Linda Stuhaug

Annonse

Saftige, gode bønneboller

Saftige, gode bønneboller
God mandag!
Vi starter som alltid veka kjøttfritt, og dagens oppskrift er saftige, gode bønneboller. Bønneboller blir på en måte litt som falafler, men er naturligvis laga med bønner som både gir ein anna smak og konsistens.
Bønnebollane er veldig anvendelige, tilbehøret kan varierast og dei passer like godt til lunsj som middag eller på tapasbordet/koldtbordet. Dette er en ganske simpel grunnoppskrift som kan piffast opp med ulike grønnsaker og krydder etter smak og tilgjengelighet 🙂
Bønnebollane er vegetariske, og steiker du dei i olje er dei også veganske.
Bønneboller, 2-3 personer ♦ 2 bokser kvite bønner (ca. 500 g avrent og skylt)* ♦ 5 store aromasopp, grovhakka ♦ 2 fedd kvitløk, finhakka ♦ 100 g rista casewnøtter* ♦ 2 ss frisk mynte, kan sløyfast eller bruk andre urter ♦ 2 ss valgfritt mjøl, for eksempel havremjøl ♦ krydder etter smak* ♦ smør/olje til steiking
Slik gjer du: 1. Rist nøttene på en tørr steikepanne til dei er gylne. Steik kvitløk og aromasopp i mindre biter.
2. Mos bønnene med en stavmikser. Vend inn grovhakka nøtter, kvitløk, aromasopp, mjøl, mynte og krydder (smak til).
3. Form til bønneboller med en spiseskei og/eller hendene dine med litt vatn på.
4. Steik på middels varme i smør/olje til bønnebollene er gylne på alle sider og har fått steikeskorpe.
Tips og alternativ* ♦ Bytt gjerne kvite bønner med kidneybønner eller andre typer bønner.
♦ Rista cashewnøtter kan også byttast med andre typer nøtter eller kjerner. Nøttene kan også sløyfast, men gir en veldig god smak og crunch i bønnebollane.
♦ Bruk krydder du liker. Eg brukte salt, pepper, paprikakrydder, kvitløkskrydder og basilikum. Smak til bønnefarsen før du steiker den!
Server med det tilbehøret du ønsker. Vi lagde en frisk salat av salatmiks, paprika, agurk, granateple, fetaost og rista cashewnøtter. I tillegg hadde vi ein klatt kesam på tallerken. Skikkelig godt!
Eit friskt, lett og godt måltid som kan nytast av alle 🙂 Er du aleine kan du enten halvvere oppskrifta, eller ha til lunsj/midag i fleire dager. Bønnebollane står seg fint nokre dager i kjøleskap.
Velbekomme! Og har du sett oppskrifta før, så er den posta tidligare her!
Håper alle får ei knallfin start på den nye veka 🙂 Etter ei aktiv og solfylt helg er vertfall mine batterier lada;
Nyt mandagen!

God mandag!

Vi starter som alltid veka kjøttfritt, og dagens oppskrift er saftige, gode bønneboller. Bønneboller blir på en måte litt som falafler, men er naturligvis laga med bønner som både gir ein anna smak og konsistens.

Bønnebollane er veldig anvendelige, tilbehøret kan varierast og dei passer like godt til lunsj som middag eller på tapasbordet/koldtbordet. Dette er en ganske simpel grunnoppskrift som kan piffast opp med ulike grønnsaker og krydder etter smak og tilgjengelighet 🙂

Bønnebollane er vegetariske, og steiker du dei i olje er dei også veganske.

Bønneboller, 2-3 personer
♦ 2 bokser kvite bønner (ca. 500 g avrent og skylt)*
♦ 5 store aromasopp, grovhakka
♦ 2 fedd kvitløk, finhakka
♦ 100 g rista casewnøtter*
♦ 2 ss frisk mynte, kan sløyfast eller bruk andre urter
♦ 2 ss valgfritt mjøl, for eksempel havremjøl
♦ krydder etter smak*
♦ smør/olje til steiking

Slik gjer du:
1. Rist nøttene på en tørr steikepanne til dei er gylne. Steik kvitløk og aromasopp i mindre biter.

2. Mos bønnene med en stavmikser. Vend inn grovhakka nøtter, kvitløk, aromasopp, mjøl, mynte og krydder (smak til).

3. Form til bønneboller med en spiseskei og/eller hendene dine med litt vatn på.

4. Steik på middels varme i smør/olje til bønnebollene er gylne på alle sider og har fått steikeskorpe.

Tips og alternativ*
♦ Bytt gjerne kvite bønner med kidneybønner eller andre typer bønner.

♦ Rista cashewnøtter kan også byttast med andre typer nøtter eller kjerner. Nøttene kan også sløyfast, men gir en veldig god smak og crunch i bønnebollane.

♦ Bruk krydder du liker. Eg brukte salt, pepper, paprikakrydder, kvitløkskrydder og basilikum. Smak til bønnefarsen før du steiker den!

Server med det tilbehøret du ønsker. Vi lagde en frisk salat av salatmiks, paprika, agurk, granateple, fetaost og rista cashewnøtter. I tillegg hadde vi ein klatt kesam på tallerken. Skikkelig godt!

Eit friskt, lett og godt måltid som kan nytast av alle 🙂 Er du aleine kan du enten halvvere oppskrifta, eller ha til lunsj/midag i fleire dager. Bønnebollane står seg fint nokre dager i kjøleskap.

Velbekomme! Og har du sett oppskrifta før, så er den posta tidligare her!

Håper alle får ei knallfin start på den nye veka 🙂 Etter ei aktiv og solfylt helg er vertfall mine batterier lada;

Nyt mandagen!

Annonse

8 Kommentarer

S

Svanhild B

2. mai 2021

Takk for deilig oppskrift! Vil gjerne ha endå fleire veganske oppskrifter! 😀 😀

Linda Stuhaug

3. mai 2021

Notert 😀

G

Guri

1. mai 2019

Forslag til hva jeg kan bytte ut soppen med?

Linda Stuhaug

2. mai 2019

Løk, vårløk, purreløk for eksempel. Du kan og berre droppe soppen )

H

Hanne

1. mai 2019

Kan desse frysast?

Linda Stuhaug

2. mai 2019

Alt kan frysast 🙂 Men korleis alt smaker etter frysing? Det er jo ofte spørsmålet… Eg rekner med desse er gode etter frysing, men eg veit dessverre ikkje når eg ikkje har testa :/

A

Astrid

29. april 2019

Kult! Skal prøves

Linda Stuhaug

30. april 2019

Håper dei smaker, Astrid 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg