Annonse
29. april 2019
Saftige, gode bønneboller
God mandag!
Vi starter som alltid veka kjøttfritt, og dagens oppskrift er saftige, gode bønneboller. Bønneboller blir på en måte litt som falafler, men er naturligvis laga med bønner som både gir ein anna smak og konsistens.
Bønnebollane er veldig anvendelige, tilbehøret kan varierast og dei passer like godt til lunsj som middag eller på tapasbordet/koldtbordet. Dette er en ganske simpel grunnoppskrift som kan piffast opp med ulike grønnsaker og krydder etter smak og tilgjengelighet 🙂
Bønnebollane er vegetariske, og steiker du dei i olje er dei også veganske.
Bønneboller, 2-3 personer
♦ 2 bokser kvite bønner (ca. 500 g avrent og skylt)*
♦ 5 store aromasopp, grovhakka
♦ 2 fedd kvitløk, finhakka
♦ 100 g rista casewnøtter*
♦ 2 ss frisk mynte, kan sløyfast eller bruk andre urter
♦ 2 ss valgfritt mjøl, for eksempel havremjøl
♦ krydder etter smak*
♦ smør/olje til steiking
Slik gjer du:
1. Rist nøttene på en tørr steikepanne til dei er gylne. Steik kvitløk og aromasopp i mindre biter.
2. Mos bønnene med en stavmikser. Vend inn grovhakka nøtter, kvitløk, aromasopp, mjøl, mynte og krydder (smak til).
3. Form til bønneboller med en spiseskei og/eller hendene dine med litt vatn på.
4. Steik på middels varme i smør/olje til bønnebollene er gylne på alle sider og har fått steikeskorpe.
Tips og alternativ*
♦ Bytt gjerne kvite bønner med kidneybønner eller andre typer bønner.
♦ Rista cashewnøtter kan også byttast med andre typer nøtter eller kjerner. Nøttene kan også sløyfast, men gir en veldig god smak og crunch i bønnebollane.
♦ Bruk krydder du liker. Eg brukte salt, pepper, paprikakrydder, kvitløkskrydder og basilikum. Smak til bønnefarsen før du steiker den!
Server med det tilbehøret du ønsker. Vi lagde en frisk salat av salatmiks, paprika, agurk, granateple, fetaost og rista cashewnøtter. I tillegg hadde vi ein klatt kesam på tallerken. Skikkelig godt!
Eit friskt, lett og godt måltid som kan nytast av alle 🙂 Er du aleine kan du enten halvvere oppskrifta, eller ha til lunsj/midag i fleire dager. Bønnebollane står seg fint nokre dager i kjøleskap.
Velbekomme! Og har du sett oppskrifta før, så er den posta tidligare her!
Håper alle får ei knallfin start på den nye veka 🙂 Etter ei aktiv og solfylt helg er vertfall mine batterier lada;
Nyt mandagen!
Annonse
8 Kommentarer
Svanhild B
2. mai 2021
Linda Stuhaug
3. mai 2021
Guri
1. mai 2019
Linda Stuhaug
2. mai 2019
Hanne
1. mai 2019
Linda Stuhaug
2. mai 2019
Astrid
29. april 2019
Linda Stuhaug
30. april 2019
SKRIV EN KOMMENTAR