Linda Stuhaug

Annonse

9. april 2019

Sellerirot- og pastinakksuppe med steikt chorizo

Sellerirot- og pastinakksuppe med steikt chorizo
Reklame / innlegg i samarbeid med Grønt Pakkeri
Hei godtfolk!
Tirsdager er blitt litt sånn fast dag der eg deler middagsoppskrift her på bloggen, og denne tirsdagen er ingen unntak. Idag har eg nemlig en nydelig, smakfull sellerirot- og pastinakksuppe å dele med dokke! Toppa med steikt chorizo så blir dette middagsmåltidet ingenting anna enn skikkelig digg 🙂
Ser du den fløyelsmjuke, krema konsistensen på suppa? Det er definitivt slik eg liker supper best, med gode, næringsrike grønnsaker og skikkelig kraft.
Sellerirota (eller kanskje du kaller det knollselleri eller rotselleri?) har i denne suppa fått besøk av pastinakken, og dette blir en skikkelig god kombinasjon. Sellerirota passer ikkje berre til ovnsbakte rotgrønnsaker og supper, men også gratenger, pureer, mos, wok eller andre oppskrifter der du bruker rotgrønnsaker. Dette er en norsk rotknoll med sprøtt, kvitaktig fruktkjøtt som er like anvendelig som poteta. Den passer faktisk til alt, og eg bruker den meir og meir i matlaginga mi!
Sellerirot- og pastinakksuppe, ca. 4 porsjoner 600 g sellerirot, skrelt og delt i biter 600 g pastinakk, skrelt og delt i biter 1 løk, grovhakka 1,5 liter kyllingkraft/anna kraft/utblanda fond/buljong 2 dl fløyte, eventuelt crème fraîche eller kokosmelk 1-2 ss smør eller olje til steiking salt og pepper
Tilbehør 200-300 g chorizopølse i biter 1-2 ss smør/olje til steiking
Slik gjer du: Start med suppa. Steik løken i smør /olje til den er blank. Tilsett sellerirot, pastinakk og spe på med kraft/fond/buljong. La det småkoke til bitane er møre. Jo mindre biter, jo kjappare går det.
I mellomtida steiker du chorizopølse i biter i smør/olje.
Kjør suppa klumpfri med stavmiksar. Smak til med fløyte, salt og pepper. Juster eventuelt med ekstra væske om du ønsker ein tynnare konsistens på suppa. Server straks!
Tips og alternativerFor melkefri suppe: bruk olje til steiking og bytt ut fløyte/creme fraiche med kokoskrem eller kokosmelk.
– Løk/kvitløk kan byttast med purreløk, vårløk eller eventuelt sløyfast.
– Steikt chorizopølse er fantastisk godt som topping på suppe, men bruk gjerne stekt bacon, spekeskinke eller lignande istedenfor.
Skulle du lure på kor du får tak i sellerirot, så finner du Grønt Pakkeri sitt merke på Rema 1000, Kiwi, Spar og Meny 🙂 Plukk den med deg neste gang du er på handletur, og lag denne suppa til middag iløpet av veka! Nydelig!

Reklame / innlegg i samarbeid med Grønt Pakkeri

Hei godtfolk!

Tirsdager er blitt litt sånn fast dag der eg deler middagsoppskrift her på bloggen, og denne tirsdagen er ingen unntak. Idag har eg nemlig en nydelig, smakfull sellerirot- og pastinakksuppe å dele med dokke! Toppa med steikt chorizo så blir dette middagsmåltidet ingenting anna enn skikkelig digg 🙂

Ser du den fløyelsmjuke, krema konsistensen på suppa? Det er definitivt slik eg liker supper best, med gode, næringsrike grønnsaker og skikkelig kraft.

Sellerirota (eller kanskje du kaller det knollselleri eller rotselleri?) har i denne suppa fått besøk av pastinakken, og dette blir en skikkelig god kombinasjon. Sellerirota passer ikkje berre til ovnsbakte rotgrønnsaker og supper, men også gratenger, pureer, mos, wok eller andre oppskrifter der du bruker rotgrønnsaker. Dette er en norsk rotknoll med sprøtt, kvitaktig fruktkjøtt som er like anvendelig som poteta. Den passer faktisk til alt, og eg bruker den meir og meir i matlaginga mi!

Sellerirot- og pastinakksuppe, ca. 4 porsjoner
600 g sellerirot, skrelt og delt i biter
600 g pastinakk, skrelt og delt i biter
1 løk, grovhakka
1,5 liter kyllingkraft/anna kraft/utblanda fond/buljong
2 dl fløyte, eventuelt crème fraîche eller kokosmelk
1-2 ss smør eller olje til steiking
salt og pepper

Tilbehør
200-300 g chorizopølse i biter
1-2 ss smør/olje til steiking

Slik gjer du:
Start med suppa. Steik løken i smør /olje til den er blank. Tilsett sellerirot, pastinakk og spe på med kraft/fond/buljong. La det småkoke til bitane er møre. Jo mindre biter, jo kjappare går det.

I mellomtida steiker du chorizopølse i biter i smør/olje.

Kjør suppa klumpfri med stavmiksar. Smak til med fløyte, salt og pepper. Juster eventuelt med ekstra væske om du ønsker ein tynnare konsistens på suppa. Server straks!

Tips og alternativer
For melkefri suppe: bruk olje til steiking og bytt ut fløyte/creme fraiche med kokoskrem eller kokosmelk.

– Løk/kvitløk kan byttast med purreløk, vårløk eller eventuelt sløyfast.

– Steikt chorizopølse er fantastisk godt som topping på suppe, men bruk gjerne stekt bacon, spekeskinke eller lignande istedenfor.

Skulle du lure på kor du får tak i sellerirot, så finner du Grønt Pakkeri sitt merke på Rema 1000, Kiwi, Spar og Meny 🙂 Plukk den med deg neste gang du er på handletur, og lag denne suppa til middag iløpet av veka! Nydelig!

Annonse

5 Kommentarer

A

Anonym

8. oktober 2019

dæven så god! Hvor lenge vil denne holde i kjøleskap trur du? Klem <3

Linda Stuhaug

9. oktober 2019

Den holder seg fint nokon dager 🙂 Kjekt du likte den <3

I

Ingvil

20. mai 2020

Lager suppa nå og gleder meg til å smake! Men når skal creme fraichen oppi? Sammen med resten av væsken?

I

Ingvil

20. mai 2020

Hehe fant utav det nå! Leste ikke skikkelig!

Linda Stuhaug

21. mai 2020

Hehe 🙂 Håper den smakte 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg