Grov middagspai med søtpotet & mozzarella

God mandag!

Kan eg friste med middagspai idag? Med grov paibunn, søtpotet og mozzarella? Denne paien vart skikkelig god, og den passer perfekt som ein kjøttfri middag for heile familien 🙂 Middagspai passer like godt kvardag som helg, og med nokre enkle grep kan du klargjere paien kvelden i forvegen, slik at det kun gjenstår steiking før servering. Og har du rester igjen, så smaker paien like godt (om ikkje bedre!) kald i matpakken dagen etterpå… Nam!

Grov paibunn
75 g smør, romtemperert
75 g original kesam
1,5 dl sikta speltmjøl eller kveitemjøl
1,5 dl havremjøl
1/2 ts salt

Paifyll
250 g søtpotet, i biter
1 spisspaprika, i ringer
1/2 rødløk, i skiver
1 mozzarella, i skiver

Eggeblanding
7-8 egg
2 dl melk
2 never fersk spinet, grovhakka
salt, pepper og grovkverna chili

Slik gjer du
1. Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme. Kna saman ingrediensane til paibunnen til ein jamn paideig. Kjevle deiga ut og legg i paiform med diameter på ca. 28 cm. Trykk deiga jamt ned i forma og oppover kantane. Prikk bunnen med ein gaffel og forsteik den midt i ovnen i 15 minutt.

2. I mellomtida klargjer du fyllet og visper sammen eggeblandinga. Når paibunnen er ferdig forstekt; ha søtpotetbitane i paibunnen, halvparten av paprikaen og halvparten av mozzarellaen. Hell over eggeblandinga og avslutt med resten av paprikaen, rødløk og til slutt mozzarella.

3. Sett paien tilbake i steikeovnen, steik i ca. 25-30 minutt, eller til eggeblandinga har satt seg. La paien kvile nokre minutt før servering. Nyt gjerne med en frisk salat 🙂

Tips & alternativer*
♦ Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokkveitemjøl framfor spelt/kveitemjøl, og hugs glutenfritt havremjøl (du kan male havregryn til havremjøl i en blendar sjølv).

♦ For melkefri paibunn kan smør byttast med melkefri margarin og kesam med kokoskrem. I paifyllet kan du bruke alternativ melk og sløyfe mozzarella, eventuelt bytte med noko anna som gir god smak.

Dette er ein fin-fin middag du kan klargjere kvelden i forvegen, slik at det kun gjenstår steiking av paien før servering:
→ Lag og forsteik bunnen
→ Gjer klare ingrediensane og visp eggeblandinga i en bolle
→ Ha alt i kjøleskapet over natta
→ Ved middagstid; ha ingrediensane i paibunnen og steik dei 25-30 minutta, så er paien klar til servering!

Så godt! Håper fleire er frista til å prøve 😀

Ønsker alle en fin start på den nye veka!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Denne såg nydelig ut! Kva skjer dersom ein bruker mager kesam i staden for original? Har ein del ståande som skulle blitt brukt opp 🙂

    1. Anbefaler ikkje mager kesam til oppskrifter som skal varmast. Mager kesam tåler i utgangspunktet ikkje så sterk varme 🙂

  2. Veronica Henriksen

    Har pleid å lage vanlig lys paibunn men tenkte jeg skulle prøve denne for et litt sunnere alternativ. Glad jeg gjorde det for bunnen var veldig god! Kommer kun til å lage grov bunn fra nå ☺️ Takk for oppskrift!

    1. Så kjekt å lese, Veronica 😀 Då er det berre å bruke paibunnen som base, og fylle på med det du måtte ønske 🙂

  3. Trenger ikke søtpoteter å kokes før den fylles i paibunnen og stekes?

  4. Hei denne vil jeg prøve på jentekveld. Hvor mange porsjoner er den oppskriften til?

    1. Det kjem heilt an på om dette er eg egen rett, kva som serverast som tilbehør også vidare. Til middag med en frisk, grønn salat; 4-6 personer 🙂