Jordbær- og bringebærsmoothie i skål

Heisann!

Idag hadde vi egentlig planlagt å reise på en 4-dagers sykkeltur, men på grunn av uvær, jordras og stengte veger her heime, så må vi utsette det vertfall til imorgon. Det er skummelt kva naturkrefter vi har, på under en time igår gjekk det frå sol og blå himmel til lyn, torden, skogbrann, enorme mengder regn og alle fatale følger som har komt med regnet… Alle skader på bilder, vegar og hus kan ordnast opp i, vi får berre håpe at ingen mennesker eller dyr er skada av alt dette. Huff!

Men, nok om det! Idag blir det rett og slett en jobbe-dag for min del, og det er på sin rette plass med eit blogginnlegg igjen. Som nevnt tidligare har eg fortatt (delvis) ferie, så derfor blir det litt færre oppdateringer og litt lengre svartid enn vanlig. Kvardagen er straks tilbake for fullt, og høsten er full av prosjekter, så eg nyter å slakke ned litt no på sommaren 🙂

Dagens oppskrift er rett og slett en fargerik, smakfull og næringsrik jordbær- og bringebærsmoothie i skål.

Denne passer til frukost, lunsj, mellommåltid eller kveldsmat – alt etter kortid på døgnet du liker best smoothie 🙂

Smoothie, 1 skål
100 g frosne bringebær
100 g frosne jordbær
1/2 moden banan
200 g gresk yoghurt eller kokosmelk
1 egg

Valfri topping, eg brukte
kiwi, bringebær, kokos, usalta cashewnøtter

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i ein blendar eller mos med stavmiksar til ein jamn, fyldig og klumpfri smoothie. Hell smoothien ober i ei skål og ha over valfri topping. Nytast straks!

Tips!
→ Eg lager faktisk aldri smoothie lengre uten fryste grønnsaker – for litt ekstra næring, uten at det går ut over smaken. Anbefaler å tilsette litt spinat, grønnkål, blomkål, brokkoli, brokkolistilk eller lignande i tillegg til frukt og bær.

→  Skeptisk på egget? Ikkje vær det! Egget gir protein og fett i smoothien, i tillegg en krema, god konsistens. Egget øker næringsinnholdet, metthetsfølelsen og holder magen mett lengre.

→ Bruk gjerne andre frukter/bær etter smak og behag. Alt passer i smoothie!

Det er nok mange som kjenner igjen smoothien/bildene, og det er fordi den er fra boka mi OPPTUR MED SUNN MAT♥  Det betyr også at bildene av smoothien er tatt av superfotograf Jon Maruis Nilsson!

Ikkje fått tak i boka mi enda? Den kan du eventuelt bestille HER om du ønsker det 🙂 (egenreklame)

Boka er for deg som vil ha inspirasjon til sunne, enkle og varierte oppskrifter til dagens måltder. Den inneholder 80 oppskrifter på frukost, matpakker, middager og sukkerfri alternativ til det søte. I tillegg deler eg mine beste tips & anbefalinger for eit sunnare matvalg, ikkje minst motivasjonstriks som er enkle å følge for alle♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

 1. Solveig Birkeland

  Transportvennlig(e) festkake(r)
  Tusen takk for mange gode oppskrifter, som jeg har stor glede av! Jeg er ny som ikke-sukkerbruker og har hatt stor bruk for oppskrifter fra deg i det siste.
  Jeg har et behov: Jeg skal lage kake(r) til min svogers 60årsdag og har lyst til at den/de skal være sukkerfri. Du har mange oppskrifter som jeg gjerne kunne tenke meg å bruke, men alle jeg har sett på avslutter med oppbevaring i kjøleskap. Problemet er at jeg skal reise i mange timer med kaka/kakene. Har du tips til festkake (det kan godt være små kaker) som kan pyntes ferdig hjemme og så fraktes i romtemperatur i noen timer?

  1. Heisann Solveig!
   Takk for hyggelig tilbakemelding, det er veldig kjekt å lese at du har hatt stor glede av oppskriftene mine 😀
   Når dte kjem til transportvennlige kaker; kor mange timer er det snakk om? Og er det slik at kaka får komme i kjøleskapet når de kjem fram, eller vil den vere romtemperert heilt fram til servering? 🙂