Sukkerfri Black Magic sjokoladekake

Black Magic sjokoladekake – det ligger rett og slett i overskrifta at dette er ei magisk sjokoladekake!

For magisk, det er den faktisk. Ei mektig, men nydelig konfektkake. Kanskje den typen som passer best for vokse ganer, men barn vil også kunne like den. Denne kaka fekk vertfall bein å gå på hos både eldre og yngre når den blei servert tidligare i vår 🙂

Det er vår og ikkje minst så går vi mot mai måned, som blir sett på som den store kakemåneden. Eg har vertfall fått erfare år etter år at mai er den måneden der kakeoppskriftene mine blir aller mest brukt, både til helg, fest og feiring. Ikkje berre er det 17.mai, det er også tid for konfirmasjoner, bryllup og større selskaper.

Nokon har diabetes, andre lever lavkarbo. Nokon trivest best heilt uten sukker, andre vil ha litt av begge deler. Arkivet har veldig, veldig mange kakeoppskrifter fra før, og idag tenkte eg å dele ein ny. Denne konfektkaka passer gjerne best til nettopp helg, fest og feiring, og er ei kaka som folk neppe vil tru er sukkerfri. For sjølv om den er sukkerfri, så er det sjølvsagt ei kake som alle kan forsyne seg av, sukkerentusiaster eller ei 🙂

Ingrediensar
250 g smør
250 g sukkerfri, mørk sjokolade
1 dl sterk kaffe
4 egg
60 g sukrin gold + 60 g sukrinmelis*
1 ts ekte vaniljepulver*

Slik gjer du:
1. Smelt saman smør, sjokolade, kaffi og vaniljepulver på svak varme til en jevn blanding. Trekk kjelen til side.

2. Pisk egg, sukrin gold og sukrinmelis med miksmaster til en luftig eggedosis, ca. 10-15 minutt.

3. Rør eggedosisen sammen med sjokoladeblandinga.

4. Hell røra i en rund form på ca. 22 cm*. Ha bakepapir i bunn og smør kantane godt.

5. Steik kaka på 175 grader, over-undervarme i 45-50 minutt. Følg med så overflata ikkje blir brent.

6. Avkjøl kaka i formen. La den gjerne stå natta over i kjøleskapet. Skjær rundt kanten med en skarp kniv for å løsne kaka. Server kaka som den er, gjerne med eit dryss sukrinmelis og litt friske bær.

Oppbevar kaka i kjøleskapet.

Tips og alternativer*
→ Sukrin gold og sukrinmelis kan byttast med anna søtning tilsvarande 120 g sukker. Du kan også bruke 120 g kun sukrin gold eller sukrinmelis. Eg liker best å kombinere to ulike typer for best resultat.

→ Ekte vaniljepulver kan sløyfast, eventuelt byttast med frø fra 1-2 vaniljestenger. Du kan også bruke vaniljesukker.

→ Har du ikkje rundt form på 22 cm? Du kan bruke 24 eller 26 cm også, men hugs å redusere ned steiketida.

Som nevnt falt denne kaka i smak hos både eldre og yngre når den blei servert, og det var ingen som ville tru meg når eg sa den var sukkerfri… Den smelta i munnen og var rett og slett knallgod – og tilbakemeldingane var mange tomler opp 🙂

Hugs at eg blir kjempeglad for tilbakemeldinger på oppskrifter! Enten det er her i kommentarfeltet, på Facebook-sida mi HER eller instagram. Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg både får varsel og finner igjen oppskriftene 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

25 kommentarer

  1. Hei,
    Jeg er ikke glad i kaffe, kan jeg droppe det?

    1. Hei! Kaka smaker ikkje kaffe, kaffien forsterker smakane i kaka 🙂 Eg ville ikkje ha droppa det, kanskje ikkje laga så sterk kaffe istedenfor? 🙂

  2. Hvilken sukkerfri sjokolade bruker du?

    1. Eg bruker som regel alltid Cavalier sitt merke, men til denne kaka var helsekosten utsolgt. Då blei det deBron merke 🙂

  3. Rannveig Marlene

    Holy skal lages asap!

    1. Herlig 😀 Håper du liker den, Rannveig! God helg <3

  4. Janne Kristine

    Tror du det funker å bruke soft flora lett?

    1. Njæ. Det tørr eg ikkje svare ja på, hehe 😉 Om det funka? Ja. Om det blir like bra resultat på smak og konsistens? Veit rett og slett ikkje :/

  5. Å, denne skal prøves!
    Men et spørsmål; hvor stor er forskjellen næringsinnholdmessig på sukkerfri mørk sjokolade og vanlig mørk sjokolade?

    1. Det kjem veldig an på kva type sukkerfri, mørk sjokolade du bruker, og ikkje minst kva type vanlig mørk sjokolade du bruker 🙂 Men generelt har den sukkerfri varianten litt mindre kalorier, er naturligvis uten sukker (og dermed diabetesvennlig og lavkarbovennlig) og som oftast mindre karbohydrater. Men bruk gjerne vanlig 70% mørk sjokolade altså 🙂

  6. Oi! Den må testes snarest 😀

    1. Håper du liker den, Ida 😀

  7. Hei!
    Kaka hever seg fint uten hevemiddel, som bakepulver?

    1. Hei! Dette er ikkje noko luftig sjokoladekake. Det blir en mektig, kompakt konfektkake 🙂

  8. Helen Kanjo

    Prøver å finne igjen oppskriften på sukkerfri påske egg, men det står at oppskriften er slettet. Kan du legge det ut igjen?

    1. Hei! Oppskrifta er ikkje sletta. Søk på påskeegg så finner du den 😀

  9. Anne Anda Svendal

    Hos meg ble form nr. 22 fylt opp til kanten, så jeg helte det over i en større form. Den står nå i ovnen. Er det riktig at det ikke skal være noe form for mel i den?

    1. Oppskrifta er riktig, det skal ikkje vere mjøl i denne kaka 🙂

  10. Hei! Er det normalt at kaken «hever» når man har den i ovnen? Synker den evt. sammen igjen når du tar den ut?

    1. Hei 🙂 Ja, den gjer det.

  11. Hege Stevenson

    Først vil jeg takke for en super blogg med mange supre oppskrifter!
    Jeg er veldig glad i brownie oppskriften din i tillegg til denne black magic kaka. Jeg er ingen baker og lurer derfor på hva som skal til for å bytte ut sjokoladen med kakao pulver for å få oppskriften melkefri? Event om du har andre oppskrifter å anbefale?

    1. Hei! Eg vil ikkje anbefale å bytte ut sjokolade med kakaopulver i denne oppskrifta, då mister du en veldig viktig ingrediens for å få kaka slik den skal 🙂 Det finnes jo melkefri sjokolade, du kan vell bruke det? 🙂 Nokre typer er søta med rørsukker, andre meiner eg også skal vere uten sukker!

      1. Her er ein type iallefall som både er sukkerfri og melkefri;
        https://www.holdbart.no/display.aspx?menuid=14&prodid=1318

        Visst ein kun finner melkesjokolade, så er det eit alternativ å bruke litt ekstra kakaopulver 🙂

  12. Christine

    Den kaka der blei så god! No hadde eg ikkje sukkerfri mørk sjokolade eller vaniljepulver, men eg brukte berre vanleg mørk sjokolade og vaniljesukker. Det gjekk heilt fint. Eg klarte ikkje å vente til neste dag med å smake, men det burde eg ha gjort, haha. Tusen gonger betre dagen etter, og mykje fastare i formen!

    1. Ikkje sant? Den er SÅ god, spesielt dagen etterpå 😀 Kjekt du likte oppskrifta, Christine!! 🙂