Laks med sellerirot- og søtpotetstappe

Reklame / innlegg i samarbeid med Grønt Pakkeri

Åh, det her er den beste laksemiddagen eg har ete på lenge! Og det var resten av familien også enig i – så en stor tommel opp fra alle mann 🙂 Laksen har fått selskap av sellerirot og søtpotet (pluss litt ekstra), og det blei rett og slett en skikkelig smakfull, enkel og supersunn fiskemiddag som garantert blir laga igjen om kort tid;

Ser det ikkje godt ut?
Sellerirot- og søtpotetstappe var berre perfekt tilbehør til laksen, det er nesten så eg ikkje skjønner at eg har laga denne kombinasjonen tidligare… Stappa er absolutt veldig anvendelig og vil passe til både kjøtt, kylling, svin, torsk/anna fisk og skalldyr. Så er du ikkje så glad i laks, prøv i det minste stappa som tilbehør til noko anna du liker 🙂

Laks med sellerirot- og søtpotetstappe, 4 personer
6-8 laksefileter
800 g sellerirot, skrelt og delt i biter
800 g søtpotet, skrelt og delt i biter
1-2 ss smør
salt og pepper

Til servering
Valnøtter
Fersk dill
Evt. rømme/kesam

Slik gjer du:
1. Damp eller kok sellerirot og søtpotet til bitane er møre. Jo mindre biter, jo raskare går det. Hell av vatnet og mos med stavmiksar til en klumpfri stappe. Smak til med smør, salt og pepper.

2. Medan sellerirot- og søtpotetbitane koker klargjer du laksen. Steik på 180 grader, over-undervarme i 10-15 minutt, til laksen er gjennomstekt.

3. Server straks med grovhakka valnøtter, fersk dill og gjerne litt rømme/kesam om det er ønskelig. Nyt!

Eg har aldri ete og brukt så mykje sellerirot som eg har gjort den siste måneden. Eg har alltid kjøpt og brukt sellerirota, men i en mykje større grad no enn tidligare. Ein får eit lite spark bak og vekker kreativiteten skikkelig til live når ein blir hekta på noko, det har vertfall eg erfart!

… og det er ingen tvil om at sellerirota (eller rotselleri, knollselleri) er ein rotgrønnsak som passer til det meste. Rotknollen har sprøtt, kvitaktig fruktkjøtt og kan brukast til både ovnsbakte rotgrønnsaker, i supper og gratenger, wok, pureer og mos, som erstatning for fries (sellerirot-fries!), ovnsbaking og smakstilsetning i salater og lignande.

Kjøp sellerirot du også neste gang du er på butikken, du finner Grønt Pakkeri sitt merke på Rema 1000, Kiwi, Spar og Meny 🙂

Del gjerne din favorittoppskrift med sellerirot, kanskje eg får nokon nye tips?! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Edel Kvernmo

  Dette ser veldig godt ut ! Vi lever på lav-carbo og jeg er usikker på hvor mange carbohydrater det er i for eks 100 g søtpotet og 100 g sellerirot ?

  1. Det finner du enkelt på i matvaretabellen eller andre nettsider, evt eit googlesøk 🙂

 2. Christine

  Rotmos med sellerirot, gulrot og kålrot, evt potet. Most med litt melk, smør, muskatnøtt, salt og pepper. Kjempegodt til fisk!

  1. Ah nam! Skal absolutt lage meir rotmos framover. Denne skal eg notere meg 🙂

 3. Hei! Har du prøvd å fryse denne, evt er den holdbar noen dager i kjøleskap?:) skal lage imorgen, men er alene. Mvh Silje

  1. Hei! Går fint å fryse, men står seg også fint i 3-4 dager i kjøleskap 🙂