Linda Stuhaug

Annonse

Sommerlig gelegodis

Sommerlig gelegodis
Hei!
Det er høgsesong for både bringebær og jordbær, så kan eg friste med sunn, frisk og nydelig gelegodis? Sommerlig og enkel kvardagssnacks som du lager på 1-2-3, godt for både store og små 🙂
Her er mange muligheter for variasjon når det kjem til både type bær, smakstilsetning m.m, så bruk oppskrifta som inspirasjon og lag gjerne din egen vri!
Du trenger: 100 g bringebær 100 g jordbær 0,5 dl valgfri sukkerfri saft 1 dl vatn saft fra 1 lime 1 ss sukrin+ (eller 2 ss anna, valgfri søtning) 1 pk, 25 g gelatinpulver
Slik gjer du: Du kan bruke både ferske og fryste bær. Bruker du fryste bær må dei tinast litt. Ha bringebær, jordbær, saft og vatn i en bolle, mos klumpfritt med en stavmikser. Hell over i en kjele og tilsett resten av ingrediensane.
Kok forsiktig opp under omrøring. Fordel deretter blandinga i små silikonformer eller en matboks med bakepapir.
Sett i kjøleskapet til gelegodisen har stivna, ca. 2-3 timer. Oppbevarast i kjøleskap.
Tips og alternativer → Bruk den safta du liker. Jeg brukte ZERoh Green Apple & Passionfruit, og synes det blei veldig godt.
→ Bringebær og jordbær kan sjølvsagt byttast med andre typer bær.
→ Ellers kan du smakstilsette blandinga litt som du sjølv ønsker. Bruk fantasien!
Gelegodisen står seg fint nokre dager i kjøleskapet. Eg pleier å ha det i ein matboks med lokk, så tar eg ein bit når eg har lyst på 🙂
No er det ut i sola som gjelder! Sola skinner frå blå himmel og det blir ein fantastisk fin sommardag som virkelig skal nytast 🙂

Hei!

Det er høgsesong for både bringebær og jordbær, så kan eg friste med sunn, frisk og nydelig gelegodis? Sommerlig og enkel kvardagssnacks som du lager på 1-2-3, godt for både store og små 🙂

Her er mange muligheter for variasjon når det kjem til både type bær, smakstilsetning m.m, så bruk oppskrifta som inspirasjon og lag gjerne din egen vri!

Du trenger:
100 g bringebær
100 g jordbær
0,5 dl valgfri sukkerfri saft
1 dl vatn
saft fra 1 lime
1 ss sukrin+ (eller 2 ss anna, valgfri søtning)
1 pk, 25 g gelatinpulver

Slik gjer du:
Du kan bruke både ferske og fryste bær. Bruker du fryste bær må dei tinast litt. Ha bringebær, jordbær, saft og vatn i en bolle, mos klumpfritt med en stavmikser. Hell over i en kjele og tilsett resten av ingrediensane.

Kok forsiktig opp under omrøring. Fordel deretter blandinga i små silikonformer eller en matboks med bakepapir.

Sett i kjøleskapet til gelegodisen har stivna, ca. 2-3 timer. Oppbevarast i kjøleskap.

Tips og alternativer
→ Bruk den safta du liker. Jeg brukte ZERoh Green Apple & Passionfruit, og synes det blei veldig godt.

→ Bringebær og jordbær kan sjølvsagt byttast med andre typer bær.

→ Ellers kan du smakstilsette blandinga litt som du sjølv ønsker. Bruk fantasien!

Gelegodisen står seg fint nokre dager i kjøleskapet. Eg pleier å ha det i ein matboks med lokk, så tar eg ein bit når eg har lyst på 🙂

No er det ut i sola som gjelder! Sola skinner frå blå himmel og det blir ein fantastisk fin sommardag som virkelig skal nytast 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg