10 sommerlige, sukkerfri desserter

Heisann godtfolk!

Då er ei veke på fjellet over, og eg er komt meg heimatt. Det har vore ei fantastisk veke med 100% avkopling, og det trengtes♥ Eg har fortsatt to veker med delvis ferie igjen, så det blir redusert blogging og litt lengre svartid enn vanlig, men eg er tilbake for å dele litt matinspirasjon ganger dager i veka 🙂

Eg har fortsatt pause fra vekemenyer på søndager, og har heller fokus på temainnlegg med sommarmat. Dei to forrige søndagane har temainnlegga vore «10 ulike tips til grillmat/tilbehørtips til grillmat» og «10 knallgode salater som passer perfekt til grillmaten«. 

Idag, ein dag på etterskudd (å dra opp dataen igår var det siste eg tenkte på, hehe), er temaet sommerlige, sukkerfri desserter. Dette er etter ønske på forrige innlegg, og oppskrifter med sesongens bær og ulike oppskrifter på is er fokuset 🙂 Håper du finner noko fristande!

*

Morell- og bringebærdessert med mascarponekrem, oppskrift her
Det er sesong for både moreller og bringebær, så denne desserten er midt i blinken! Passerlig søt, og en dessertporsjon kan absolutt nytast som 1/5 om dagen 🙂

*

Snickers is uten sukker, oppskrift her
Bloggens mest populære oppskrift på is, og det skjønner eg veldig godt. Snickers er alltid en slager, og heimelaga snickers is er ingen unntak!

*

Sukkerfri sommarsnacks; jordbær dyppa i kvit sjokoladetrekk, oppskrift her
Dette er SÅ godt! Og ikkje minst superenkelt som en lettvint, digg sommardessert.

*

Sukkerfri og enkel bringebæris, oppskrift her
Kun 3 ingredienser trenger du for å lage denne nydelige bringebærisen. Bytt gjerne bringebær med andre typer bær dersom du ønsker det!

*

Nydelig yoghurt panna cotta med bærsaus av bringebær & jordbær, oppskrift her
Dette er ein av mine favorittdesserter i den sukkerfri kategorien! Elsker kombinasjonen av yoghurt panna cotta og søt bærsaus… Så godt, og perfekt med sommarens norske bringebær & jordbær!

*

Sukkerfri japp iskrem, oppskrift her
Nesten som snickers isen – men med sjokoladeis, karamellsaus og sjokoladetopping. Denne er også fantastisk god!

*

Sunn og rask jordbærmilkshake, oppskrift her
Denne er latterlig god, er du glad i milkshake må du prøve denne!

*

Enkel, krema sjokoladeis, oppskrift her
Kun 4 ingredienser, og du kan lage denne superenkle sjokoladeisen! Tilsett gjerne hakkede nøtter, sjokoladesaus, sjokoladebiter eller lignande for ekstra smak.

*

Jordbærspyd med fyldig sjokolade, oppskrift her
Gløym jordbær med smelta eller flytande sjokolade, lag jordbærspyd med sjokoladefudge! Fyldig, krema sjokoladefudge på toppen av jordbæra, skikkelig godt!

*

Sunn skogsbærsorbet på 2 minutt, oppskrift her
Lyst på is med ein gang? Lag deg ein yoghurtis/sorbet på 2 minutt! Du kan sjølvsagt bruke akkurat dei bæra du liker 🙂

Eg fortsetter med sommermat som temainnlegg 1-2 søndager til, har du forslag eller ønsker til tema, så legg gjerne igjen en kommentar!

Ønsker alle en nydelig start på den nye veka 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Veit du er fan av cottagecheese. Eg har no hamstra frå Sverige laktosefri cottagecheese ,som eg tenkte er supert med rørte jordbær med sukrin. Lurte berre på om du veit om det går an å få tak i laktosefri her i Norge? Er blitt avhengig og det er 6timer til Sverige

    1. Hei! Dei aller fleste med laktoseintoleranse tåler cottage cheese, då den er naturlig lav/nesten uten laktose. Har du prøvd? 🙂