Sunn skogsbærsorbet på 2 minutt!

Hei!

Lysten på heimelaga, smakfull yoghurtis/sorbèt? Som er sunn, frisk og skikkelig god? Og ikkje minst klar til å nytast på 2 minutt? Det er vertfall eg på denne tida av året – eg lager med støtt og stadig en variant av yoghurtis/sorbèt som eg ete til mellommåltid, kveldskos eller ettermiddagskaffien. Smaken varierer eg fra gang til gang med ulike typer yoghurt, kesam, frukt og bær. Kanskje eg også smakstiletter med sitronsaft, limesaft, syltetøy eller lignande.

Dagens variant er superenkel med smak av skogsbær. Bruk oppskrifta som inspirasjon og lag gjerne din egen vri på yoghurtisen/sorbèten;

Du trenger, 2 porsjoner
400 g fryste skogsbær
300 g valgfri yoghurt/kesam*
Søtning etter smak – eg bruker sukrinmelis
Valgfri topping

Slik gjer du:
Ha fryste bær og yoghurt i en bolle, kjør glatt med stavmiksar. Smak til med søtning (mengden vil variere etter kva yoghurt/kesam du bruker, og ikkje minst kor søtt du liker det). Ha isen over i porsjonsskåler, topp med valgfri topping og nyt straks!

Tips og alternativer*
Av valgfri yoghurt/kesam kan du bruke det aller meste. Yoghurt med smak, yoghurt naturell, kesam med smak, kesam naturell… Du bruker naturligvis laktosefri produkt for laksefri variant. Må du ha melkefri is kan du bruke melkefri yoghurt – for eksempel kokosyoghurt.

Skogsbær kan du bytte med andre typer bær/frukt.

Eg toppa skogsbærsorbeten med;
→ Ferske bær
Skivede, brente mandler uten sukker
→ Fibersirup Gold

Du kan sjølvsagt ete sorbeten som den er, men eg synes alltid det er godt med litt ekstra topping. Brente mandler og Fibersirup Gold er nesten alltid topping når eg lager yoghurtis/sorbet, det blir en fantastisk god kombinasjon 🙂

Mandlane har de sett mange ganger før, men en superdigg oppskrift er verdt å gjenta 🙂 Desse har eg alltid i kjøkkenskapet! Oppskrift finner du HER. 

Nyt en sunn og næringsrik is – som også smaker skikkelig godt 🙂 Eg har heilt dilla for tida – det er nesten farlig at det er så raskt og enkelt å lage med så få ingredienser.


Hugs at eg blir kjempeglad for tilbakemeldinger på oppskrifter! Enten det er her i kommentarfeltet, på Facebook-sida mi HER eller instagram. Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg både får varsel og finner igjen oppskriftene når de legger ut bilde 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *