Glutenfritt nistebrød & glutenfri focaccia

Annonse / innlegg i samarbeid med Det Glutenfrie Verksted

God lørdag!

Eit av dei spørsmåla som går aller mest igjen når eg legger ut noko gjærbakst er; korleis lage dette glutenfritt? Har du en glutenfri oppskrift? Dette gjelder spesielt oppskrifter som boller, rundstykker, brød og focaccia. Og som dei aller fleste erfarne glutenbakere veit, så er det ikkje alltid berre å bytte ut tørrvarene i gjærbakst med glutenfritt mjøl, og få det samme resultatet…

Svaret mitt er derfor ofte at ein må bruke ein tilpassa glutenfri oppskrift for å få eit godt resultat. Eg har også anbefalt mange å bruke Det Glutenfrie Verksted sine bakemikser, ikkje berre blogglesere, men også klienter eg følger opp på kosthold. Det er mange med cøliaki eller glutenintoleranse som vil ha eit lettvint, godt og glutenfritt alternativ.

Det Glutenfrie Verksted har utvikla bakemikser med fokus på mindre sukker og meir fiber. Alle bakemiksane er naturligvis glutenfri, men også økologiske. I tillegg har Det Glutenfrie verksted lansert ein serie med reine, naturlig glutenfri mjølsorter.

Eg kom i kontakt med Monica som er grunderen bak Det Glutenfrie Verksted, og eg fekk tilsendt ein pakke i posten med ulike bakemikser og mjølsorter. Min favoritt hittil er definitivt dette nistebrødet, eller polarbrødet om du vil. Deigen var superenkel å jobbe med, og nistebrødet var ferdig på 30 minutt!

Saftige, grove, og skikkelig smakfulle. Perfekt til lunsj, men også til frukost, som turmat eller tilbehør til middagen. Denne anbefalast!

Eg har også fått testa focacciaen. Enda ei deig som var superenkel å jobbe med. Focacciaen trengte litt lengre eltetid og hevetid, men var likevell ferdig på ca. 1 time.

Du kan sjølvsagt toppe focacciaen med akkurat det du måtte ønske. Eg valgte ein enkel variant med rosmarin og maldonsalt, men det er jo også knallgodt å bruke fetaost eller soltørka tomat.

Focacciaen blei luftig og saftig, absolutt eit godt glutenfritt alternativ. Eg har aldri prøvd å lage glutenfri focaccia fra bunnen av sjølv, men denne miksen er vertfall eit alternativ som gir eit godt resultat!

Det Glutenfrie Verksted har mange fleire bakemikser, enten du har cøliaki, glutenintoleranse eller er nysgjerrig på produkta – så ta en titt på heimesida HER

Du finner alt ifra pizzabunn og paibunn til rundstykker, søt bakemiks, kaker og ikkje minst dei ulike mjølsortane! Eg gleda meg til å teste ut søt bakemiks etterkvart 😀

Har du erfaring med produkter fra Det Glutenfrie Verksted? Kva er din favoritt? Del gjerne!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *