Linda Stuhaug

Annonse

Slik lager du sukkerfri suksessterte – den beste!

Slik lager du sukkerfri suksessterte – den beste!
Suksessterte! Lite visste eg om at dette er ei ganske så populær kake? Vertfall blant de som følger meg!
For nokre veker tilbake spurte nemlig eg på instagram kva ønskeoppskrift de hadde på sukkerfri kake. Det kom inn mange forslag, men suksessterte var definitivt den oppskrifta som flest ønska seg. Det har nok absolutt ein sammenheng at vi nærmer oss påske også 🙂 Uansett, suksessterte blei det!
MEN, det er ikkje første gang eg deler oppskrift på suksessterte. Eg har nemlig to oppskrifter i arkivet fra før, i tillegg til en oppskrift i boka mi. Felles for desse oppskriftene er at eg har brukt dadler i mandelbunnen for å få den seige, gode konsistensen. I dagens oppskrift har eg derimot bytta ut dadler med fibersirup, og den gule kremen er oppskrift fra boka. Ny oppskrift som definitivt er den beste hittil, vertfall her på bloggen 🙂
Ønsker man derimot å bruke dadler istedenfor fibersirup i mandelbunnen, så finner du den oppskrifta HER. Kaka ser heilt lik ut og smaker ganske så likt uansett om man bruker fibersirup eller dadler, så her bruker du det du foretrekker 🙂
Psst.. Nokon kjenner vell igjen bildene? Dette er bildene som blei tatt til boka mi. Alle bildene er derfor tatt av superfotograf Jon Marius Nilsson 🙂
Mandelbunn 400 g mandler 150 g fibersirup clear (eller den nye sukrinsirup gold. Då holder det med 2 ss sukin gold* i tillegg) 4 ss sukrin gold* 4 eggekviter en god klype salt Gul krem 4 eggeplommer 1 dl fløyte 50 g sukrin+* 1/2 ts ekte vaniljepulver* 120 g smør 2-3 ss fibersirup clear eller sukrinsirup gold (kan sløyfast, men anbefalast om du har)
Slik gjer du: 1, mandelbunn: Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Grovmal mandlane i en foodprosessor eller blendar. Rør inn fibersirup, sukrin gold, eggekviter og salt.
2. Fordel i en rund form (ca. 22 cm) eller firkanta form (ca. 20×30 cm) med bakepapir*. Steik midt i ovnen i ca. 20 minutt, eller til mandelbunnen har satt seg og er gjennomstekt. Avkjøl.
3, gul krem: Ha eggeplommer, fløyte, sukrin+ og vaniljepulver i ein liten kjele. Varm forsiktig opp til kokepunktet på svak varme til den begynner å tjukne. Det er viktig at du rører heile tida. Dette tar ca. 10 minutt.
4. Avkjøl nokon minutt før du pisker inn smør i terningar, til slutt fibersirup clear. Sett kremen til avkjøling.
5. Fordel kremen over mandelbunnen når den er avkjølt. Topp gjerne med nokre salte, hakka pistasjnøtter. Oppbevarast i kjøleskap til servering. Den kan fint stå kaldt i tre-fire dagar.
Tips og alternativer*Sukrin gold i mandelbunnen kan byttast med anna søtning tilsvarande 4 ss sukker. Sukrin+ i den gule kremen kan også byttast med anna søtning tilsvarande 100 g sukker.
Ekte vaniljepulver i den gule kremen kan byttast med frø fra 1 vaniljestang.
→ Ikkje heng deg opp i at formen din må vere 22 cm (rund) eller 20×30 cm (firkanta). Det går heilt fint å bruke former som er litt mindre eller litt større, for eksempel 24 cm (rund) eller 25×35 cm (firkanta). Steiketida justerer du deretter.
Suksess med sukkerfri suksessterte!
Håper fleire har lyst å prøve seg på denne kaka 🙂 Eg veit vertfall at nokon av dokke følgere med diabetes / familie med diabetes blir ekstra glade for denne oppskrifta!
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

Suksessterte!
Lite visste eg om at dette er ei ganske så populær kake? Vertfall blant de som følger meg!

For nokre veker tilbake spurte nemlig eg på instagram kva ønskeoppskrift de hadde på sukkerfri kake. Det kom inn mange forslag, men suksessterte var definitivt den oppskrifta som flest ønska seg. Det har nok absolutt ein sammenheng at vi nærmer oss påske også 🙂 Uansett, suksessterte blei det!

MEN, det er ikkje første gang eg deler oppskrift på suksessterte. Eg har nemlig to oppskrifter i arkivet fra før, i tillegg til en oppskrift i boka mi. Felles for desse oppskriftene er at eg har brukt dadler i mandelbunnen for å få den seige, gode konsistensen. I dagens oppskrift har eg derimot bytta ut dadler med fibersirup, og den gule kremen er oppskrift fra boka. Ny oppskrift som definitivt er den beste hittil, vertfall her på bloggen 🙂

Ønsker man derimot å bruke dadler istedenfor fibersirup i mandelbunnen, så finner du den oppskrifta HER. Kaka ser heilt lik ut og smaker ganske så likt uansett om man bruker fibersirup eller dadler, så her bruker du det du foretrekker 🙂

Psst.. Nokon kjenner vell igjen bildene? Dette er bildene som blei tatt til boka mi. Alle bildene er derfor tatt av superfotograf Jon Marius Nilsson 🙂

Mandelbunn
400 g mandler
150 g fibersirup clear (eller den nye sukrinsirup gold. Då holder det med 2 ss sukin gold* i tillegg)
4 ss sukrin gold*
4 eggekviter
en god klype salt

Gul krem
4 eggeplommer
1 dl fløyte
50 g sukrin+*
1/2 ts ekte vaniljepulver*
120 g smør
2-3 ss fibersirup clear eller sukrinsirup gold (kan sløyfast, men anbefalast om du har)

Slik gjer du:
1, mandelbunn: Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme.
Grovmal mandlane i en foodprosessor eller blendar. Rør inn fibersirup, sukrin gold, eggekviter og salt.

2. Fordel i en rund form (ca. 22 cm) eller firkanta form (ca. 20×30 cm) med bakepapir*. Steik midt i ovnen i ca. 20 minutt, eller til mandelbunnen har satt seg og er gjennomstekt. Avkjøl.

3, gul krem: Ha eggeplommer, fløyte, sukrin+ og vaniljepulver i ein liten kjele. Varm forsiktig opp til kokepunktet på svak varme til den begynner å tjukne. Det er viktig at du rører heile tida. Dette tar ca. 10 minutt.

4. Avkjøl nokon minutt før du pisker inn smør i terningar, til slutt fibersirup clear. Sett kremen til avkjøling.

5. Fordel kremen over mandelbunnen når den er avkjølt. Topp gjerne med nokre salte, hakka pistasjnøtter. Oppbevarast i kjøleskap til servering. Den kan fint stå kaldt i tre-fire dagar.

Tips og alternativer*
Sukrin gold i mandelbunnen kan byttast med anna søtning tilsvarande 4 ss sukker. Sukrin+ i den gule kremen kan også byttast med anna søtning tilsvarande 100 g sukker.

Ekte vaniljepulver i den gule kremen kan byttast med frø fra 1 vaniljestang.

→ Ikkje heng deg opp i at formen din må vere 22 cm (rund) eller 20×30 cm (firkanta). Det går heilt fint å bruke former som er litt mindre eller litt større, for eksempel 24 cm (rund) eller 25×35 cm (firkanta). Steiketida justerer du deretter.



Suksess med sukkerfri suksessterte!

Håper fleire har lyst å prøve seg på denne kaka 🙂 Eg veit vertfall at nokon av dokke følgere med diabetes / familie med diabetes blir ekstra glade for denne oppskrifta!

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

Annonse

44 Kommentarer

K

Karina risvåg

16. mai 2021

Hei! Tenkte å lage kaken i dag, men ser til min forskrekkelse at jeg bare har Sukrin maple syrup og butikkene er stengt.. Kan jeg bruke den?

Linda Stuhaug

17. mai 2021

Hei! Beklager, men har ikkje sett denne før no. Det skal uansett gå fint, så lenge du liker smaken på den 🙂

A

Anette

5. mai 2021

Hei! Bakte denne i går, å bunnen ble litt tørr. Opplevd det før? Ellers e smaken veldig god, men har du tips til neste gang æ vil bake den?

Linda Stuhaug

5. mai 2021

Hei! Hm, har du fulgt oppskrifta så er det vell å steike den litt kortare… Eg har ikkje opplevd denne tørr vertfall 😀

A

Amalie

22. april 2021

Er det kremfløte du mener når du skriver fløte? Eller hva slags fløte brukte du? 🙂

Linda Stuhaug

23. april 2021

Ja 🙂

K

Karianne

30. mars 2021

Hei Linda! Vet du om det vil fungere å bytte ut fløten med havre- eller soyafløte? Tåler nemlig ikke melk så godt. Mvh Karianne

Linda Stuhaug

31. mars 2021

Hei! Eg har aldri testa, men rekner med det skal gå heilt fint 🙂

K

Karina

30. mars 2021

Kan en bruke matfløte?

Linda Stuhaug

31. mars 2021

Veldig usikker på om det fungerer, dessverre.

S

Synnøve Jensen

11. april 2019

Heia. Skal bake til konfirmasjon og må ha noen kaker til diabetikere. Men må jeg kjøpe 2 slags sukrin eller kan jeg bruke samme sort i bunn og eggekrem? Og hvis ja. Hvem ville du anbefalt? Prøvde meg for noen år siden med sukrin i ei konfirmasjonskake men den gikk i søpla da jeg fik en ekkel kald smak i munnen. Men nye nytt e kommet siden da.

Linda Stuhaug

12. april 2019

Skulle eg valgt en hadde det blitt sukrin+ 🙂 Berre hugs at sukrin+ er dobbelt så søtt som sukrin gold ift. mengden i bunnen.

B

Bitten

8. april 2019

Hvor får man kjøpt den sirupen?

Linda Stuhaug

8. april 2019

Helsekostbutikker eller dagligvare med godt utvalg 🙂

S

Silvi

7. april 2019

Will try this for Easter. Will have to use the sweetener I can get here in Australia. I have a set of 17 dessert plates like yours. My mother bought them for my confirmation a very long time ago and brought them to Australia when we emigrated 54 years ago

Linda Stuhaug

8. april 2019

It’s nice to read! Hope you like this cake 😀

C

Camilla Agnethe Mortensen

7. april 2019

Hei, sikkert et dumt spørsmål, men bruker du stivpiskede eggehviter i mandelbunnen eller blander du dem bare inn? 🙂

Linda Stuhaug

8. april 2019

Berre blander inn, ingen stivpisking 🙂

M

Marte

26. mai 2019

Hei! Kan man lage denne kaka en eller to dager i forveien? Altså både bunnen, kremen og sette den sammen?

Linda Stuhaug

27. mai 2019

Ja, det går nok heilt fint 🙂

I

Iselin Renée

6. mai 2019

Jeg har prøvd å lage den gule kremen flere ganger nå, men hver eneste gang ender den opp med å smake søtt smør. Har du noen ide om hva jeg gjør galt? Jeg har fulgt oppskriften nøyaktig, men likevel får jeg det ikke til hehe 🙂

Linda Stuhaug

7. mai 2019

Har du brukt usalta smør kanskje? Eg bruker alltid vanlig meierismør (ikkje usalta). Ellers er det viktig at den får stå lenge nok på varmen 🙂

I

Iselin Renée

13. mai 2019

Jeg brukte tine meierismør (den med salt), og den stod lenge på varmen 🙂

Linda Stuhaug

14. mai 2019

Hm. Så rart! Ikkje fått denne tilbakemeldinga før :/

M

Marte

12. februar 2020

Hei! Ettersom man nå bare får tak i sukrinsirup, skal vi likevel benytte den i den gule kremen? Vil den påvirke fargen på noe vis? Mvh Marte

Linda Stuhaug

13. februar 2020

Hei! Ja, alltid bytte fibersirup med sukrinsirup. Berre hugs å kutte ned litt på mengden ekstra søtning! Kan kanskje påvirke fargen bittelitt, men det er jo ikkje snakk om den store mengden 🙂 Håper kaka faller i smak 😀

D

Diana

8. februar 2020

Hei!:) Går det an å bruke noko annet enn Sukrinsirup/fibersirup? Kan eg bruke Sukrin Gold eller vanlig Sukrin istadenfor? Og kan eg bruke vanilje essens (eller vaniljesukker?) istadenfor vanilje pulver?.. Takk på forhånd, for svar ☺️ Ps. Har prøvd fleire av dine oppskrifter, både smoothieR og Snickers snacks (knallgod!)..Veldig gode oppskrifter Heier på deg!

Linda Stuhaug

9. februar 2020

Hei! Du vil ikkje få seig bunn uten å bruke sirup. Bytter du med f.eks sukrin gold vil du verken få samme smak eller konsistens. Då vil eg heller anbefale deg å bytte sirupen med dadler for vellykka resultat 🙂 Har du ikkje vaniljepulver eller vaniljestang kan du berre droppe det, eventuelt tilsette litt vaniljeessens eller vaniljesukker 🙂 Takk for hyggelige ord! Håper kaka faller i smak 🙂

B

Bjørg Rønning

9. november 2019

Hei Linda, du har så mange spennende oppskrifter. Jeg har prøvd flere med bra resultat . Jeg lurer litt på om du har prøvd å fryse denne kaka? Fungerer det? Jeg tenkte det kunne vært praktisk å lage den noen uker før jul Hilsen Bjørg

Linda Stuhaug

11. november 2019

Heisann 🙂 Ja, denne går fint å fryse! Håper kaka faller i smak 😀

B

Brit

9. november 2022

Hei Linda, Jeg ville gjerne bake den sukkerfrie suksessterten til et selskap førstkommende lørdag, men stusser litt over oppskriften. I mandelbunner opereres det som regel med stivpiskede eggehviter, men jeg kan ikke se at det står noe om det i denne oppskriften...? Brukes eggehvitene som de er, uten pisking?

Linda Stuhaug

9. november 2022

Hei! Det stemmer det. Men du må berre stivpiske visst du ønsker det :)

C

Camilla Sætherø

20. januar 2023

Kan jeg bruke vaniljebønneekstrakt i gulkremen isteden for vaniljepulver eller -frø? :-)

Linda Stuhaug

21. januar 2023

Har eg aldri hørt om, men du kan sikkert det😊

i

imr

3. april 2023

Gule kremen på toppen ble veldig rennende. Hva gjorde jeg feil?

Linda Stuhaug

4. april 2023

Den skal fylde seg når den når kokepunktet, så er nok det som er gjort feil sannsynligvis😊

M

Monica Larsen

30. april 2022

brukte Sukrin gold gulkremmen ble karamell farge

Linda Stuhaug

1. mai 2022

Ja, men det blir det av sukrin gold i lys krem ;)

T

Torill Volden

14. mai 2022

Tåler ikke dadler og butikkene er omkring har ikke fibersirup. Er det noe annet jeg kan bruke?

Linda Stuhaug

14. mai 2022

Sukrinsirup = erstatning for fibersirup som ikkje lengre er i produksjon :)

A

Anna

5. mai 2023

Kan kaken fryses?

Linda Stuhaug

6. mai 2023

Ja🤩

R

Randi

3. september 2023

hei- hvilken budd synes du blir best? Den med dadler eller den uten?

Linda Stuhaug

5. september 2023

Godt spørsmål! Eg synes egentlig dei blir gode begge to. Visst eg skulle valgt - kanskje den med dadler😃

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg