Enkel søtpotethummus

God mandag!

Vi er som alltid i det kjøttfri hjørnet på mandager, og idag har eg en ny oppskrift på hummus å dele: søtpotethummus! Eg elsker i utgangspunktet vanlig hummus, og tenkte at hummus i kombinasjon med søtpotet måtte bli suksess. Og suksess blei det definitivt. Makan så godt!

Søtpotethummusen er virkelig enkel å lage, og passer til det aller meste;
→ Under pålegget på brødskiva, lomper eller knekkebrød
→ Ingrediens i fargerike salater
→ Tilbehør til kjøtt/fisk/kylling/grillmat
→ En egen rett på koldtbordet eller tapasbordet
→ Som dip til grønnsaker

Søtpotethummus, 1 skål
1 kartong, 240 g kikerter
1 søtpotet på ca. 450 g
2 fedd kvitløk, finhakka/pressa
0,5 dl olivenolje
1 ts spisskummin + 0,5 ts salt + litt chilikrydder
1/2 sitron

Slik gjer du:
Først må du bake søtpoteta. Det er fleire måter å gjere det på. Eg pleier å dele søtpoteta i fire og bake i mikrobølgeovnen til den er mør (ca. 8-10 minutt). Du kan gjere det samme og bake søtpotetbitane i ovnen. Bruk 225 grader over-undervarme, dette tar 15-25 minutt. La søtpotetbitane avkjølast litt og fjern skallet.

→  Hell vatnet av kikertene. Ha kikerter, søtpotet, kvitløk, olivenolje og krydder i en foodprosessor eller blendar. Du kan også bruke stavmiksar. Mos alt glatt og juster med vatn (eventuelt kikertlake) til passelig konsistens.

→ Smak til med sitronsaft og eventuelt meir krydder. Topp gjerne med litt ekstra olje og friske urter før servering.

Tips!
Tahini (sesampurè) blir ofte brukt i hummus. Det setter en veldig god smak, og du får kjøpt tahini på dagligvarebutikk med godt utvalg, eventuelt internasjonal butikk. Visst du vil eller har tahini i kjøkkenskapet kan du smake til med 2-3 ts i søtpotethummusen.

Søtpotethummusen står seg fint nokre dager i kjøleskap. Lag gjerne dobbel oppskrift og bruk til fleire måltid utover veka 🙂 

Dette var skikkelig godt, krysser fingrane for at fleire får lyst til å prøve denne oppskrifta!

Hugs at eg blir kjempeglad for tilbakemeldinger på oppskrifter! Enten det er her i kommentarfeltet, på Facebook-sida mi HER eller instagram. Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg både får varsel og finner igjen oppskriftene 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. Denne så veldig spennende ut!

  1. Fantastisk god 😀

 2. Åh, herlig! Den komboen tror jeg på er magisk- gleder meg til å lage! Tror du det vil være godt å bruke litt tahini i? Tusen takk for super oppskrift 😀

  1. Den var SÅ god! Må prøvast 😀 Trur absolutt det er godt med tahihi i oppskrifta, men synes den var knallgod uten også 🙂

 3. Christine

  Denne var kjempegod, takk for fantastiske oppskrifter!
  Tror du det går å fryse den?

  1. Så hyggelig, Christine 😀 Tja, det går nok an å fryse den. Du kan jo prøve 😀

   1. Hege Antonsen

    Har laga nydelig søtpotethumus i dag. Brukte hvitløk, salt og rød currypasta (i manko for annet krydder på hytta). Har spist den på lomper med spekeskinke og i kveld blir det tilbehør til karbonader .

   2. Så kjekt du likte oppskrifta, Hege 😀 Høyres godt ut med litt rød currypasta i – det skal eg teste neste gang!! 🙂 God helg!

 4. Utrolig enkel og fantastisk god oppskrift! Nydelig smak – denne skal jeg lage igjen 🙂 Tusen takk!

  1. Så kjekt dei falt i smak, Marie 😀 Takk for fin tilbakemelding!