Bananbrød med peanøttsmør & sjokoladebiter

Bananbrød er alltid en god ide♥

Det er skikkelig godt, det er en super måte å bruke overmodne bananer på, det er enkelt å lage, krever få ingredienser… Eg har fleire oppskrifter på bananbrød i arkivet, og oppskriftene blir alltid populære. Litt av grunnen til det trur eg er fordi bananbrøda er uten tilsatt sukker, men eg lager også bananbrøda uten helsekostprodukt. Modne bananer gir nok sødme, så noko ekstra søtning er på ingen måte nødvendig 🙂

Dagens oppskrift på bananbrød er heilt ny. 
Eg har smakstilsatt bananbrødet med peanøttsmør og tilsatt sjokoladebiter. M-A-K-A-N så godt! Bananbrødet får altså en mild, god smak av peanøttsmør og sjokoladebitane gjer det ekstra saftig og smakfullt.

Eg bruker havremjøl i bananbrødet for å få det litt ekstra grovt og næringsrikt (uten at det kjennes på smaken!), og baker det som nevnt uten tilsatt sukker.

Du bestemmer sjølv kva type sjokolade du vil bruke; vil du ha bananbrødet uten tilsatt sukker, så bruker du sukkerfri, mørk sjokolade. Er det ikkje så viktig kan du brukt 70% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken. Du kan også droppe sjokoladebitane, bananbrødet er godt uten også 🙂

Du treng, 1 bananbrød
3 store eller 4 små modne bananer
3 egg
200 g havremjøl
2 ts bakepulver
4-5 ss peanøttsmør
50 g mørk sjokolade, grovhakka

Valgfri topping:
En ekstra banan i skiver, salte peanøtter og evt. litt ekstra sjokoladebiter

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, bakepulver, peanøttsmør til en klumfri røre. Er røra veldig tjukk bruker du litt væske til passelig konsistens.

Bland lett inn sjokoladebitane. Ha bakepapir i en brødform på 1 liter og hell røra over formen. Ha over valgfri topping dersom du ønsker det.

Steik midt i ovnen i 45-55 minutt, eller til bananbrødet akkurat er gjennomstekt. Sjekk underveis med en kakepinne. Avkjøl på rist.

Tips!
→ For nøytralt bananbrød dropper du peanøttsmøret (og evt. sjokoladebitane). Då blir grunnoppskrifta ganske lik dei oppskriftene eg tidligare har delt.

→ Havremjøl kan du lage sjølv ved å blende havregryn i ein blendar. Havremjøl kan og byttast med anna type tørrrvare etter kva du liker og har tilgjengelig.

Jo modnare bananer, jo bedre. Desse var nesten heilt svarte i skalet, men var like fine inni. Søte og gode!

Det blir supersaftig, og like gjerne nytast til ein kopp kaffi som til mellommåltid, turmat eller kveldskos 🙂 Med denne oppskrifta er det på ingen måte nødvendig med noko ekstra pålegg, men du kan absolutt toppe bananskivene med pålegg dersom du ønsker det.

Velbekomme!


Nokon har kanskje fått med seg på instagram @lindastuhaug eller facebook-sida mi at eg er på ein 4-dagers sykkelferie. Vi starta i Flåm igår og sykla Rallarvegen motsatt veg. Idag skal vi sykle vidare til Gol, imorgon fra Gol til Vang, og på søndag skal vi sykle Kongevegen fra Vang til Lærdal. Nesten 400 km fordelt på 4 dager, ganske mange høgdemeter og full opppakning på sykkelen. Ikkje spørr meg kvifor eg sa ja til å bli med… Foreløpig går det fint, men vi er jo faktisk berre ferdige med 1/4 etapper. Mulig eg seier noko anna på søndag, hehe 😉

God helg alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

 1. Går det greit å frysa det ned i skiver?

  1. Ja absolutt 🙂

 2. Kristiane

  Lagde dette i går, kjempegodt! Har lagd mange bananbrød i mitt liv (ofte med kefir + natron og uten egg, blir veldig saftig), og denne oppskriften din er en av de beste og enkleste jeg har forsøkt. Jeg fryste det ned i skiver i går, men sparte noen til brødskuffen som ble frokost i dag. Smakte nesten bedre i dag

  1. Så kjekt oppskrifta falt i smak, Kristiane 😀 Neste gang skal eg prøve bananbrød med kefir og natron istedenfor egg – det er jo eit supert alternativ for dei med eggallergi 🙂 Supert tips, tusen takk!! 🙂

 3. Birgitte

  Kan denne oppskriften brukes til bananmuffins?
  Har bare to bananer, så får ikke lagd full oppskrift.

  1. Ja, sjølvsagt 🙂

 4. Gerd Helen Husby

  Bakte der i går, veldi godt!!
  Putta i litt (ekte) vaniljesukker og en klype salt også men ellers som oppskrifta – enig ned den under her at det er nesten bedre i dag – enda saftigere!
  Linda tusen takk for oppskiftene dine og all info her på bloggen – har laget flere av oppskritene dine med godt resultat!

  1. Så hyggelig tilbakemelding, tusen takk Gerd!! 😀