Slik lager du den beste sukkerfri vaniljekremen/vaniljesausen!

Heimelaga vaniljekrem/vaniljesaus er definitivt best!

Det er det perfekte tilbehøret til frukt, bær og puddinger, og kan brukast i både kaker og glasurer. Du kan bruke akkurat den samme oppskrifta til vaniljekrem og vaniljesaus, det er rett og slett berre mengden maisenna som skiller kva du ønsker å lage 🙂

Denne oppskrifta på sukkerfri vaniljekrem/vaniljesaus er ein av dei første publiserte oppskriftene her på bloggen for 6,5 år sidan. Den har vore delt mange, mange ganger før, og den er blitt veldig populær med fantastisk god respons♥

Mykje bedre enn sukkervarianten seier mange, og det er eg faktisk heilt enig i. Denne heimelaga, sukkerfri oppskrifta på vaniljekrem/vaniljesaus slår alle typer vaniljekrem og vaniljesaus eg har smakt tidligare 🙂

Du trenger, 1 skål
5 dl melk
3 eggeplommer
40 g Sukrin+
2 vaniljestenger
20/35 g maisenna
20 g for vaniljesaus, 35 g for vaniljekrem

Slik gjer du:
1. Ha melk i ein kjele med Sukrin+. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøa og ha både frøa og stengene i melkeblandinga. Kok opp på svak varme under omrøring, sett deretter til side i 10 minutt.

2. Ta vaniljestengene ut av melkeblandinga. Rør eggeplommer og maisenna klumpfritt i ein bolle. Pisk inn ein tredel av den varme melkeblandinga i bollen, før du heller alt tilbake i kjelen.

3. Kok opp melkeblandinga på nytt på svak varme under omrøring. Trekk til side når den når kokepunktet, då vil den også tjukne. Hell over i ein bolle og avkjøl. Oppbevarast i kjøleskap.

Vaniljekremen er naturlig glutenfri, og ønsker du å lage den laktosefri bruker du naturligvis laktosefri melk, og ønsker du å lage den melkefri bruker du naturligvis alternativ melk 🙂 Ikkje så mykje meir hokus pokus enn det!

Lag oppskrifta sjølv og bli overbevist om at den er skikkelig god♥

Kva liker du best å bruke vaniljekrem/vaniljesaus til? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Dette må testes! Hvor lenge er den holdbar? Og kan den evt fryses?

    1. Den står seg fint 3-4 dager i kjøleskapet, minst 🙂 Oppskrifta kan frysast, men den får ein litt kornette konsistens etter frysing.

  2. Hva slags type melk brukte du?

    1. Bruke rdet eg har tilgjengelig, stort sett lettmelk. Du kan bruke alle typer melk 🙂