Skinke- og pastasalat med krema pestodressing

God tirsdag!

En smakfull skinke- og pastasalat er alltid en slager, enten det er til lunsj, brunsj, middag, venninnekvelden, tapasbordet eller koldtbordet… Det er lettvint å lage, går relativt kjapt og er noko som faller i smak hos dei fleste.

Eg har laga en ny variant, fortsatt skinke- og pastasalat, men med krema pestodressing. Fargerik og litt ekstra god på smak. Smaken av pesto løfta denne salaten fleire hakk, og det blei berre en nydelig kombinasjon. Nam!

Du trenger, 1 stor skål
200 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)
350-450 skinke (eg brukte 1,5 boks bogskinke)
1 spisspaprika
1 agurk
1 liten boks mais
1/2 – 1 pk ruccola

Krema pestodressing
1 boks, 300 g kesam eller rømme
100-150 g pesto
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl under rennande, kaldt vatn.

2. Kutt skinke og grønnsakene i passelige biter. Eg grovhakka ruccolaen også.

3. Rør sammen ingrediensane til pestodressingen, smak til med salt og pepper.

4. Bland sammen pasta, skinke, grønnsakr og vend inn pestodressingen til passelig konsistens.

5. Oppbevar i kjøleskap til servering. Salaten står seg 1-2 dager i kjøleskap.

Tips og alternativer
♦ For glutenfri salat bruker du naturligvis glutenfri pasta. Linsepasta er eit supert alternativ!

♦ Miks og triks med dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Alle slags grønnsaker passer i en slik salat!

♦ Skinke kan byttast med kylling, laks, reker eller lignande for en ny vri.

En slik salat er typisk helgelunsj eller kvardagsmiddag her i hus – spesielt no på sommarstid. Eg er en skikkelig salatperson og fargerike, smakfulle salater er noko av det beste eg får 🙂

Og du, har du kanskje lyst på noko godt brød som tilbehør? Her er nokre forslag:

→ Enkel speltfocacccia, oppskrift her!
→ Proteinrike havrerundstykker på 30 minutt, oppskrift her!
→ Halvgrove, saftige rugscones, oppskrift her!
→ Grove polarbrød på 1-2-3, oppskrift her!

Velbekomme!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Denne må prøves! Er det rød eller grønn pesto du har brukt til dressingen?