Linda Stuhaug

Annonse

26. april 2019

Sukkerfri Black Magic sjokoladekake

Sukkerfri Black Magic sjokoladekake
Black Magic sjokoladekake – det ligger rett og slett i overskrifta at dette er ei magisk sjokoladekake!
For magisk, det er den faktisk. Ei mektig, men nydelig konfektkake. Kanskje den typen som passer best for vokse ganer, men barn vil også kunne like den. Denne kaka fekk vertfall bein å gå på hos både eldre og yngre når den blei servert tidligare i vår 🙂
Det er vår og ikkje minst så går vi mot mai måned, som blir sett på som den store kakemåneden. Eg har vertfall fått erfare år etter år at mai er den måneden der kakeoppskriftene mine blir aller mest brukt, både til helg, fest og feiring. Ikkje berre er det 17.mai, det er også tid for konfirmasjoner, bryllup og større selskaper.
Nokon har diabetes, andre lever lavkarbo. Nokon trivest best heilt uten sukker, andre vil ha litt av begge deler. Arkivet har veldig, veldig mange kakeoppskrifter fra før, og idag tenkte eg å dele ein ny. Denne konfektkaka passer gjerne best til nettopp helg, fest og feiring, og er ei kaka som folk neppe vil tru er sukkerfri. For sjølv om den er sukkerfri, så er det sjølvsagt ei kake som alle kan forsyne seg av, sukkerentusiaster eller ei 🙂
Ingrediensar 250 g smør 250 g sukkerfri, mørk sjokolade 1 dl sterk kaffe 4 egg 60 g sukrin gold + 60 g sukrinmelis* 1 ts ekte vaniljepulver*
Slik gjer du: 1. Smelt saman smør, sjokolade, kaffi og vaniljepulver på svak varme til en jevn blanding. Trekk kjelen til side.
2. Pisk egg, sukrin gold og sukrinmelis med miksmaster til en luftig eggedosis, ca. 10-15 minutt.
3. Rør eggedosisen sammen med sjokoladeblandinga.
4. Hell røra i en rund form på ca. 22 cm*. Ha bakepapir i bunn og smør kantane godt.
5. Steik kaka på 175 grader, over-undervarme i 45-50 minutt. Følg med så overflata ikkje blir brent.
6. Avkjøl kaka i formen. La den gjerne stå natta over i kjøleskapet. Skjær rundt kanten med en skarp kniv for å løsne kaka. Server kaka som den er, gjerne med eit dryss sukrinmelis og litt friske bær.
Oppbevar kaka i kjøleskapet.
Tips og alternativer* → Sukrin gold og sukrinmelis kan byttast med anna søtning tilsvarande 120 g sukker. Du kan også bruke 120 g kun sukrin gold eller sukrinmelis. Eg liker best å kombinere to ulike typer for best resultat.
→ Ekte vaniljepulver kan sløyfast, eventuelt byttast med frø fra 1-2 vaniljestenger. Du kan også bruke vaniljesukker.
→ Har du ikkje rundt form på 22 cm? Du kan bruke 24 eller 26 cm også, men hugs å redusere ned steiketida.
Som nevnt falt denne kaka i smak hos både eldre og yngre når den blei servert, og det var ingen som ville tru meg når eg sa den var sukkerfri… Den smelta i munnen og var rett og slett knallgod – og tilbakemeldingane var mange tomler opp 🙂
Hugs at eg blir kjempeglad for tilbakemeldinger på oppskrifter! Enten det er her i kommentarfeltet, på Facebook-sida mi HER eller instagram. Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg både får varsel og finner igjen oppskriftene 🙂

Black Magic sjokoladekake – det ligger rett og slett i overskrifta at dette er ei magisk sjokoladekake!

For magisk, det er den faktisk. Ei mektig, men nydelig konfektkake. Kanskje den typen som passer best for vokse ganer, men barn vil også kunne like den. Denne kaka fekk vertfall bein å gå på hos både eldre og yngre når den blei servert tidligare i vår 🙂

Det er vår og ikkje minst så går vi mot mai måned, som blir sett på som den store kakemåneden. Eg har vertfall fått erfare år etter år at mai er den måneden der kakeoppskriftene mine blir aller mest brukt, både til helg, fest og feiring. Ikkje berre er det 17.mai, det er også tid for konfirmasjoner, bryllup og større selskaper.

Nokon har diabetes, andre lever lavkarbo. Nokon trivest best heilt uten sukker, andre vil ha litt av begge deler. Arkivet har veldig, veldig mange kakeoppskrifter fra før, og idag tenkte eg å dele ein ny. Denne konfektkaka passer gjerne best til nettopp helg, fest og feiring, og er ei kaka som folk neppe vil tru er sukkerfri. For sjølv om den er sukkerfri, så er det sjølvsagt ei kake som alle kan forsyne seg av, sukkerentusiaster eller ei 🙂

Ingrediensar
250 g smør
250 g sukkerfri, mørk sjokolade
1 dl sterk kaffe
4 egg
60 g sukrin gold + 60 g sukrinmelis*
1 ts ekte vaniljepulver*

Slik gjer du:
1. Smelt saman smør, sjokolade, kaffi og vaniljepulver på svak varme til en jevn blanding. Trekk kjelen til side.

2. Pisk egg, sukrin gold og sukrinmelis med miksmaster til en luftig eggedosis, ca. 10-15 minutt.

3. Rør eggedosisen sammen med sjokoladeblandinga.

4. Hell røra i en rund form på ca. 22 cm*. Ha bakepapir i bunn og smør kantane godt.

5. Steik kaka på 175 grader, over-undervarme i 45-50 minutt. Følg med så overflata ikkje blir brent.

6. Avkjøl kaka i formen. La den gjerne stå natta over i kjøleskapet. Skjær rundt kanten med en skarp kniv for å løsne kaka. Server kaka som den er, gjerne med eit dryss sukrinmelis og litt friske bær.

Oppbevar kaka i kjøleskapet.

Tips og alternativer*
→ Sukrin gold og sukrinmelis kan byttast med anna søtning tilsvarande 120 g sukker. Du kan også bruke 120 g kun sukrin gold eller sukrinmelis. Eg liker best å kombinere to ulike typer for best resultat.

→ Ekte vaniljepulver kan sløyfast, eventuelt byttast med frø fra 1-2 vaniljestenger. Du kan også bruke vaniljesukker.

→ Har du ikkje rundt form på 22 cm? Du kan bruke 24 eller 26 cm også, men hugs å redusere ned steiketida.

Som nevnt falt denne kaka i smak hos både eldre og yngre når den blei servert, og det var ingen som ville tru meg når eg sa den var sukkerfri… Den smelta i munnen og var rett og slett knallgod – og tilbakemeldingane var mange tomler opp 🙂

Hugs at eg blir kjempeglad for tilbakemeldinger på oppskrifter! Enten det er her i kommentarfeltet, på Facebook-sida mi  HER eller instagram. Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg både får varsel og finner igjen oppskriftene 🙂

Annonse

27 Kommentarer

A

Anne

27. april 2019

Hei! Kaka hever seg fint uten hevemiddel, som bakepulver?

Linda Stuhaug

28. april 2019

Hei! Dette er ikkje noko luftig sjokoladekake. Det blir en mektig, kompakt konfektkake 🙂

I

Ida

26. april 2019

Oi! Den må testes snarest 😀

Linda Stuhaug

26. april 2019

Håper du liker den, Ida 😀

A

A

26. april 2019

Å, denne skal prøves! Men et spørsmål; hvor stor er forskjellen næringsinnholdmessig på sukkerfri mørk sjokolade og vanlig mørk sjokolade?

Linda Stuhaug

26. april 2019

Det kjem veldig an på kva type sukkerfri, mørk sjokolade du bruker, og ikkje minst kva type vanlig mørk sjokolade du bruker 🙂 Men generelt har den sukkerfri varianten litt mindre kalorier, er naturligvis uten sukker (og dermed diabetesvennlig og lavkarbovennlig) og som oftast mindre karbohydrater. Men bruk gjerne vanlig 70% mørk sjokolade altså 🙂

J

Janne Kristine

26. april 2019

Tror du det funker å bruke soft flora lett?

Linda Stuhaug

26. april 2019

Njæ. Det tørr eg ikkje svare ja på, hehe 😉 Om det funka? Ja. Om det blir like bra resultat på smak og konsistens? Veit rett og slett ikkje :/

R

Rannveig Marlene

26. april 2019

Holy skal lages asap!

Linda Stuhaug

26. april 2019

Herlig 😀 Håper du liker den, Rannveig! God helg <3

L

Lene

26. april 2019

Hvilken sukkerfri sjokolade bruker du?

Linda Stuhaug

26. april 2019

Eg bruker som regel alltid Cavalier sitt merke, men til denne kaka var helsekosten utsolgt. Då blei det deBron merke 🙂

M

Mariann

26. april 2019

Hei, Jeg er ikke glad i kaffe, kan jeg droppe det?

Linda Stuhaug

26. april 2019

Hei! Kaka smaker ikkje kaffe, kaffien forsterker smakane i kaka 🙂 Eg ville ikkje ha droppa det, kanskje ikkje laga så sterk kaffe istedenfor? 🙂

C

Christine

11. august 2019

Den kaka der blei så god! No hadde eg ikkje sukkerfri mørk sjokolade eller vaniljepulver, men eg brukte berre vanleg mørk sjokolade og vaniljesukker. Det gjekk heilt fint. Eg klarte ikkje å vente til neste dag med å smake, men det burde eg ha gjort, haha. Tusen gonger betre dagen etter, og mykje fastare i formen!

Linda Stuhaug

12. august 2019

Ikkje sant? Den er SÅ god, spesielt dagen etterpå 😀 Kjekt du likte oppskrifta, Christine!! 🙂

H

Hege Stevenson

1. juni 2019

Først vil jeg takke for en super blogg med mange supre oppskrifter! Jeg er veldig glad i brownie oppskriften din i tillegg til denne black magic kaka. Jeg er ingen baker og lurer derfor på hva som skal til for å bytte ut sjokoladen med kakao pulver for å få oppskriften melkefri? Event om du har andre oppskrifter å anbefale?

Linda Stuhaug

2. juni 2019

Hei! Eg vil ikkje anbefale å bytte ut sjokolade med kakaopulver i denne oppskrifta, då mister du en veldig viktig ingrediens for å få kaka slik den skal 🙂 Det finnes jo melkefri sjokolade, du kan vell bruke det? 🙂 Nokre typer er søta med rørsukker, andre meiner eg også skal vere uten sukker!

Linda Stuhaug

2. juni 2019

Her er ein type iallefall som både er sukkerfri og melkefri; https://www.holdbart.no/display.aspx?menuid=14&prodid=1318 Visst ein kun finner melkesjokolade, så er det eit alternativ å bruke litt ekstra kakaopulver 🙂

I

Ida

10. september 2021

Hvor mange kalorier er det i kaka?

Linda Stuhaug

11. september 2021

Det må du rekne på sjølv. Eg rekner ikkje på kalorier i oppskriftene mine 😉

M

Mari

27. april 2019

Hei! Er det normalt at kaken «hever» når man har den i ovnen? Synker den evt. sammen igjen når du tar den ut?

Linda Stuhaug

28. april 2019

Hei 🙂 Ja, den gjer det.

A

Anne Anda Svendal

27. april 2019

Hos meg ble form nr. 22 fylt opp til kanten, så jeg helte det over i en større form. Den står nå i ovnen. Er det riktig at det ikke skal være noe form for mel i den?

Linda Stuhaug

28. april 2019

Oppskrifta er riktig, det skal ikkje vere mjøl i denne kaka 🙂

H

Helen Kanjo

27. april 2019

Prøver å finne igjen oppskriften på sukkerfri påske egg, men det står at oppskriften er slettet. Kan du legge det ut igjen?

Linda Stuhaug

28. april 2019

Hei! Oppskrifta er ikkje sletta. Søk på påskeegg så finner du den 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg