Linda Stuhaug

Annonse

13. mai 2019

Grov middagspai med søtpotet & mozzarella

Grov middagspai med søtpotet & mozzarella
God mandag!
Kan eg friste med middagspai idag? Med grov paibunn, søtpotet og mozzarella? Denne paien vart skikkelig god, og den passer perfekt som ein kjøttfri middag for heile familien 🙂 Middagspai passer like godt kvardag som helg, og med nokre enkle grep kan du klargjere paien kvelden i forvegen, slik at det kun gjenstår steiking før servering. Og har du rester igjen, så smaker paien like godt (om ikkje bedre!) kald i matpakken dagen etterpå… Nam!
Grov paibunn 75 g smør, romtemperert 75 g original kesam 1,5 dl sikta speltmjøl eller kveitemjøl 1,5 dl havremjøl 1/2 ts salt
Paifyll 250 g søtpotet, i biter 1 spisspaprika, i ringer 1/2 rødløk, i skiver 1 mozzarella, i skiver
Eggeblanding 7-8 egg 2 dl melk 2 never fersk spinet, grovhakka salt, pepper og grovkverna chili
Slik gjer du 1. Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme. Kna saman ingrediensane til paibunnen til ein jamn paideig. Kjevle deiga ut og legg i paiform med diameter på ca. 28 cm. Trykk deiga jamt ned i forma og oppover kantane. Prikk bunnen med ein gaffel og forsteik den midt i ovnen i 15 minutt.
2. I mellomtida klargjer du fyllet og visper sammen eggeblandinga. Når paibunnen er ferdig forstekt; ha søtpotetbitane i paibunnen, halvparten av paprikaen og halvparten av mozzarellaen. Hell over eggeblandinga og avslutt med resten av paprikaen, rødløk og til slutt mozzarella.
3. Sett paien tilbake i steikeovnen, steik i ca. 25-30 minutt, eller til eggeblandinga har satt seg. La paien kvile nokre minutt før servering. Nyt gjerne med en frisk salat 🙂
Tips & alternativer* ♦ Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokkveitemjøl framfor spelt/kveitemjøl, og hugs glutenfritt havremjøl (du kan male havregryn til havremjøl i en blendar sjølv).
♦ For melkefri paibunn kan smør byttast med melkefri margarin og kesam med kokoskrem. I paifyllet kan du bruke alternativ melk og sløyfe mozzarella, eventuelt bytte med noko anna som gir god smak.
Dette er ein fin-fin middag du kan klargjere kvelden i forvegen, slik at det kun gjenstår steiking av paien før servering: → Lag og forsteik bunnen → Gjer klare ingrediensane og visp eggeblandinga i en bolle → Ha alt i kjøleskapet over natta → Ved middagstid; ha ingrediensane i paibunnen og steik dei 25-30 minutta, så er paien klar til servering!
Så godt! Håper fleire er frista til å prøve 😀
Ønsker alle en fin start på den nye veka!

God mandag!

Kan eg friste med middagspai idag? Med grov paibunn, søtpotet og mozzarella? Denne paien vart skikkelig god, og den passer perfekt som ein kjøttfri middag for heile familien 🙂 Middagspai passer like godt kvardag som helg, og med nokre enkle grep kan du klargjere paien kvelden i forvegen, slik at det kun gjenstår steiking før servering. Og har du rester igjen, så smaker paien like godt (om ikkje bedre!) kald i matpakken dagen etterpå… Nam!

Grov paibunn
75 g smør, romtemperert
75 g original kesam
1,5 dl sikta speltmjøl eller kveitemjøl
1,5 dl havremjøl
1/2 ts salt

Paifyll
250 g søtpotet, i biter
1 spisspaprika, i ringer
1/2 rødløk, i skiver
1 mozzarella, i skiver

Eggeblanding
7-8 egg
2 dl melk
2 never fersk spinet, grovhakka
salt, pepper og grovkverna chili

Slik gjer du
1. Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme. Kna saman ingrediensane til paibunnen til ein jamn paideig. Kjevle deiga ut og legg i paiform med diameter på ca. 28 cm. Trykk deiga jamt ned i forma og oppover kantane. Prikk bunnen med ein gaffel og forsteik den midt i ovnen i 15 minutt.

2. I mellomtida klargjer du fyllet og visper sammen eggeblandinga. Når paibunnen er ferdig forstekt; ha søtpotetbitane i paibunnen, halvparten av paprikaen og halvparten av mozzarellaen. Hell over eggeblandinga og avslutt med resten av paprikaen, rødløk og til slutt mozzarella.

3. Sett paien tilbake i steikeovnen, steik i ca. 25-30 minutt, eller til eggeblandinga har satt seg. La paien kvile nokre minutt før servering. Nyt gjerne med en frisk salat 🙂

Tips & alternativer*
♦ Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokkveitemjøl framfor spelt/kveitemjøl, og hugs glutenfritt havremjøl (du kan male havregryn til havremjøl i en blendar sjølv).

♦ For melkefri paibunn kan smør byttast med melkefri margarin og kesam med kokoskrem. I paifyllet kan du bruke alternativ melk og sløyfe mozzarella, eventuelt bytte med noko anna som gir god smak.

Dette er ein fin-fin middag du kan klargjere kvelden i forvegen, slik at det kun gjenstår steiking av paien før servering:
→ Lag og forsteik bunnen
→ Gjer klare ingrediensane og visp eggeblandinga i en bolle
→ Ha alt i kjøleskapet over natta
→ Ved middagstid; ha ingrediensane i paibunnen og steik dei 25-30 minutta, så er paien klar til servering!

Så godt! Håper fleire er frista til å prøve 😀

Ønsker alle en fin start på den nye veka!

Annonse

16 Kommentarer

Ø

Øystein

20. september 2019

Hei! Prøvde å lage denne, men bunnen ble ikke sprø, som jeg trodde pai skulle bli. Den ble «soggy». Sidene ble sprø, og kjempegod 🙂 Bruker LeCreuset paiform. Noen tips til hva jeg kan ha gjort galt?

Linda Stuhaug

20. september 2019

Hei! Bunnen skal ikkje bli gjennomsprø, det er ikkje meininga 😉 Så eg har ingen hemmelige triks å dele, hehe. Du kan prøve å forsteike den enda lenge, men eggeblandinga vil uansett til ein viss grad gjere painbunnen mjukare i bunnen.

E

Ellinor

31. oktober 2021

Takk for inspirasjon! Skulle gjerne visst størrelsen på paiformen (diameter)? Mvh Ellinor

Linda Stuhaug

1. november 2021

Hei! Den er 28 cm 🙂

M

Marilyn

3. juni 2019

Hei denne vil jeg prøve på jentekveld. Hvor mange porsjoner er den oppskriften til?

Linda Stuhaug

4. juni 2019

Det kjem heilt an på om dette er eg egen rett, kva som serverast som tilbehør også vidare. Til middag med en frisk, grønn salat; 4-6 personer 🙂

C

Cecilie

24. mai 2019

Trenger ikke søtpoteter å kokes før den fylles i paibunnen og stekes?

Linda Stuhaug

24. mai 2019

Nei 😉

V

Veronica Henriksen

21. mai 2019

Har pleid å lage vanlig lys paibunn men tenkte jeg skulle prøve denne for et litt sunnere alternativ. Glad jeg gjorde det for bunnen var veldig god! Kommer kun til å lage grov bunn fra nå ☺️ Takk for oppskrift!

Linda Stuhaug

22. mai 2019

Så kjekt å lese, Veronica 😀 Då er det berre å bruke paibunnen som base, og fylle på med det du måtte ønske 🙂

M

Maria

14. mai 2019

Denne såg nydelig ut! Kva skjer dersom ein bruker mager kesam i staden for original? Har ein del ståande som skulle blitt brukt opp 🙂

Linda Stuhaug

15. mai 2019

Anbefaler ikkje mager kesam til oppskrifter som skal varmast. Mager kesam tåler i utgangspunktet ikkje så sterk varme 🙂

C

Camilla

1. februar 2020

laget denne i dag og var helt fantastisk. Men skal søtpoteten kokes først? Jeg gjorde ikke det og poteten ble harde og ikke så gode å tygge i, selv om de var kuttet opp i små terninger. Men alt i alt var den kjempegod. 😀

Linda Stuhaug

2. februar 2020

Så kjekt den falt i smak, Camilla 😀 Det er ikkje meininga at søtpoteta skal kokast. Det er meininga at den skal gi litt tyggemotstand her 🙂 Men liker man bedre at søtpotetbitane er heilt mjuke går det heilt fint å koke eller bake bitane litt først 😀

M

Mari Jørgine

8. juni 2020

Hvordan tror du denne vil bli med lomper som paibunn? Vil fyllet kanskje bli for bløtt?

Linda Stuhaug

8. juni 2020

Det funker nok – men blir nok litt bløtt i bunnen 🙂 Eg har brukt lomper som paibunn på minipai (porsjonspai) og det går heilt fint det altså 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg