Laksemiddag i ovnen med red curry

Heisann!

Det er tirsdag og på tide å dele ein smakfull, rask og enkel kvardagsmiddag igjen 🙂 Til denne lakseretten bruker du dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig, så har du nesten alt på steikebrettet og rett i ovnen!

Eg har laga ein «saus» av philadelphia og red curry paste som virkelig løfter smaken, men dette kan du sjølvsagt droppe dersom du vil det, eller bruke ein anna type philadelphia med smak;

Du trenger, 4 personer
6 laksefileter, evt. ørretfilet
3-4 gulerøtter, i skiver
1 brokkoli, i buketter
1/2 squash, i skiver
1 rødløk, i strimler
1 bunt vårløk, grovhakka
1 pk, 200 g philadelphia naturell
→ Blanda med 2 ss red curry paste
Valgfritt krydder
Raspa ost

Valgfritt tilbehør til servering

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Del opp alle grønnsakene og fordel på eit steikebrett med bakepapir. Forsteik 5-10 minutt midt i ovnen.

2. Bland philadelphia med red curry paste.

3. Ta steikebrettet ut av ovnen. Fordel laksefileter over grønnsakene, strø over valgfritt krydder (eg brukte salt, pepper, grovkverna chili) deretter philadelphia m/ red curry paste og til slutt ost.

4. Steik midt i ovnen i ca. 15 minutt, til osten er smelta og godt gyllen. Server med valgfritt tilbehør 🙂

Som tilbehør passer det aller meste; vi hadde kokte poteter, men potetmos, potetbåter, ris, quinoa, søtpotetmos osv er nok like godt! Vi hadde også en klatt med rømme/kesam på tallerken 🙂

Dette er en virkelig typisk kvardagsmiddag her i hus; restegrønnsaker, masse farger, alt i ovnen, ost på toppen… Nam!

Bruk innlegget/oppskrifta som inspirasjon, og lag din egen laksemiddag i ovnen 😀
Det trenger ikkje vere så avansert, tenk enkelt og bruk dei ingrediensane du har tilgjengelig!

Velbekomme♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Hei gode Linda! <3 Naaam! Tror det blir dette i dag altså! Jeg fikk også en ide når jeg leste dette. Jeg er så hekta på pesto osten til kavli (og jalapenjo osten forsåvidt) Tror du det kan funke bra å lage saus med den og spe på med passe mengde melk, så den blir litt flytende liksom? Värt göy å prövd det også. Stor klem til dyktige deg! <3

    1. Heisann 😀 Ja, det blir nok absolutt bra 🙂 Sjølv har eg brukt tubeost (chilismak) og blanda med litt matfløte for å få en rennande saus. Men ikkje bruk for mykje melk/fløyte, då blir den veeeldig rennande og mister mykje smak! Tubeosten kan du fint fordele over formen her også, men då anbefaler eg ikkje å blande den med noko 😀 Klem tilbake til deg <3