Linda Stuhaug

Annonse

Rødbethummus

Rødbethummus
God mandag!
Når eg for ei stund tilbake la ut oppskrift på søtpotethummus fekk eg eit tips om å prøve rødbethummus. Det er noko eg lenge har tenkt på, og endelig har eg laga det! Rødbethummus kan brukast på akkurat samme måte som vanlig hummus eller søtpotethummusen. Den er veldig anvendelig og passer til det meste;
→ Under pålegget på brødskiva, lomper eller knekkebrød → Ingrediens i fargerike salater → Tilbehør til kjøtt/fisk/kylling/grillmat → En egen rett på koldtbordet eller tapasbordet → Som dip til grønnsaker
Rødbethummus, 1 skål 1 kartong, 240 g kikerter 1 mellomstor rødbete 2 fedd kvitløk, finhakka/pressa 0,5 dl olivenolje 1 ts spisskummin + 0,5 ts salt + litt chilikrydder 1/2 sitron
Slik gjer du: → Først må du koke rødbeten. Skrell rødbeten og kok den mør i lettsalta vatn. Avkjøl litt.
→ Hell vatnet av kikertene. Ha kikerter, rødbete, kvitløk, olivenolje og krydder i en foodprosessor eller blendar. Du kan også bruke stavmiksar. Mos alt glatt og juster med vatn (eventuelt kikertlake eller kokevatnet fra rødbeten) til passelig konsistens.
→ Smak til med sitronsaft og eventuelt meir krydder. Topp gjerne med litt ekstra olje og friske urter før servering.
Tips! Tahini (sesampurè) blir ofte brukt i hummus. Det setter en veldig god smak, og du får kjøpt tahini på dagligvarebutikk med godt utvalg, eventuelt internasjonal butikk. Visst du vil eller har tahini i kjøkkenskapet kan du smake til med 2-3 ts i søtpotethummusen.
Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Hummusen står seg fint nokre dager i kjøleskapet, og kan brukast til fleire måltider utover veka 🙂
Og skulle du heller ha lyst til å prøve søtpotethummusen, så finner du oppskrift her; ENKEL SØTPOTETHUMMUS.
Håper det ser fristande ut! Rødbethummus var nydelig, prøv du også 🙂

God mandag!

Når eg for ei stund tilbake la ut oppskrift på søtpotethummus fekk eg eit tips om å prøve rødbethummus. Det er noko eg lenge har tenkt på, og endelig har eg laga det! Rødbethummus kan brukast på akkurat samme måte som vanlig hummus eller søtpotethummusen. Den er veldig anvendelig og passer til det meste;

→ Under pålegget på brødskiva, lomper eller knekkebrød
→ Ingrediens i fargerike salater
→ Tilbehør til kjøtt/fisk/kylling/grillmat
→ En egen rett på koldtbordet eller tapasbordet
→ Som dip til grønnsaker

Rødbethummus, 1 skål
1 kartong, 240 g kikerter
1 mellomstor rødbete
2 fedd kvitløk, finhakka/pressa
0,5 dl olivenolje
1 ts spisskummin + 0,5 ts salt + litt chilikrydder
1/2 sitron

Slik gjer du:
→ Først må du koke rødbeten. Skrell rødbeten og kok den mør i lettsalta vatn. Avkjøl litt.

→ Hell vatnet av kikertene. Ha kikerter, rødbete, kvitløk, olivenolje og krydder i en foodprosessor eller blendar. Du kan også bruke stavmiksar. Mos alt glatt og juster med vatn (eventuelt kikertlake eller kokevatnet fra rødbeten) til passelig konsistens.

→ Smak til med sitronsaft og eventuelt meir krydder. Topp gjerne med litt ekstra olje og friske urter før servering.

Tips!
Tahini (sesampurè) blir ofte brukt i hummus. Det setter en veldig god smak, og du får kjøpt tahini på dagligvarebutikk med godt utvalg, eventuelt internasjonal butikk. Visst du vil eller har tahini i kjøkkenskapet kan du smake til med 2-3 ts i søtpotethummusen.

Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Hummusen står seg fint nokre dager i kjøleskapet, og kan brukast til fleire måltider utover veka 🙂

Og skulle du heller ha lyst til å prøve søtpotethummusen, så finner du oppskrift her; ENKEL SØTPOTETHUMMUS.

Håper det ser fristande ut! Rødbethummus var nydelig, prøv du også 🙂

Annonse

8 Kommentarer

H

Hei

17. juni 2019

Hvor mye kutter du rødbeten opp før du koker den? min hummus mistet mye farge…

Linda Stuhaug

18. juni 2019

Eg kokte den heil 😉

J

Johanne

12. oktober 2020

Jeg tenkte å prøve meg på oppskriften din idag 🙂 Googlet litt, og fant flere artikler (bl.a. Bama) som skriver at rødbetene bør kokes med skall – både for å bevare næringsstoffer og ikke minst fargen 🙂 Tips til neste gang, så gleder jeg meg til å lage hummusen din til dagens middag!

Linda Stuhaug

13. oktober 2020

Supert tips, Johanne! Det skal eg hugse til neste gang 😀

K

Kristin

17. juni 2019

Kan man bruke sesamolje i stedet for tahini?

Linda Stuhaug

18. juni 2019

Tja, det går sikkert fint det 🙂 Eg brukte ingen av delene.

F

Fleur

17. juni 2019

Ikke bruk lake fra kikerter. Man skal alltid fjerne denne ved å skylle kikertene, dette gjelder alle belgfrukter da disse er giftige for mennesker før koking og gir fra seg en siste innsats i laken. Man kan få fryktelig vondt i magen. Kilde: min kjære bestevenninne som er utdannet ernæringsekspert. Søk det gjerne opp 🙂

Linda Stuhaug

18. juni 2019

Kjære deg, Fleur. Kikertene som er i kartong/boks på butikken er FERDIG KOKT. Dette er ikkje bløtevatn. Saken er noko heilt anna når man bløtlegger ukokte belgfrukter 😉 Laken i kikerter er IKKJE farlig, så her har enten du eller bestevenninna di misforstått eit eller anna. Søk det gjerne opp 😉

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg