Sukkerfritt rabarbrasyltetøy med ekte vanilje

Heisann 🙂

Vi er ikkje ferdig med rabarbra enda, og idag har eg en ny oppskrift på sukkerfritt rabarbrasyltetøy med ekte vanilje. Enkelt å lage, nydelig på smak og veldig anvendelig!

Du trenger, 1 skål
450 g rabarbra, delt i små biter
50 g sukrin gold *
50 g sukrin+ *
2 vaniljestenger
0,3 dl vatn

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en liten kjele. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøa og ha både frøa og vaniljestengene i kjelen.

Kok opp under omrøring, og la syltetøyet småkoke til rabarbraen er oppløyst, 15-20 minutt. Smak til om du ønsker sylta søtare. Avkjøl.

Ta vaniljestengene ut av syltetøyet og ha over på glass. Oppbevarast i kjøleskap, det står seg fint eit par veker.

Tips og alternativ*
Vanilje: du kan fint erstatte vaniljestenger med 1-2 ts ekte vaniljepulver. Syltetøyet kan også lagast uten vaniljen.

→  Søtning: sukrin gold og sukrin+ kan byttast med anna søtning tilsvarande 150 g sukker. PS! Visst du veit du ikkje vil ha syltetøyet så søtt, start gjerne med 100 g søtning og smak til underveis.

→  Smakstilsett gjerne syltetøyet med sitron, lime, ingefær, kanel eller lignande for en ny vri!Rabarbrasyltetøyet bruker du på akkurat samme måte som du ellers bruker syltetøy! Som pålegg, i havregrauten, blanda i yoghurtblandinger, smakstilsetning i bakverk, smoothie m.m 🙂

Tips: frys gjerne rabarbrasyltetøyet i plastbeger, det står seg lenge i frysaren 🙂 

Rabarbrasyltetøy er utrulig godt, er du heldig og har rabarbra igjen så anbefaler eg virkelig å slenge sammen en oppskrift♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Denne skal prøves ut i morgen 🙂 Et tips er å la rabarbraen ligge et døgn i vann i forkant for å få bort noe av syren.

    1. Kult triks!
      Håper syltetøyet smaker 😀