Heimelaga cæsarsalat

God torsdag!

Cæsarsalat er mange sin favoritt. Det er ein salat som passer til både lunsj og middag, men også tapas- eller koldtbordet og venninnekvelden. Det er både godt og enkelt å lage heimelaga cæsarsalat, og du får alle dei gode smakane og og konsistensane som ein cæsarsalat skal ha; cæsardressing, krutonger, kylling, bacon, parmesan…

Oppskrifta på cæsardressingen blir meir enn det du treng til oppskrifta på cæsarsalaten, men dressingen står seg i kjøleskapet – så du kan lage fleire porsjoner av cæsarsalat seinare 🙂

Heimelaga cæsardressing
3 eggeplommer
1 ts dijonsennep
2-3 stk ansjonsfileter
2 fedd kvitløk
saft av 1/2 sitron
2 dl valgfri olje
30 g finrevet parmesan
salt og pepper

OBS! Alle ingrediensane må vere romtempererte. 

Slik gjer du:
1. Ha eggeplommer, dijonsennep, ansjosfilet og sitronsaft i ein høg og smak beholdar som akkurat passer stavmiksaren. Miks sammen og spe på med olje medan stavmiksaren går. Før stavmikseren opp og ned i beholdaren til all oljen inkorporeres.

2. Smak til dressingen med finrevet parmesan, salt og pepper. Cæsardressingen er en viktig del av cæsarsalaten. Oppbevarast i kjøleskapet.

Cæsarsalat, ca. 3 personer
2 stk hjertesalat
200 g plommetomater
1/2 rødløk
2 store kyllingfileter
150 g bacon
3 skiver grovt bred
3 ss smør
4 ss cæsardressing

Slik gjer du:
1. Krydre kyllingfiletane med salt og pepper. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 20 minutt, eller til kyllingfiletane er gjennomstekt. I mellomtida lager du klart resten.

2. Skjær brød i terninger. Smelt smør, tilsett brødbitane og steik gylne i smør på middels varme. Tilsett gjerne litt salt og eventuelt finhakka kvitløk mot slutten. Avkjøl på bakepapir.

3. Steik bacon sprøtt.

4. Riv salaten i grove biter. Vend inn dressingen, rødløk i skiver og plommetomater delt i to. Bland deretter inn kyllingfilet i skiver, stekt bacon og brødkrutonger. Avslutt med finrevet eller skiver av parmesan. Server straks!

Salaten kan du servere som en porsjon på tallerken, eller eventuelt mikse sammen i ei større skål;

Kombinasjonen av ingredienser passer perfekt, og salaten blir rett og slett skikkelig god 🙂

Håper det frister♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. heihei!!
    jeg lastet akkurat ned appen din, men ingenting dukker opp. så også en kommentar på at det var likt hos en annen, er den ikke i bruk? eller er den kanskje ødelagt? isåfall kommer den til å bli fikset?

    1. Hei! Appen har vore nede i mange, mange år – og kjem ikkje til å bli fiksa 🙂