Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri, nydelig yoghurt panna cotta med bærsaus

Sukkerfri, nydelig yoghurt panna cotta med bærsaus
Kom mai, du skjønne milde!
Og denne desserten her passer perfekt som mai-dessert! Sukkerfri yoghurt panna cotta er ingen ny oppskrift her på bloggen, dette er ein dessert eg har delt i mange varianter tidligare. Dagens oppskrift er søt, frisk og veldig god – med bærsaus av jordbær & bringebær. Ein skikkelig enkel dessert som og passer like godt til mellommåltid eller kveldskosen;
Yoghurt panna cotta, 4 porsjoner 4 dl melk* 400 g naturell yoghurt* 3-4 ss sukrin+* 1 stk vaniljestang 5 plater gelatin evt. litt ferskpressa limesaft
Slik gjer du: Skrap ut frøa av vaniljestanga og ha både frøa, stanga og sukrin+ en liten kjele med melk. Kok opp på svak varme. Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3-4 minutt til dei er mjuke, klem ut vatnet og smelt i den varme melkeblandinga. Avkjøl litt.
Fjern vaniljestanga fra melka og rør inn yoghurt. Hell over i fire porsjonsskåler. Sett til avkjøling i kjøleskap til panna cottaen er stivna, ca. 3-4 timer.
Jordbær- og bringebærsaus 200 g frosne/friske jordbær 200 g frosne/friske bringebær 0,5 dl vatn (om du bruker frosne bær) 2-3 ss sukrin+ (smak til)
Slik gjer du: Visst du bruke frosne bær: kok opp jordbær, bringebær og vatn i en kjele til bæra er mjuke og varme. Mos klumpfritt med en stavmiksar. Smak til med sukrin+ etter kor søt du ønsker sausen. Hell over porsjonsformene før servering.
Visst du bruker friske bær: mos bæra med ein stavmiksar. Her anbefaler eg å bruke sukrinmelis eller flytande søtning (steviadråper eller lignande) som søtning, sidan det ikkje skal koke. Smak til etter kor søt du ønsker sausen. Hell over porsjonsformene før servering.
Tips og alternativer* – du kan bruke anna søtning enn sukrin+ i både panna cottaen og sausen, men hugs at sukrin+ er dobbelt så søtt som sukker/andre søtninger, så du må tilpasse deretter.
– ønsker du en enda fyldigare og mektig panna cotta kan du bytte melk med fløyte. Av yoghurt kan du bruke andre typer yoghurt/kvarg/kesam etter smak og behag.
– bruk laktosefri melkeprodukter for laktosefri panna cotta. For melkefri panna cotta kan du bytte både melk og yoghurt med kokosmelk.
Kanskje det blir yoghurt panna cotta til dessert eller kveldskosen idag? 🙂
Hugs at eg blir kjempeglad for tilbakemeldinger på oppskrifter! Enten det er her i kommentarfeltet, på Facebook-sida mi HER eller instagram. Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg både får varsel og finner igjen oppskriftene 🙂

Kom mai, du skjønne milde!

Og denne desserten her passer perfekt som mai-dessert! Sukkerfri yoghurt panna cotta er ingen ny oppskrift her på bloggen, dette er ein dessert eg har delt i mange varianter tidligare. Dagens oppskrift er søt, frisk og veldig god – med bærsaus av jordbær & bringebær. Ein skikkelig enkel dessert som og passer like godt til mellommåltid eller kveldskosen;

Yoghurt panna cotta, 4 porsjoner
4 dl melk*
400 g naturell yoghurt*
3-4 ss sukrin+*
1 stk vaniljestang
5 plater gelatin
evt. litt ferskpressa limesaft

Slik gjer du:
Skrap ut frøa av vaniljestanga og ha både frøa, stanga og sukrin+ en liten kjele med melk. Kok opp på svak varme. Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3-4 minutt til dei er mjuke, klem ut vatnet og smelt i den varme melkeblandinga. Avkjøl litt.

Fjern vaniljestanga fra melka og rør inn yoghurt. Hell over i fire porsjonsskåler. Sett til avkjøling i kjøleskap til panna cottaen er stivna, ca. 3-4 timer.

Jordbær- og bringebærsaus
200 g frosne/friske jordbær
200 g frosne/friske bringebær
0,5 dl vatn (om du bruker frosne bær)
2-3 ss sukrin+ (smak til)

Slik gjer du:
Visst du bruke frosne bær: kok opp jordbær, bringebær og vatn i en kjele til bæra er mjuke og varme. Mos klumpfritt med en stavmiksar. Smak til med sukrin+ etter kor søt du ønsker sausen. Hell over porsjonsformene før servering.

Visst du bruker friske bær: mos bæra med ein stavmiksar. Her anbefaler eg å bruke sukrinmelis eller flytande søtning (steviadråper eller lignande) som søtning, sidan det ikkje skal koke. Smak til etter kor søt du ønsker sausen. Hell over porsjonsformene før servering.

Tips og alternativer*
– du kan bruke anna søtning enn sukrin+ i både panna cottaen og sausen, men hugs at sukrin+ er dobbelt så søtt som sukker/andre søtninger, så du må tilpasse deretter.

– ønsker du en enda fyldigare og mektig panna cotta kan du bytte melk med fløyte. Av yoghurt kan du bruke andre typer yoghurt/kvarg/kesam etter smak og behag.

– bruk laktosefri melkeprodukter for laktosefri panna cotta. For melkefri panna cotta kan du bytte både melk og yoghurt med kokosmelk.

Kanskje det blir yoghurt panna cotta til dessert eller kveldskosen idag? 🙂

Hugs at eg blir kjempeglad for tilbakemeldinger på oppskrifter! Enten det er her i kommentarfeltet, på Facebook-sida mi  HER eller instagram. Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg både får varsel og finner igjen oppskriftene 🙂

Annonse

12 Kommentarer

T

Trine

14. mars 2021

Ser kjempegodt ut Kan man erstatte vaniljestangen med vaniljesukker? Hvor mye evt?

Linda Stuhaug

14. mars 2021

Det kan du. Smak deg fram, 1/2-1 ts alt ettersom 🙂

E

Ellen

27. januar 2021

Hei! Jeg har prøvd meg på disse et par ganger nå, og blandingen skiller seg hver gang jeg tar yoghurten oppi gelatin-miksen… Jeg gjør sikkert noe feil! Har du noen forslag?

Linda Stuhaug

28. januar 2021

Høyres ut som melkeblandinga di er litt for varm. Prøv å avkjøle litt lengre neste gang 🙂

H

HE

1. mai 2019

Hei Linda! Jeg har akkurat laget banoffiepai og den inneholder ganske mye sukker. Vil tro at paien er enkel å lage sukkerfri med daddelbunn og fudge av vikingmelk. Hadde vært artig om du prøvde deg på en sukkerfri banoffiepai og delte oppskrift med oss:) Hilsen trofast følger

Linda Stuhaug

2. mai 2019

Heisann 🙂 Denne paien har faktisk stått på lista mi i… årevis! Eg har ein bror som elska denne paien, og har gang på gang spurt om eg kan lage. Sååå kanskje dei blir eit mai-prosjekt? Eg skal sjå kva eg får til 😀 Kjekt med ønsker!!

A

Ano

1. mai 2019

Digg!!! Kan man bruke kesam istedenfor yoghurt?

Linda Stuhaug

1. mai 2019

Jepp, det står under tips & alternativ 🙂 Håper den smaker!

G

Guro

31. desember 2019

Hei! Skal lage 12 porsjoner av denne, skal jeg da gange opp sukrin+ også? Eller vil det bli for søtt?

Linda Stuhaug

31. desember 2019

Ingen forskjell i ingredienser sjølv om den blir laga til mange 🙂

A

Anette

30. desember 2020

Hei Denne mååå prøves! Men berre et lite (kanskje dumt) spørsmål først, så eg ikkje feiler totalt her… Er Sukrin+ det samme som det eg kaller «vanlig» Sukrin? Om ikkje, kan eg bruke den «vanlige» sukrinen istedenfor? Eller Sukrin gold?

Linda Stuhaug

4. januar 2021

Hei! Nei, det er ikkje det samme. Eg anbefaler ikkje å bruke vanlig sukrin (generelt i alle mine oppskrifter). Då vil eg heller anbefale at du bruker sukrin gold, men hugs å doble mengden 🙂 Meir kan du lese her: https://www.lindastuhaug.no/2017/10/05/kva-er-egentlig-forskjellen-mellom-dei-ulike-sukrin-variantane-har-du-min-guide/

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg