Quinoasalat med halloumi & jordbær

Hurra for mandag!

Eg er superklar for ei ny veke, er du? Eg starter som alltid mandagen her på bloggen med en kjøttfri oppskrift, og idag har eg en favoritt eg vil dra fram igjen; HALLOUMI♥ Det er alt, alt for lenge sidan en oppskrift med halloumi er delt her på bloggen, så det er på høg tid 🙂

Eg har laga ein smakfull, men veldig enkel quinoasalat med halloumi & jordbær. Du treng ikkje meir enn 6 ingredienser til denne salaten, men likevell er den både fargerik og fantastisk god!

Er du ein av dei som lurer på kva halloumi er? 
Halloumi er ein type ferskost med veldig høgt smeltepunkt. Derfor kan du steike eller grille halloumi som om det er eit stykke kjøtt. Den har ein fast konsistens, metter godt, er veldig proteinrik og har en rik, spesiell smak. Eg elsker virkelig halloumi og synes det er perfekt i fargerike salater, som grillmat, i burger også vidare 🙂

Halloumi får du kjøpt på dei aller, aller fleste dagligvarebutikker, og du finner den i hylla der du ellers finner ost.

Quinoasalat med halloumi & jordbær, 2-3 personer
200 g halloumi
2 dl quinoa
1-2 gul paprika (1 stor eller 2 mindre)
100 g salatmix (eg brukte baby leaf & ruccola)
300 g ferske jordbær
Balsamico

Slik gjer du:
1. Skyll quinoa godt under rennande, varmt vatn. Kok opp 4 dl vatn og la quinoaen småkoke med lokk i 15 minutt. Avkjøl.

Tips! Quinoaen kan du med fordel koke kvelden før/på morgonen og sette i kjøleskapet, så er denne salaten klar på veldig kort tid!

2. Grovhakk paprika, skjær jordbær i fire. Bland sammen med quinoa og salatmiks.

3. Skjær tynne skiver på 3-4 mm halloumien. Steik i smør eller olje til halloumien har fått en brun-gyllen farge.

4. Ha halloumien over quinoasalaten og topp det heile med ein god balsamico (heilt perfekt på denne kombinasjonen, ikkje til å unngå!) Server 🙂

Vi hadde halloumisalaten til middag ein solfylt tirsdag. Den passer like godt til lunsj, i matpakken eller på tapasbordet/koldtbordet også 🙂 Halvver oppskrifta og det er perfekt middag for en, eller ha rester til lunsj eller middag dagen etterpå!

Denne salaten blir perfekt å lage når det bugner over av norske jordbær i butikkane og i hagen, eg gleda meg allerede til å lage den på nytt med verdens beste jordbær som ingrediens♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 kommentarer

  1. Heisann!
    Dette er ikke relatert til dette innlegget, men var usikker på hvor det var best å skrive. Jeg skal gå Norge på tvers i år, og lurte litt på hva du hadde i sekken av mat? Kanskje du kunne laget et lite samle-innlegg med bra turmat. For dagsturer funker jo det meste, men er jo litt viktig at det holder seg dersom man skal være ute over lengre perioder. Hadde blitt SÅ glad.

    1. Heisann!
      Når vi går hytte-til-hytte så pleier eg ikkje å ha med meg så veldig mykje mat. Eg lager alltid opp desse rundstykka;
      https://www.lindastuhaug.no/2018/07/16/ut-pa-tur-proteinrike-havrerundstykker-med-innbakt-ost-og-skinke/

      … som eg ete dei første dagane. Ellers får vi jo både frukost, nistesmørning og middag på dei betjente hyttene, og det er jo også mat å finne på dei sjølvbetjente hyttene 🙂 Utenom desse rundstykka så pleier eg å ha med barer (1 for kvar dag, eg lika best questbarer) og eit par pakker med turmat 🙂

      1. https://www.lindastuhaug.no/2018/07/02/turanbefaling-norge-pa-tvers/

        Veit ikkje om du har lest dette innlegget, men uansett så er det sjølvbetjente hytter dei 2 første, deretter kjem du til ei betjent hytte. Så litt mat til dei to-tre første dagane er nok lurt å ha med, men det er heilt unødvendig å tenke at du må lage må lage opp mat til heile turen 🙂 Masse god mat på dei betjente hyttene 😀