Tilslørte blåbærpiker, eple-pærekake i kopp & bringebær- og kirsebærsmoothie

Reklame / innlegg i samarbeid med Lerum

Heisann!
Kan eg friste med tilslørte blåbærpiker, eple- pærekake i kopp eller bringebær- og kirsebærsmoothie? Då må du fortsette å lese, for alle desse oppskriftene får du servert idag 🙂

Er det fleire enn meg som er (kanskje litt over gjennomsnittet) glad i syltetøy? Eg har alltid syltetøy i kjøleskapet, og bruker det både som pålegg, men også smakstilsetning i ulike oppskrifter. Syltetøy er noko eg bruker nesten kvar einaste dag, og derfor velger eg alltid den sukkerfri varianten.

Lerum sin 80% serie er absolutt ein favoritt. Desse er uten tilsatt sukker, har færre kaloriar og meir fiber. Dei smaker virkelig bær og er no enda bedre på smak enn tidligare.

Eg har alltid vore den som har brukt Lerum Jorbærsylte mest, rett og slett av rein vane. Når eg no skulle lage nokre oppskrifter med Lerum sin 80% serie, fant eg ut at eg skulle bevege meg litt ut av komfortsonen og prøve nokre nye smaker. Valget falt på KIRSEBÆR, EPLE  OG PÆRE og BLÅBÆR. Du finner også smaken av TYTTEBÆR, BRINGEBÆR og sjølvsagt JORDBÆR. 

Og med desse smakane har eg laga tre ulike, digge oppskrifter som viser litt anvendeligheten av ulike typer syltetøy 🙂 Syltetøy passer til så mykje meir enn over pålegget på brødskiva!

Og du… Oppskriften er kun meint som inspirasjon! Har du lyst å lage mikrokaka med blåbærsyltetøy eller frukostpikene med kirsebærsyltetøy, så passer det like godt! Bruk den smaken du liker!

Tilslørte blåbærpiker, 2 porsjoner
400 g valgfri yoghurt (eg brukte naturell yoghurt)
3-4 ss + 2 ts Lerum Blåbærsyltetøy (utan tilsett sukker)
80 g havregryn
3 ss sukrin gold eller honning
eit dryss kanel og kardemomme

Slik gjer du:
1. Rist havregryn i ei tørr panne med sukrin gold/honning, kanel og kardemomme. Bruk middels varme og rør underveis til gryna har fått en gyllen farge. Avkjøl på bakepapir.

2. Bland yoghurt med 3-4 ss Lerum Blåbærsyltetøy. Smak til. Legg deretter blåbæryoghurt og rista havregryn lagvis i to glass. Avslutt med 1 ts blåbærsyltetøy på toppen av havregryna. Ha gjerne over litt mandler eller valnøtter om ønskelig. Server straks og nyt♥

Tilslørte blåbærpiker er den perfekte kvardagsfrukost! Ein luksus start på dagen 🙂 

*

Sukkerfri eple-pærekake i kopp, 1 porsjon
1 egg
2 ss kesam
2 ss Lerum Eple-pæresyltetøy (utan tilsett sukker)
2 ss havremjøl
1 ss speltmjøl, eller anna tørrvare
1 ss sukrin gold eller honning
1⁄2 ts bakepulver

Slik gjer du:
1. Bland saman ingrediensane (1 ss syltetøy) til ei jevn og klumpfri kakerøre. Hell røra over i ein kopp eller lita skål (ha litt avstand til kanten, kaka vil heve litt under steiking). Tilsett 1 ss syltetøy i midten av kaka.

2. Steik i mikrobølgeovnen på full effekt i 2–3 minutt, eller til mikrokaka er gjennomsteikt. Et kaka varm, lun eller vent til den er kald. Et som den er, eller server med det tilbehøret du ønsker 🙂

Lag gjerne dobbel porsjon i en større kopp/skål – det gjorde eg. Nydelig til kveldskosen eller ein kopp kaffi!

*

Bringebær- og kirsebærsmoothie, 1 porsjon
200 g fryste bringebær
1/2 banan
150 g valgfri yoghurt (eg brukte naturell yoghurt)
1-2 ss Lerum Kirsebærsyltetøy (utan tilsett sukker)
væske til passe konsistens

Topping
1/2 banan
1 ss Lerum Kirsebærsyltetøy (utan tilsett sukker)
en god neve valnøtter og litt kokos

Slik gjer du: 
Ha ingrediensane til smoothien i ein blendar eller bruk stavmiksar. Kjør til ein klumpfri smoothie, og juster med væske til den konsistensen du liker best (eg liker den best fyyyldig). Ha over i ei skål og topp med bananbiter, kirsebærsyltetøy, valnøtter og litt kokos. Nyt♥

Smoothieskål passer like godt til frukost som lunsj eller kveldsmat. For min del er dette en nydelig avslutning på dagen – det blir jo nesten som dessert!


Så – kva frister deg mest? Eg må ærlig innrømme at alle oppskriftene var knallgode, og at eg ikkje klarer å velge en… Men kanskje sistnevnte bringebær- og kirsebærsmoothie er den eg kjem til å lage mest framover, det er så godt med lette, friske måltider no om våren 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Hei Linda!
    Jeg elsker dine oppskrifter Jeg har ikke mikrobølgeovn, kan jeg steke den eple og pærekaken i vanlig oven..?

    1. Heisann! Ja, det kan du absolutt 🙂 bruk en liten skål/form som tåler varmen, og steik kaka på 180-200 grader til den er gjennomstekt 🙂

  2. Så bra oppskrifter:) Skal testes! Jeg er allergisk mot banan, er det noe annet jeg kan bruke i smoothien?

    1. Du kan bruke litt ekstra bær/valgfri frukt, og heller bruke litt ekstra søtning om nødvendig 🙂 Bananen er for å gi smoothien sødme!