Fargerik acaismoothie

God mandag!

Som eg har nevnt tidligare så er eg virkelig på smoothie-kjøret om dagane, og eg lager ulike varianter (nesten) kvar dag. Dagens oppskrift er en fargerik acaismoothie som passer perfekt til frukost eller lunsj. Eg har brukt fryst acaipure i oppskrifta, men har du ikkje acaipure/finner det ikkje, så kan du sjølvsagt bytte det med andre typer frukt eller bær 🙂 Bruk rett og slett oppskrifta som inspirasjon, og bruk frukt/bær du liker og har tilgjengelig:

Fargerik acaismoothie, eg brukte:
100 g fryst acaipurè
100 g fryste skogsbær
1/2 fryst banan
150 g naturell yoghurt, evt. anna yoghurt
1 egg
søtning etter smak

Valgfri topping, eg brukte:
Chiafrø
Valnøtter
Bringebær, blåbær, kiwi

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en blender og kjør til en jevn, klumpfri smoothie. Smak til med søtning om nødvendig, og juster eventuelt med litt væske om du ønsker ein tynnare konsistens. Hell smoothien over i ei skål og avslutt med valgfri topping. Nyt straks!

Egg i smoothien er noko eg har brukt i mange år, og det er rett og slett for å gjere smoothien enda meir næringsrik og mettande. Egget gir ingen smak, men ein ekstra digg konsistens 🙂

Dette er vertfall eit måltid som holder magen min mett og fornøgd fram til neste måltid 🙂

Ingenting anna enn perfekt sommarmat etter min smak! Og acai er jo så godt, berre dumt det ikkje er superlett å få tak i 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Ingvild

    …men hvor kjøper man acai?!

    Hilsen Ingvild

    1. Eg kjøpte det på helsekostbutikk, men det er nok fleire plasser ein får tak i det 🙂