunnen når den er avkjølt. Topp gjerne med nokre salte, hakka pistasjnøtter. Oppbevarast i kjøleskap til servering. Den kan fint stå kaldt i tre-fire dagar.

Tips og alternativer*
Sukrin gold i mandelbunnen kan byttast med anna søtning tilsvarande 4 ss sukker. Sukrin+ i den gule kremen kan også byttast med anna søtning tilsvarande 100 g sukker.

Ekte vaniljepulver i den gule kremen kan byttast med frø fra 1 vaniljestang.

→ Ikkje heng deg opp i at formen din må vere 22 cm (rund) eller 20×30 cm (firkanta). Det går heilt fint å bruke former som er litt mindre eller litt større, for eksempel 24 cm (rund) eller 25×35 cm (firkanta). Steiketida justerer du deretter.



Suksess med sukkerfri suksessterte!

Håper fleire har lyst å prøve seg på denne kaka 🙂 Eg veit vertfall at nokon av dokke følgere med diabetes / familie med diabetes blir ekstra glade for denne oppskrifta!


Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

  1. Camilla Agnethe Mortensen

    Hei, sikkert et dumt spørsmål, men bruker du stivpiskede eggehviter i mandelbunnen eller blander du dem bare inn? 🙂

    1. Berre blander inn, ingen stivpisking 🙂

  2. Will try this for Easter. Will have to use the sweetener I can get here in Australia. I have a set of 17 dessert plates like yours. My mother bought them for my confirmation a very long time ago and brought them to Australia when we emigrated 54 years ago

    1. It’s nice to read! Hope you like this cake 😀

  3. Hvor får man kjøpt den sirupen?

    1. Helsekostbutikker eller dagligvare med godt utvalg 🙂

  4. Synnøve Jensen

    Heia. Skal bake til konfirmasjon og må ha noen kaker til diabetikere. Men må jeg kjøpe 2 slags sukrin eller kan jeg bruke samme sort i bunn og eggekrem? Og hvis ja. Hvem ville du anbefalt? Prøvde meg for noen år siden med sukrin i ei konfirmasjonskake men den gikk i søpla da jeg fik en ekkel kald smak i munnen. Men nye nytt e kommet siden da.

    1. Skulle eg valgt en hadde det blitt sukrin+ 🙂 Berre hugs at sukrin+ er dobbelt så søtt som sukrin gold ift. mengden i bunnen.

  5. Jeg har prøvd å lage den gule kremen flere ganger nå, men hver eneste gang ender den opp med å smake søtt smør. Har du noen ide om hva jeg gjør galt? Jeg har fulgt oppskriften nøyaktig, men likevel får jeg det ikke til hehe 🙂

    1. Har du brukt usalta smør kanskje? Eg bruker alltid vanlig meierismør (ikkje usalta). Ellers er det viktig at den får stå lenge nok på varmen 🙂

      1. Jeg brukte tine meierismør (den med salt), og den stod lenge på varmen 🙂

      2. Hm. Så rart! Ikkje fått denne tilbakemeldinga før :/

  6. Hei!
    Kan man lage denne kaka en eller to dager i forveien? Altså både bunnen, kremen og sette den sammen?

    1. Ja, det går nok heilt fint 🙂

  7. Bjørg Rønning

    Hei Linda, du har så mange spennende oppskrifter. Jeg har prøvd flere med bra resultat . Jeg lurer litt på om du har prøvd å fryse denne kaka? Fungerer det? Jeg tenkte det kunne vært praktisk å lage den noen uker før jul Hilsen Bjørg

    1. Heisann 🙂 Ja, denne går fint å fryse! Håper kaka faller i smak 😀