Couscoussalat med spekeskinke & pesto

Som de sikkert har skjønt etterkvart, så er eg eit skikkelig salatmenneske. Eg elsker å lage smakfulle, varierte salater med alle slags ingredienser. Som nevnt før er salat mykje meir enn berre salat, og dagens oppskrift er eit eksempel på det. Superdigg couscoussalat med spekeskinke, blåbær, pinjekjerner, pesto… Nydelig!

Eg hadde kokt couscous i kjøleskapet fra før (rester fra middagen!) og salaten var då klar på eit par minutt. Eit tips når ein først koker for eksempel couscous er å koke mykje, det står seg fint i ein boks i kjøleskapet i 5-6 dager 🙂 Heilt supert å ha tilgjengelig for slike salater som dette!

Har du ikkje couscous/liker du ikkje couscous, så kan du bytte det med quinoa, byggryn eller bulgur. Alle desse typane er middagskorn som kan sammenlignast med ris, og kan erstatte ris i ulike retter eller som tilbehør. Forskjellen er at couscous, quinoa, byggryn og bulgur også er meir næringsrike, har fleire bruksområder, smaker naturligvis annleis og har ein anna konsistens. Alle desse typane får du tak i på vanlige dagligvarebutikker 🙂

Du treng, 1 porsjon
1-1,5 dl kokt couscous (eg brukte fullkornsvariant. Du kan evt. bruke quinoa/byggryn/bulgur)
100 g spekeskinke
1/2-1 gul paprika
ferske blåbær
en god neve spinat + ruccola
rista pinjekjerner
grønn pesto (eg brukte ramsløkpesto)


Slik gjer du:

Om du ikkje har kokt couscous fra før: følg framgangsmåten på pakken og avkjøl.

Ellers er det ganske så rett fram; legg spinat og ruccola på en tallerken, topp med resten av ingrediensane og til slutt rista pinjekjerner + pesto. Server med det samme♥

Bruk den pestoen du liker, kjøpt eller heimelaga. Eg synes det er godt å variere den tradisjonelle basilikumpestoen, og brukte som nevnt ramsløkpesto denne gangen 🙂

Oppskrift på ramsløkpesto finner du HER

Nyt til lunsj, som en lettvint middag eller luksus kveldsmat 🙂 Perfekt sommarmat!

God helg alle sammen, nyt den♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *