Linda Stuhaug

Annonse

Vegetarboller med enkel, digg quinoasalat & tzatziki

Vegetarboller med enkel, digg quinoasalat & tzatziki
Hei mandag! Ny veke, ny kjøttfri oppskrift. Ser ikkje denne tallerken skikkelig god ut? 
Dei som følger meg på instagram @lindastuhaug veit at eg elsker å handle datovarer. Eg plukker med meg det meste, fryser ned det som må frysast, og oppbevarer i kjøleskapet det som ikkje er kritisk. Deretter stoler eg på sansane mine og smaker, lukter og ser om maten er fin, og det er den i 99% av tilfella.
For litt sidan kom eg over Tine sine VGTRboller på halv pris, og eg var rask med å plukke den med meg. Eg har ikkje prøvd denne enda (det er vell en matnyhet i år) så eg var veldig spent. Eg synes det er så kjekt å prøve ut slike matnyheter! Vegetarbollane serverte eg med en enkel, digg quinoasalat og tzatziki, og her har de oppskrift;
Du treng, 2 personer ♦ 1 pk VGTR boller ♦ smør til steiking ♦ tzatziki som tilbehør
Quinoasalat ♦ 1,5 dl quinoa ♦ 1 pk, 200 g fetaost blokk ♦ 1 pk, 65 g baby leaf mix (evt. ruccola/spinat eller lignande) ♦ 1 gul paprika ♦ 1 granateple
Slik gjer du: 1. Skyll quinoa godt under rennande vatn. Kok opp 3 dl vatn og la quinoaen småkoke under lokk i 15 minutt. Avkjøl.
PS! Quinoaen kan du med fordel koke kvelden før/på morgonen og sette i kjøleskapet, så er denne vegetarmiddagen ferdig på veldig kort tid!
2. Når quinoaen er avkjølt: tilsett fetaost og kna den inn. Tilsett deretter baby leaf mix, paprika i biter og granateplekjerner. Smak til med salt og pepper, eventuelt andre krydder du liker.
3. Steik vegetarbollane i smør på middels varme i 5-6 minutt. Snu vegetarbollane underveis så alle sider får steikeskorpe.
4. Server vegetarbollane med quinoasalaten og kjøpt eller heimelaga tzatziki (oppskrift under), eventuelt anna type dressing etter smak og behag. Nyt!
Heimelaga tzatziki 200 g kesam, gresk yoghurt eller rømme 1-2 fedd kvitløk, pressa eller finhakka 1/2 agurk salt og pepper
Slik gjer du: Skjær vekk den midterste, blaute delen av agurken. Riv resten av agurken på grovsida av eit rivjern. Bland sammen med resten av ingrediensane og smak til med salt og pepper.
Så lurer de kanskje på kva eg synes om vegetarbollane? Heilt ærlig – terningskast 6! Desse synes eg virkelig var gode både på smak og konsistens, og eg kjem garantert til å kjøpe dei igjen. Det er jo veldig enkelt å lage vegetarboller sjølv også, men desse er eit supert kjøttfritt alternativ som er ekstra lettvint 🙂 I tillegg inneholder dei 66% grønnsaker og 30% ost, så også næringsmessig gir eg dei en tommel opp.
Eg har også sett at Tine har laga VGTR deig med samme ingredienser, så denne skal også prøvast etterkvart. I mellomtida skal eg kanskje prøve å lage desse vegetarbollane i en heimelaga variant 🙂 Nam!
Har du teste ut VGTRbollane? Kva synes du, og korleis serverte du dei?

Hei mandag!
Ny veke, ny kjøttfri oppskrift. Ser ikkje denne tallerken skikkelig god ut? 

Dei som følger meg på instagram @lindastuhaug veit at eg elsker å handle datovarer. Eg plukker med meg det meste, fryser ned det som må frysast, og oppbevarer i kjøleskapet det som ikkje er kritisk. Deretter stoler eg på sansane mine og smaker, lukter og ser om maten er fin, og det er den i 99% av tilfella.

For litt sidan kom eg over Tine sine VGTRboller på halv pris, og eg var rask med å plukke den med meg. Eg har ikkje prøvd denne enda (det er vell en matnyhet i år) så eg var veldig spent. Eg synes det er så kjekt å prøve ut slike matnyheter! Vegetarbollane serverte eg med en enkel, digg quinoasalat og tzatziki, og her har de oppskrift;

Du treng, 2 personer
♦ 1 pk VGTR boller
♦ smør til steiking
♦ tzatziki som tilbehør

Quinoasalat
♦ 1,5 dl quinoa
♦ 1 pk, 200 g fetaost blokk
♦ 1 pk, 65 g baby leaf mix (evt. ruccola/spinat eller lignande)
♦ 1 gul paprika
♦ 1 granateple

Slik gjer du:
1. Skyll quinoa godt under rennande vatn. Kok opp 3 dl vatn og la quinoaen småkoke under lokk i 15 minutt. Avkjøl.

PS! Quinoaen kan du med fordel koke kvelden før/på morgonen og sette i kjøleskapet, så er denne vegetarmiddagen ferdig på veldig kort tid!

2. Når quinoaen er avkjølt: tilsett fetaost og kna den inn. Tilsett deretter baby leaf mix, paprika i biter og granateplekjerner. Smak til med salt og pepper, eventuelt andre krydder du liker.

3. Steik vegetarbollane i smør på middels varme i 5-6 minutt. Snu vegetarbollane underveis så alle sider får steikeskorpe.

4. Server vegetarbollane med quinoasalaten og kjøpt eller heimelaga tzatziki (oppskrift under), eventuelt anna type dressing etter smak og behag. Nyt!

Heimelaga tzatziki
200 g kesam, gresk yoghurt eller rømme
1-2 fedd kvitløk, pressa eller finhakka
1/2 agurk
salt og pepper

Slik gjer du:
Skjær vekk den midterste, blaute delen av agurken. Riv resten av agurken på grovsida av eit rivjern. Bland sammen med resten av ingrediensane og smak til med salt og pepper.

Så lurer de kanskje på kva eg synes om vegetarbollane? Heilt ærlig – terningskast 6! Desse synes eg virkelig var gode både på smak og konsistens, og eg kjem garantert til å kjøpe dei igjen. Det er jo veldig enkelt å lage vegetarboller sjølv også, men desse er eit supert kjøttfritt alternativ som er ekstra lettvint 🙂 I tillegg inneholder dei 66% grønnsaker og 30% ost, så også næringsmessig gir eg dei en tommel opp.

Eg har også sett at Tine har laga VGTR deig med samme ingredienser, så denne skal også prøvast etterkvart. I mellomtida skal eg kanskje prøve å lage desse vegetarbollane i en heimelaga variant 🙂 Nam!

Har du teste ut VGTRbollane? Kva synes du, og korleis serverte du dei?

Annonse

10 Kommentarer

S

Sissel

14. april 2019

Hvilken butikk kjøper du de vegetarbollene ?

Linda Stuhaug

15. april 2019

Eg fant dei på Bunnpris, men har sett dei på fleire butikker 🙂

S

Solfrid Hellevang

10. april 2019

Hei eg hadde onepotpasta til vegetarbollane,kjempegodt

Linda Stuhaug

10. april 2019

Høyres supergodt ut!

F

Frøken M

8. april 2019

Ja, dei er testa. I tomatsuppe med egg. Samd i at dei var heilt topp!

Linda Stuhaug

8. april 2019

Mm, digg topping på suppe! Det var en god ide 😀

K

Kristin

8. april 2019

Vgtr bollene testet vi for litt siden, og de var supergode!! Vi er ikke vegetarianere, så det var bare for å prøve. Det minnet litt om falafel, kanskje? Terningkast 6 herfra også! Oppskriften din på tilbehør skal prøves!

Linda Stuhaug

8. april 2019

Eg er langt ifra vegetarianer, men lika å prøve og og eksprimentere med vegetarmiddager 🙂 Prøv dette tilbehøret, så godt!

K

Karin

26. september 2019

Lagde dinna med ein hummus yougurt dressing ( blanda matyougurt og hummus) og heiv i litt persillebladar. Anbefalast!

Linda Stuhaug

27. september 2019

Nam, høyres godt ut 😀 Takk for tips!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg