Linda Stuhaug

Annonse

11. juni 2019

Fargerik fiskeform med baconostsaus – på grillen

Fargerik fiskeform med baconostsaus – på grillen
God tirsdag!
Vi er langt ut i juni og som er årets første sommarmåned. Er vi heldige og får nokre fine dager så er det ingenting som er bedre enn grilling til middag! Er de ikkje einige?
Men – grillmat trenger virkelig ikkje berre vere pølser, grillribbe eller koteletter. Grillmat kan også vere sjømat. Fisk og skalldyr på grillen er nydelig, og det er så mykje godt som kan lagast.
Når vi skulle grille forrige veke hadde vi laks og scampi, då var alternativet å lage grillspyd eller eller fiskeform. Valget falt på sistnevnte og det blei skikkelig godt! Ein fargerik, smakfull fiskeform med baconostsaus. Her har du berre alt i en form, setter på grillen og etter 10-15 minutter er fiskeformen klar. Sunt, godt og veldig enkelt.
Du kan bruke akkurat det du liker og har tilgjengelig heime til en slik fiskeform. Eg brukte som nevnt laks og scampi, og dei grønnsakene eg fant i kjøleskapsskuffa. I tillegg hadde eg over litt krydder og resten av en tube med baconost. Eg har brukt baconost over laks i årevis, og det er berre supergodt – baconosten smelter og det blir en nydelig kombinasjon. Har du ikkje testa dette enda er det virkelig på tide!
Her er ingrediensane eg brukte til fargerik fiskeform med baconostsaus; 500 g laksefilet 200 g scampi 1 rødløk 1 brokkoli 1 spisspaprika Baconost på tube (gjerne ein heil tube) – bruk eventuell anna tubeost Salt, pepper og grovkverna chili
Slik gjer du: Kutt grønnsakene i små biter, del laksefilet i store terninger. Ha alt i en passelig aluminiumsform (eller anna ildfast form) og topp med krydder og baconost. Grill i 10-15 minutter, til laksen er gjennomstekt.
PS! Du kan sjølvsagt lage denne retten i ovnen også. Bruk 180 grader, 10-15 minutt.
Fiskeformen var ein del av grillmaten, og ikkje ein rett heilt for seg sjølv. Vi hadde også sommerkoteletter og grilltilbehør i form av frisk salat, potetsalat, grove rundstykker og maiskolber.
Serverer du fiskeformen som en egen rett, så ville eg kanskje hatt nokre potetbåter, kokte poteter, ris eller lignande som tilbehør 🙂
Håper du er inspirert til å prøve – eg kjem til å lage fleire varianter av denne fiskeformen framover, og variere med ulike ingredienser. Bruk fantastien og lag din egen vri du også 🙂

God tirsdag!

Vi er langt ut i juni og som er årets første sommarmåned. Er vi heldige og får nokre fine dager så er det ingenting som er bedre enn grilling til middag! Er de ikkje einige?

Men – grillmat trenger virkelig ikkje berre vere pølser, grillribbe eller koteletter. Grillmat kan også vere sjømat. Fisk og skalldyr på grillen er nydelig, og det er så mykje godt som kan lagast.

Når vi skulle grille forrige veke hadde vi laks og scampi, då var alternativet å lage grillspyd eller eller fiskeform. Valget falt på sistnevnte og det blei skikkelig godt! Ein fargerik, smakfull fiskeform med baconostsaus. Her har du berre alt i en form, setter på grillen og etter 10-15 minutter er fiskeformen klar. Sunt, godt og veldig enkelt.

Du kan bruke akkurat det du liker og har tilgjengelig heime til en slik fiskeform. Eg brukte som nevnt laks og scampi, og dei grønnsakene eg fant i kjøleskapsskuffa. I tillegg hadde eg over litt krydder og resten av en tube med baconost. Eg har brukt baconost over laks i årevis, og det er berre supergodt – baconosten smelter og det blir en nydelig kombinasjon. Har du ikkje testa dette enda er det virkelig på tide!

Her er ingrediensane eg brukte til fargerik fiskeform med baconostsaus;
500 g laksefilet
200 g scampi
1 rødløk
1 brokkoli
1 spisspaprika
Baconost på tube (gjerne ein heil tube) – bruk eventuell anna tubeost
Salt, pepper og grovkverna chili

Slik gjer du:
Kutt grønnsakene i små biter, del laksefilet i store terninger. Ha alt i en passelig aluminiumsform (eller anna ildfast form) og topp med krydder og baconost. Grill i 10-15 minutter, til laksen er gjennomstekt.

PS! Du kan sjølvsagt lage denne retten i ovnen også. Bruk 180 grader, 10-15 minutt.

Fiskeformen var ein del av grillmaten, og ikkje ein rett heilt for seg sjølv. Vi hadde også sommerkoteletter og grilltilbehør i form av frisk salat, potetsalat, grove rundstykker og maiskolber.

Serverer du fiskeformen som en egen rett, så ville eg kanskje hatt nokre potetbåter, kokte poteter, ris eller lignande som tilbehør 🙂

Håper du er inspirert til å prøve – eg kjem til å lage fleire varianter av denne fiskeformen framover, og variere med ulike ingredienser. Bruk fantastien og lag din egen vri du også 🙂

Annonse

12 Kommentarer

I

Inger Lise Lorange Lunde

9. juni 2020

Dette ser aldeles nydelig ut, det må jeg prøve! Men siden jeg ikke tåler chilli, bytter jeg det ut med raspa ingefær. Det gir også et lite «sting».

Linda Stuhaug

9. juni 2020

Lurt! Ingefær er også sikkert kjempegodt 😀 Håper det smaker!

T

Turid Engelsen Enger

19. februar 2021

Dette var kjempegodt, fulgte hele oppskriften. Anbefaler og koke brokkolien 1 min før den legges i formen. Synes den ble litt hard

Linda Stuhaug

21. februar 2021

Kvar sin smak! Personlig liker eg best brokkolien litt hard 🙂 Kjekt du likte oppskrfta 😀

H

Hege

30. juni 2019

Hei, har du forslag til en annen saus som kan brukes?

Linda Stuhaug

30. juni 2019

Noko anna enn tubeost? Kremost, snøfrisk eller philadelphia med smak, evt. creme fraiche eller lignande 🙂

C

Christine

14. juni 2019

Den så utrolig digg ut!! Den skal jeg lage uten fisk siden jeg ikke tåler det! Bare tar dobbel så mye scampi. Mmm

Linda Stuhaug

16. juni 2019

Yes, det går heilt fint 😀 Kan og bruke andre typer skalldyr!

T

Tone Rekeland

12. juni 2019

Går det greit å lage denne retten i stekeovnen? 🙂

Linda Stuhaug

13. juni 2019

Jaja, sjølvsagt 🙂

K

Kine

11. juni 2019

Trenger man å røre noe i den? Og skal scampien i sammen med alt med en gang?

Linda Stuhaug

12. juni 2019

Nei. Du treng ikkje gjere noko anna enn det som står i framgangsmetoden 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg