Linda Stuhaug

Annonse

Heimelaga cæsarsalat

Heimelaga cæsarsalat
God torsdag!
Cæsarsalat er mange sin favoritt. Det er ein salat som passer til både lunsj og middag, men også tapas- eller koldtbordet og venninnekvelden. Det er både godt og enkelt å lage heimelaga cæsarsalat, og du får alle dei gode smakane og og konsistensane som ein cæsarsalat skal ha; cæsardressing, krutonger, kylling, bacon, parmesan…
Oppskrifta på cæsardressingen blir meir enn det du treng til oppskrifta på cæsarsalaten, men dressingen står seg i kjøleskapet – så du kan lage fleire porsjoner av cæsarsalat seinare 🙂
Heimelaga cæsardressing 3 eggeplommer 1 ts dijonsennep 2-3 stk ansjonsfileter 2 fedd kvitløk saft av 1/2 sitron 2 dl valgfri olje 30 g finrevet parmesan salt og pepper
OBS! Alle ingrediensane må vere romtempererte.
Slik gjer du: 1. Ha eggeplommer, dijonsennep, ansjosfilet og sitronsaft i ein høg og smak beholdar som akkurat passer stavmiksaren. Miks sammen og spe på med olje medan stavmiksaren går. Før stavmikseren opp og ned i beholdaren til all oljen inkorporeres.
2. Smak til dressingen med finrevet parmesan, salt og pepper. Cæsardressingen er en viktig del av cæsarsalaten. Oppbevarast i kjøleskapet.
Cæsarsalat, ca. 3 personer 2 stk hjertesalat 200 g plommetomater 1/2 rødløk 2 store kyllingfileter 150 g bacon 3 skiver grovt bred 3 ss smør 4 ss cæsardressing
Slik gjer du: 1. Krydre kyllingfiletane med salt og pepper. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 20 minutt, eller til kyllingfiletane er gjennomstekt. I mellomtida lager du klart resten.
2. Skjær brød i terninger. Smelt smør, tilsett brødbitane og steik gylne i smør på middels varme. Tilsett gjerne litt salt og eventuelt finhakka kvitløk mot slutten. Avkjøl på bakepapir.
3. Steik bacon sprøtt.
4. Riv salaten i grove biter. Vend inn dressingen, rødløk i skiver og plommetomater delt i to. Bland deretter inn kyllingfilet i skiver, stekt bacon og brødkrutonger. Avslutt med finrevet eller skiver av parmesan. Server straks!
Salaten kan du servere som en porsjon på tallerken, eller eventuelt mikse sammen i ei større skål;
Kombinasjonen av ingredienser passer perfekt, og salaten blir rett og slett skikkelig god 🙂
Håper det frister♥

God torsdag!

Cæsarsalat er mange sin favoritt. Det er ein salat som passer til både lunsj og middag, men også tapas- eller koldtbordet og venninnekvelden. Det er både godt og enkelt å lage heimelaga cæsarsalat, og du får alle dei gode smakane og og konsistensane som ein cæsarsalat skal ha; cæsardressing, krutonger, kylling, bacon, parmesan…

Oppskrifta på cæsardressingen blir meir enn det du treng til oppskrifta på cæsarsalaten, men dressingen står seg i kjøleskapet – så du kan lage fleire porsjoner av cæsarsalat seinare 🙂

Heimelaga cæsardressing
3 eggeplommer
1 ts dijonsennep
2-3 stk ansjonsfileter
2 fedd kvitløk
saft av 1/2 sitron
2 dl valgfri olje
30 g finrevet parmesan
salt og pepper

OBS! Alle ingrediensane må vere romtempererte.

Slik gjer du:
1. Ha eggeplommer, dijonsennep, ansjosfilet og sitronsaft i ein høg og smak beholdar som akkurat passer stavmiksaren. Miks sammen og spe på med olje medan stavmiksaren går. Før stavmikseren opp og ned i beholdaren til all oljen inkorporeres.

2. Smak til dressingen med finrevet parmesan, salt og pepper. Cæsardressingen er en viktig del av cæsarsalaten. Oppbevarast i kjøleskapet.

Cæsarsalat, ca. 3 personer
2 stk hjertesalat
200 g plommetomater
1/2 rødløk
2 store kyllingfileter
150 g bacon
3 skiver grovt bred
3 ss smør
4 ss cæsardressing

Slik gjer du:
1. Krydre kyllingfiletane med salt og pepper. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 20 minutt, eller til kyllingfiletane er gjennomstekt. I mellomtida lager du klart resten.

2. Skjær brød i terninger. Smelt smør, tilsett brødbitane og steik gylne i smør på middels varme. Tilsett gjerne litt salt og eventuelt finhakka kvitløk mot slutten. Avkjøl på bakepapir.

3. Steik bacon sprøtt.

4. Riv salaten i grove biter. Vend inn dressingen, rødløk i skiver og plommetomater delt i to. Bland deretter inn kyllingfilet i skiver, stekt bacon og brødkrutonger. Avslutt med finrevet eller skiver av parmesan. Server straks!

Salaten kan du servere som en porsjon på tallerken, eller eventuelt mikse sammen i ei større skål;

Kombinasjonen av ingredienser passer perfekt, og salaten blir rett og slett skikkelig god 🙂

Håper det frister♥

Annonse

2 Kommentarer

i

ingeborg

8. august 2019

heihei!! jeg lastet akkurat ned appen din, men ingenting dukker opp. så også en kommentar på at det var likt hos en annen, er den ikke i bruk? eller er den kanskje ødelagt? isåfall kommer den til å bli fikset?

Linda Stuhaug

9. august 2019

Hei! Appen har vore nede i mange, mange år – og kjem ikkje til å bli fiksa 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg