Linda Stuhaug

Annonse

1. juli 2019

Sukkerfritt rabarbrasyltetøy med ekte vanilje

Sukkerfritt rabarbrasyltetøy med ekte vanilje
Heisann 🙂
Vi er ikkje ferdig med rabarbra enda, og idag har eg en ny oppskrift på sukkerfritt rabarbrasyltetøy med ekte vanilje. Enkelt å lage, nydelig på smak og veldig anvendelig!
Du trenger, 1 skål 450 g rabarbra, delt i små biter 50 g sukrin gold * 50 g sukrin+ * 2 vaniljestenger 0,3 dl vatn
Slik gjer du: Ha alle ingrediensane i en liten kjele. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøa og ha både frøa og vaniljestengene i kjelen.
Kok opp under omrøring, og la syltetøyet småkoke til rabarbraen er oppløyst, 15-20 minutt. Smak til om du ønsker sylta søtare. Avkjøl.
Ta vaniljestengene ut av syltetøyet og ha over på glass. Oppbevarast i kjøleskap, det står seg fint eit par veker.
Tips og alternativ*Vanilje: du kan fint erstatte vaniljestenger med 1-2 ts ekte vaniljepulver. Syltetøyet kan også lagast uten vaniljen.
Søtning: sukrin gold og sukrin+ kan byttast med anna søtning tilsvarande 150 g sukker. PS! Visst du veit du ikkje vil ha syltetøyet så søtt, start gjerne med 100 g søtning og smak til underveis.
→ Smakstilsett gjerne syltetøyet med sitron, lime, ingefær, kanel eller lignande for en ny vri!
Rabarbrasyltetøyet bruker du på akkurat samme måte som du ellers bruker syltetøy! Som pålegg, i havregrauten, blanda i yoghurtblandinger, smakstilsetning i bakverk, smoothie m.m 🙂
Tips: frys gjerne rabarbrasyltetøyet i plastbeger, det står seg lenge i frysaren 🙂
Rabarbrasyltetøy er utrulig godt, er du heldig og har rabarbra igjen så anbefaler eg virkelig å slenge sammen en oppskrift♥

Heisann 🙂

Vi er ikkje ferdig med rabarbra enda, og idag har eg en ny oppskrift på sukkerfritt rabarbrasyltetøy med ekte vanilje. Enkelt å lage, nydelig på smak og veldig anvendelig!

Du trenger, 1 skål
450 g rabarbra, delt i små biter
50 g sukrin gold *
50 g sukrin+ *
2 vaniljestenger
0,3 dl vatn

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en liten kjele. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøa og ha både frøa og vaniljestengene i kjelen.

Kok opp under omrøring, og la syltetøyet småkoke til rabarbraen er oppløyst, 15-20 minutt. Smak til om du ønsker sylta søtare. Avkjøl.

Ta vaniljestengene ut av syltetøyet og ha over på glass. Oppbevarast i kjøleskap, det står seg fint eit par veker.

Tips og alternativ*
Vanilje: du kan fint erstatte vaniljestenger med 1-2 ts ekte vaniljepulver. Syltetøyet kan også lagast uten vaniljen.

Søtning: sukrin gold og sukrin+ kan byttast med anna søtning tilsvarande 150 g sukker. PS! Visst du veit du ikkje vil ha syltetøyet så søtt, start gjerne med 100 g søtning og smak til underveis.

→ Smakstilsett gjerne syltetøyet med sitron, lime, ingefær, kanel eller lignande for en ny vri!



Rabarbrasyltetøyet bruker du på akkurat samme måte som du ellers bruker syltetøy! Som pålegg, i havregrauten, blanda i yoghurtblandinger, smakstilsetning i bakverk, smoothie m.m 🙂

Tips: frys gjerne rabarbrasyltetøyet i plastbeger, det står seg lenge i frysaren 🙂

Rabarbrasyltetøy er utrulig godt, er du heldig og har rabarbra igjen så anbefaler eg virkelig å slenge sammen en oppskrift♥

Annonse

8 Kommentarer

T

Tove-Karin Hjellestad

15. juni 2021

Hei Ja, rabarbrasyltetøy er virkelig godt. Jeg har i frysen og lager hele året. Sist jeg laget en porsjon brukte jeg bare vanlig sikring gold og det ble små harde sukkerkorn i syltetøyet. Hva skyldes dette, har jeg kokt det for lenge? Har laget før og ikke hatt dette problemet. Mvh Tove-Karin Hjellestad

Linda Stuhaug

15. juni 2021

Hei! Rett og slett usikker på kva dette kjem av, aldri opplevd det sjølv :/

M

Mari vik Dale

13. juni 2021

Hei, skal det egentlig vere 0,3 l vatn og ikkje 0,3 dl?

Linda Stuhaug

14. juni 2021

Nei, absolutt ikkje. Det skal berre vere bittelitt væske 🙂

A

Anna

3. juli 2019

Denne skal prøves ut i morgen 🙂 Et tips er å la rabarbraen ligge et døgn i vann i forkant for å få bort noe av syren.

Linda Stuhaug

3. juli 2019

Kult triks! Håper syltetøyet smaker 😀

N

Nina

12. juni 2022

Hei, legger du rabarbraen i vann etter at du har kuttet den i småbiter?

Linda Stuhaug

13. juni 2022

Kva meiner du? :) Vasker sjølvsagt rabarbraen før start, men legger det ikkje i noke meir vatn etterpå.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg