Syrlig kjøleskapsgraut

Reklame/innlegg i samarbeid med Enriched Food

God tirsdag!

Då er eg tilbake frå årets påskemodus og er spinnklar for å ta fatt på kvardagen igjen – ikkje berre når det kjem til jobb og rutiner, men også kostholdet. Eg rekner med vi kanskje er fleire der…? Det sklir alltid litt ut i høgtider, og det er absolutt ikkje noko eg tenker på – men kvardagskostholdet er alltid noko eg begynner å sakne etterkvart som dagane går 🙂

Kjøleskapsgraut er eit måltid eg ete meir og meir av no når vi går mot lysare og varmare tider… og det veit eg at vi er fleire om!

Kva med å lage ein syrlig variant av kjøleskapsgrauten, samtidig som du får i deg det daglige, anbefalte inntaket av omega-3 fettsyrer?

Superingrediensen har eg skrevet om fleire ganger allerede, og det er Enriched sine Extra Virgin Olivenoljer med omega-3 som du får i tre ulike smaker; kvitløk, basilikum og sitron. Dette er kvalitetsoljer som du kan bruke i matlaginga di for å både heve smaken, men også for at du kan få i deg dei livsnødvendige omega-3 fettsyrene på en enkel og velsmakande måte 🙂

Syrlig kjøleskapsgraut, 1 porsjon
1,5 dl melk
100 g gresk yoghurt (eller anna yoghurt)
1 dl havregryn (bruk 1,5 dl havregryn om du ikkje har chiafrø)
1 toppa ss chiafrø
1 ss søtning*
1 ts Enrcihed Sitronolje

Slik gjer du:
Rør sammen alle ingrediensene og sett kaldt i kjøleskap. På morningen, eller minst 6 timer seinare rører du lett i grauten og topper med det du ønsker. Frukt og bær, nøtter eller nøttesmør er det eg liker best å toppe kjøleskapsgrauten med 🙂

* bruk den søtningen du liker. Eg brukte 1/2 ss sukrin+, men bruk gjerne 1 ss sukrin gold, honning eller det du liker best. Bruker du en søt yoghurt er det ikkje sikkert du trenger ekstra søtning.

Toppingen blir rett og slett til av det eg har tilgjengelig heime. På denne skåla blei det banan, druer, jordbær og en god neve valnøtter 🙂 Skikkelig enkelt, skikkelig godt♥

Eg synes alle smakane er gode, og ikkje minst veldig anvendelige. Kvitløksoljen har lenge vore ein favoritt, men no begynner eg faktisk å bli meir og meir glad i sitronoljen 🙂

Eg veit fleire av dokke har bestilt heim oljene etter anbefaling fra meg – fortell gjerne i kommentarfeltet kva du synes, og kva du har brukt dei til 😀

Og har du ikkje prøvd enda? Sjekk gjerne ut Enriched sine heimesider HER, og klikk heim olje i enten KVITØK, BASILIKUM eller SITRONSMAK 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *