Sukkerfri, nydelig yoghurt panna cotta med bærsaus

Kom mai, du skjønne milde!

Og denne desserten her passer perfekt som mai-dessert! Sukkerfri yoghurt panna cotta er ingen ny oppskrift her på bloggen, dette er ein dessert eg har delt i mange varianter tidligare. Dagens oppskrift er søt, frisk og veldig god – med bærsaus av jordbær & bringebær. Ein skikkelig enkel dessert som og passer like godt til mellommåltid eller kveldskosen;

Yoghurt panna cotta, 4 porsjoner
4 dl melk*
400 g naturell yoghurt*
3-4 ss sukrin+*
1 stk vaniljestang
5 plater gelatin
evt. litt ferskpressa limesaft

Slik gjer du:
Skrap ut frøa av vaniljestanga og ha både frøa, stanga og sukrin+ en liten kjele med melk. Kok opp på svak varme. Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3-4 minutt til dei er mjuke, klem ut vatnet og smelt i den varme melkeblandinga. Avkjøl litt.

Fjern vaniljestanga fra melka og rør inn yoghurt. Hell over i fire porsjonsskåler. Sett til avkjøling i kjøleskap til panna cottaen er stivna, ca. 3-4 timer.

Jordbær- og bringebærsaus
200 g frosne jordbær
200 g frosne bringebær
0,5 dl vatn
2-3 ss sukrin+ (smak til)

Slik gjer du:
Kok opp jordbær, bringebær og vatn i en kjele til bæra er mjuke og varme. Mos klumpfritt med en stavmiksar. Smak til med sukrin+ etter kor søt du ønsker sausen. Hell over porsjonsformene før servering.

Tips og alternativer*
– du kan bruke anna søtning enn sukrin+ i både panna cottaen og sausen, men hugs at sukrin+ er dobbelt så søtt som sukker/andre søtninger, så du må tilpasse deretter.

– ønsker du en enda fyldigare og mektig panna cotta kan du bytte melk med fløyte. Av yoghurt kan du bruke andre typer yoghurt/kvarg/kesam etter smak og behag.

– bruk laktosefri melkeprodukter for laktosefri panna cotta. For melkefri panna cotta kan du bytte både melk og yoghurt med kokosmelk.

Kanskje det blir yoghurt panna cotta til dessert eller kveldskosen idag? 🙂

Hugs at eg blir kjempeglad for tilbakemeldinger på oppskrifter! Enten det er her i kommentarfeltet, på Facebook-sida mi HER eller instagram. Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg både får varsel og finner igjen oppskriftene 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Digg!!! Kan man bruke kesam istedenfor yoghurt?

    1. Jepp, det står under tips & alternativ 🙂 Håper den smaker!

  2. Hei Linda! Jeg har akkurat laget banoffiepai og den inneholder ganske mye sukker. Vil tro at paien er enkel å lage sukkerfri med daddelbunn og fudge av vikingmelk. Hadde vært artig om du prøvde deg på en sukkerfri banoffiepai og delte oppskrift med oss:) Hilsen trofast følger

    1. Heisann 🙂
      Denne paien har faktisk stått på lista mi i… årevis! Eg har ein bror som elska denne paien, og har gang på gang spurt om eg kan lage. Sååå kanskje dei blir eit mai-prosjekt? Eg skal sjå kva eg får til 😀 Kjekt med ønsker!!