Linda Stuhaug

Annonse

Kylling- og pastasalat med krema pestodressing

Kylling- og pastasalat med krema pestodressing
Åh, den salaten her… den blei SÅ god!
Eg kan ikkje få sagt nok ganger at en salat er så mykje meir enn salat. Sjølvsagt kan det vere en enkel, grønn salat som passer best som tilbehør middagen, men det kan også vere en superdigg, næringsrik salat med mange gode smaker og konsistenser som metter godt, og passer like godt til middagen som til lunsj eller luksus kveldsmat. Slik som denne kylling- og pastasalaten med krema pestodressing;
I denne skåla finner du; → Saftig kylling → Fetaost → Eplebiter → Valnøtter → Pistasjenøtter → Pasta → Krema pestodressing → Smakfulle & sprø grønnsaker.
Heilt sinnsjukt enkelt å lage til, heilt sinnsjukt godt å ete. Eg får vann i munn berre av å skrive dette innlegget, eg…
Kylling- og pastasalat, lunsj/middag til 3-4 personer 200-250 g salatkjøtt av kylling (evt. 300-350 g kyllingfilet, stekt i biter) 150 g valgfri pasta 3-4 never baby leaf mix 1 eple 1 gul paprika 1 pk cherrytomater 1/2 agurk 1/2-1 glass apetina fetaost 100 g valgfri nøtter (eg brukte valnøtter og pistasjenøtter)
Krema pestodressing 200 g kesam eller rømme 2-4 ss valgfri grønn pesto (eg brukte ruccolapesto) evt. litt salt og pepper
Slik gjer du: 1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl under rennande, kaldt vatn.
2. Kutt eple og grønnsakene i passelige biter. Bland alle ingrediensane til salaten.
3. Rør pesto sammen med kesam/rømme, smak deg fram etter kor sterk pestosmak du vil ha. Eg brukte ruccolapesto, men du kan også bruke vanlig basilikumpesto eller anna type pesto.
4. Bland dressingen inn i kylling- og pastasalaten. Kan nytast med det samme, eller oppbevar i kjøleskap til servering.
Som de ser på bildet / i teksten så brukte eg linsepasta denne gangen, og det fungerte heilt ypperlig 🙂 Bittelitt anna smak og konsistens enn vanlig pasta, men når pastaen blei blanda med resten av ingrediensane tenkte ingen over det. Pastaen har linser som hovedingrediens, er naturlig glutenfri og har eit høgt proteininnhold. Den kan brukast på akkurat samme måte som ein vanligvis bruker pasta, og den er kjøpt på Rema 1000. Eg skal absolutt kjøpe denne fleire ganger!
Ikkje heng deg oppi enkeltingredienseane i salaten… Bruk oppskrifta som utgangspunkt og lag salaten etter kva du liker og har tilgjengelig på ditt kjøkken 🙂 Du kan for eksempel bytte fetaost med soltørka tomat, valnøtter med cashewnøtter, paprika med sukkerter eller kylling med skinke, grønn pesto med rød pesto, eventuelt dropp dressingen for ein meir nøytral salat… De skjønner tegninga!
En salat som også passer ypperlig på koldtbordet eller tapasbordet!
Sola skinner og det er fredag – ingenting er bedre enn det 🙂 Ønsker alle ei riktig god helg♥

Åh, den salaten her… den blei SÅ god!

Eg kan ikkje få sagt nok ganger at en salat er så mykje meir enn salat. Sjølvsagt kan det vere en enkel, grønn salat som passer best som tilbehør middagen, men det kan også vere en superdigg, næringsrik salat med mange gode smaker og konsistenser som metter godt, og passer like godt til middagen som til lunsj eller luksus kveldsmat. Slik som denne kylling- og pastasalaten med krema pestodressing;

I denne skåla finner du;
→ Saftig kylling → Fetaost → Eplebiter → Valnøtter → Pistasjenøtter → Pasta → Krema pestodressing → Smakfulle & sprø grønnsaker.

Heilt sinnsjukt enkelt å lage til, heilt sinnsjukt godt å ete. Eg får vann i munn berre av å skrive dette innlegget, eg…

Kylling- og pastasalat, lunsj/middag til 3-4 personer
200-250 g salatkjøtt av kylling (evt. 300-350 g kyllingfilet, stekt i biter)
150 g valgfri pasta
3-4 never baby leaf mix
1 eple
1 gul paprika
1 pk cherrytomater
1/2 agurk
1/2-1 glass apetina fetaost
100 g valgfri nøtter (eg brukte valnøtter og pistasjenøtter)

Krema pestodressing
200 g kesam eller rømme
2-4 ss valgfri grønn pesto (eg brukte ruccolapesto)
evt. litt salt og pepper

Slik gjer du:
1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl under rennande, kaldt vatn.

2. Kutt eple og grønnsakene i passelige biter. Bland alle ingrediensane til salaten.

3. Rør pesto sammen med kesam/rømme, smak deg fram etter kor sterk pestosmak du vil ha. Eg brukte ruccolapesto, men du kan også bruke vanlig basilikumpesto eller anna type pesto.

4. Bland dressingen inn i kylling- og pastasalaten. Kan nytast med det samme, eller oppbevar i kjøleskap til servering.

Som de ser på bildet / i teksten så brukte eg linsepasta denne gangen, og det fungerte heilt ypperlig 🙂 Bittelitt anna smak og konsistens enn vanlig pasta, men når pastaen blei blanda med resten av ingrediensane tenkte ingen over det. Pastaen har linser som hovedingrediens, er naturlig glutenfri og har eit høgt proteininnhold. Den kan brukast på akkurat samme måte som ein vanligvis bruker pasta, og den er kjøpt på Rema 1000. Eg skal absolutt kjøpe denne fleire ganger!

Ikkje heng deg oppi enkeltingredienseane i salaten… Bruk oppskrifta som utgangspunkt og lag salaten etter kva du liker og har tilgjengelig på ditt kjøkken 🙂 Du kan for eksempel bytte fetaost med soltørka tomat, valnøtter med cashewnøtter, paprika med sukkerter eller kylling med skinke, grønn pesto med rød pesto, eventuelt dropp dressingen for ein meir nøytral salat… De skjønner tegninga!

En salat som også passer ypperlig på koldtbordet eller tapasbordet!

Sola skinner og det er fredag – ingenting er bedre enn det 🙂 Ønsker alle ei riktig god helg♥

Annonse

7 Kommentarer

K

Ko

17. september 2021

kylling

M

May Britt Nilssen

1. juni 2022

Blir denne salaten glutenfri ?

Linda Stuhaug

1. juni 2022

Ja, så lenge du bruker en pasta som er glutenfri :)

L

Line

9. juni 2022

Hvor lenge kan den stå i kjøleskapet?😄

Linda Stuhaug

10. juni 2022

Kan fint stå noken dager🤗

A

AIL

3. april 2022

Hei! Har du oljen til fetaosten oppi salaten? Eller bare osten? 😊

Linda Stuhaug

3. april 2022

Kun osten😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg