Sukkerfri rabarbra-iste

God fredag!

Som nevnt så har eg nokre lekre oppskrifter med rabarbra på lur, så eg håper det er fleire som har meir rabarbra igjen 🙂 Dagens oppskrift er sukkerfri rabarbra-iste, og dette var SÅ godt! Perfekt som en avkjølande, frisk og sommerlig drikke med sesongens rabarbra♥

Sukkerfri rabarbra iste
♦ 750 g rabarbra, delt biter
♦ 1 sitron, skrelt og delt i to
♦ 150 g valgfri søtning (eg brukte sukrin gold)*
♦ 1 ts ekte vaniljepulver (evt. 1 vaniljestang)*
♦ 12 dl vatn

Slik gjer du: 
Hugs å vaske rabrabraen! Ha alle ingrediensane i en kjele. Visst du bruker vaniljestang: del på langs, skrap ut frøa og ha både frøa og vaniljestanga i kjelen.

Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutt, til rabarbraen er godt oppløyst. Ta kjelen til side og la blandinga trekke litt. Sil deretter av væska og ha isteen og smak til om du ønsker den søtare (les tips*). Hell over på en beholdar.

Isteen oppbevarer du i kjøleskapet. Den står seg lenge, så lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang 🙂

Til servering;
Isteen er litt sterk i seg sjølv, derfor er den perfekt å helle i eit glas med isbiter, la stå nokre minutt og deretter nyte♥

Tips og alternativer*
Søtning: du kan bruke dei aller fleste typer søtning. Sjølv foretrekker eg sukrin gold eller sukrin+, gjerne en blanding av desse.

Hugs å smake til! Vi er alle ulike på kor søtt vi vil ha det. Eg ville ikkje ha rababraisteen for søt, men for nokon er kanskje 150 g søtning for surt. Visst du veit du vil ha det søtt tilsetter du ekstra søtning frå starten av. Du kan også smake til med ekstra søtning etter avsiling, då gir du isteen eit lett oppkok med søtning og deretter avkjøler igjen.

Vanilje: isteen kan lagast uten både vaniljepulver og vaniljestang, men den blir absolutt best med 🙂

→  Kombinasjonen av rabrabra og jordbær er ingenting anna enn magisk! Lag gjerne rabarbra- og jordbæriste med å erstatte 200-300 g av rabarbraen med norske jordbær.

Synd for meg at dette var det siste eg hadde av rabarbra, så no må eg enten gå på rabarbraslang, snylte rabarbra med naboer eller kjøpe på butikken for å lage meg meir rabarbra-iste… Veit ikkje heilt kva eg skal gå for, men meir iste skal eg vertfall lage!

Håper det ser fristande ut!

Då gjenstår det å sei god helg til alle sammen, nyt den♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Siri Rufsvoll

  Jeg skjĂžnner ikke helt denne setningen: «Sil deretter av vĂŠska og ha isteen og smak til om du Ăžnsker den sĂžtare» Har du vanlig iste i blandingen? StĂ„r ikke noe om det i oppskrifta…eller kaller du den safta du siler av for for iste?

  1. Hei! Ja, det stemmer. Eg kaller den avsilta safta for iste 🙂

 2. Du skriver at hvis man Ăžnsker den sĂžtere sĂ„ kan man sĂžte den fra starten av. Hvor mye mer tenker du at man kan ta? Vil ikke ha den sukkersĂžt, men tenker hvis den er litt bitter med 150g sĂžtning 🙂

  1. 50-100 g ekstra kanskje 🙂 Er du usikker sĂ„ venter du til etter den er avsilt. Eg synes asbolutt ikkje den blei bitter med 150 g, men det er jo smak og behag 😀

 3. Hei! Blir den sÄ fin pÄ farge som avbildet? Eller har du noen triks for Ä fÄ til det?

  1. Ja sjĂžlvsagt, eg redigere ikkje pĂ„ farger. RĂžde rabarbrastilker = rĂžd farge 🙂