Linda Stuhaug

Annonse

Enkel, sukkerfri rabarbrakake

Enkel, sukkerfri rabarbrakake
God fredag!
Er vi fleire som er superglade for at rabarbrasesongen er i gang? Eg elska virkelig rabarbra! Skal ikkje sei eg er så veldig glad i å ete den som den er, men oppskrifter med rabarbra er berre nydelig → syltetøy, saft, smuldrepai, kaker, muffins… Nam!
Sesongens første oppskrift med rabarbra deler eg her idag; enkel, sukkerfri rabarbrakake. Du rører raskt sammen ingrediensane, fordeler rabarbra på toppen og steiker til kaka er ferdig. Deler av mjølet er erstatta med havremjøl for å få kaka bittelitt grovare (uten at det kjennes på smaken), og deler av smøret er erstatta med ekstra kesam for å få eit litt magrare alternativ, samtidig som kesam gir god saftighet. Ei kake som passer like godt kvardag som helg 🙂
Du trenger, ♦ 2 store egg ♦ 100 g kesam original* ♦ 100 g speltmjøl eller kveitemjøl ♦ 50 g havremjøl (evt. meir speltmjøl/kveitemjøl) ♦ 50 g sukrin gold ♦ 25 g sukrin+ ♦ 0,5 dl melk* ♦ 2 ss smør, smelta ♦ 2 ts bakepulver ♦ 2 stilker rabarbra
Slik gjer du: 1. Ha egg, kesam, sukrin gold, sukrin+ og melk i en bakebolle. Visp lett sammen.
2. Tilsett mjøl og bakepulver, rør klumpfritt og ha oppi smelta smør.
3. Hell røra i en smurt, ildfast form, skjær staver av rabarbraen og fordel i mønster over kakerøra. Strø over litt ekstra sukrin gold på toppen.
4. Steik kaka på 175 grader, over-undervarme i ca. 20-25 minutt, eller til kaka er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl.
Tips og alternativer* For melkefri kake: bytt kesam med kokosyoghurt og melk med alternativ melk.
Sukkererstatning: sukrin gold og sukrin+ kan byttast med anna type valgfri søtning som tilsvarer 100 g sukker.
Topping: rabarbraen kan sjølvsagt byttast med frukt/bær av eget ønske for en ny smak og vri.
Dette blir ei relativt liten kake – min kakeform var 23×18 cm, men du kan sjølvsagt bruke en anna kakeform med ca. samme grunnflate. Rund form på 20cm, evt. 22 cm vil passe fint til denne oppskrifta.
Ellers kan eg absolutt anbefale å doble oppskrifta når du først er i gang, og heller bruke en større kakeform 🙂
Kaka holder seg fersk eit par dager, og er super å fryse – enten heile kaka, eller i kakestykker 🙂 Den kan gjerne serverast kald, men den er kanskje aller best lun, gjerne med en klatt vaniljekrem eller vaniljeis♥
Oppskrift på sukkerfri og enkel vaniljeis uten ismaskin finner du HER!
Håper det ser fristande ut 😀
Har du en ønskeoppskrift med rabarbra du vil at eg skal lage? Del gjerne ditt ønske i kommentarfeltet! Eg har fått masse rabarbra av kjekke naboer, så det skal brukast til mykje godt framover 🙂

God fredag!

Er vi fleire som er superglade for at rabarbrasesongen er i gang? Eg elska virkelig rabarbra! Skal ikkje sei eg er så veldig glad i å ete den som den er, men oppskrifter med rabarbra er berre nydelig → syltetøy, saft, smuldrepai, kaker, muffins… Nam!

Sesongens første oppskrift med rabarbra deler eg her idag; enkel, sukkerfri rabarbrakake. Du rører raskt sammen ingrediensane, fordeler rabarbra på toppen og steiker til kaka er ferdig. Deler av mjølet er erstatta med havremjøl for å få kaka bittelitt grovare (uten at det kjennes på smaken), og deler av smøret er erstatta med ekstra kesam for å få eit litt magrare alternativ, samtidig som kesam gir god saftighet. Ei kake som passer like godt kvardag som helg 🙂

Du trenger,
♦ 2 store egg
♦ 100 g kesam original*
♦ 100 g speltmjøl eller kveitemjøl
♦ 50 g havremjøl (evt. meir speltmjøl/kveitemjøl)
♦ 50 g sukrin gold
♦ 25 g sukrin+
♦ 0,5 dl melk*
♦ 2 ss smør, smelta
♦ 2 ts bakepulver
♦ 2 stilker rabarbra

Slik gjer du:
1. Ha egg, kesam, sukrin gold, sukrin+ og melk i en bakebolle. Visp lett sammen.

2. Tilsett mjøl og bakepulver, rør klumpfritt og ha oppi smelta smør.

3. Hell røra i en smurt, ildfast form, skjær staver av rabarbraen og fordel i mønster over kakerøra. Strø over litt ekstra sukrin gold på toppen.

4. Steik kaka på 175 grader, over-undervarme i ca. 20-25 minutt, eller til kaka er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl.

Tips og alternativer*
For melkefri kake: bytt kesam med kokosyoghurt og melk med alternativ melk.

Sukkererstatning: sukrin gold og sukrin+ kan byttast med anna type valgfri søtning som tilsvarer 100 g sukker.

Topping: rabarbraen kan sjølvsagt byttast med frukt/bær av eget ønske for en ny smak og vri.

Dette blir ei relativt liten kake – min kakeform var 23×18 cm, men du kan sjølvsagt bruke en anna kakeform med ca. samme grunnflate. Rund form på 20cm, evt. 22 cm vil passe fint til denne oppskrifta.

Ellers kan eg absolutt anbefale å doble oppskrifta når du først er i gang, og heller bruke en større kakeform 🙂

Kaka holder seg fersk eit par dager, og er super å fryse – enten heile kaka, eller i kakestykker 🙂 Den kan gjerne serverast kald, men den er kanskje aller best lun, gjerne med en klatt vaniljekrem eller vaniljeis♥

Oppskrift på sukkerfri og enkel vaniljeis uten ismaskin finner du HER!

Håper det ser fristande ut 😀

Har du en ønskeoppskrift med rabarbra du vil at eg skal lage? Del gjerne ditt ønske i kommentarfeltet! Eg har fått masse rabarbra av kjekke naboer, så det skal brukast til mykje godt framover 🙂

Annonse

8 Kommentarer

L

Linda

2. juli 2019

Er det noe forskjell på sukrin og sukrin+ ?

Linda Stuhaug

2. juli 2019

https://www.lindastuhaug.no/2015/03/22/funksjonell-mat-guide-sotning-og-meltyper/ Skrevet mange innlegg om det, her er eit 🙂

M

Marthe

14. juni 2019

Så nydelig ut❤️ Alt med rabarba e så deilig kan du prøve å lage fyrstekake med rabarba i fyllet? Har hørt om det

Linda Stuhaug

16. juni 2019

Oi, den var ny! Skal notere meg ønsket ditt 😀

V

Victoria

12. september 2021

Denne kaken er SÅ god. Jeg bruker basisoppskriften (uten rabarbra eller plommer) og jeg har laget den sikkert 20 ganger allerede. Tenker å lage dobbel oppskrift nå til fryseren 🙂

Linda Stuhaug

12. september 2021

Ikkje sant! Kjempegod i ulike varianter 😀 Kjekt du liker, Victoria!

M

Marit Bergesen

7. juni 2020

Rabarbra grøt med lite sukker er Dia2. Så alt med lite sukker .vil prøve kaken din til helgen så god ut

Linda Stuhaug

8. juni 2020

Håper den smaker 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg