Krema pastasalat med kylling og karri

God tirsdag!

Eg har nokre oppskrifter på krema pastasalater her på bloggen, og dei blir alltid populære. Idag har eg en ny oppskrift å dele med dokke; krema pastasalat med kylling og karri. Skikkelig smakfull, fargerik, superenkel å lage og virkelig en slager rundt middagsbordet!

Slike typer salater passer i utgangspunktet til veldig mykje – lunsj, matpakken, forrett, middag, koldtbord, tapasbord, venninnekvelden… Oppskrifta er enkel å tilpasse etter kva man liker, har tilgjengelig og eventuelt allergier – hugs å lese tips 🙂

Du trenger, 4-6 personer
ca. 700 g kyllingfilet
200 g valgfri pasta (eg bruker fullkornspasta/linsepasta)
1 pk, 50 g ruccola
2 spisspaprika
1 liten boks mais
1 pk, 150 g sukkererter
3-4 stilker vårløk
1 eple

Krema karridressing
1 boks, 300 g kesam/lettrømme/creme fraiche
150 g majones, evt. meir kesam/lettrømme/creme fraiche
ca. 2 ss karrikrydder (smak til)
ca. 2 ts paprikakrydder (smak til)
salt og pepper
en lite skvis sitron

Slik gjer du:
1. Skjær kyllingfilet i små biter, steik i smør/olje. Bruk gjerne godt med krydder på kyllingen; eg krydra med 1 ss karrikrydder, 1 ts paprikakrydder, 1/2 ts chilikrydder, salt og pepper. Avkjøl kyllingen.

2. Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl under rennande, kaldt vatn.

3. Kutt eple og grønnsakene i passelige biter. Bland alle ingrediensane til salaten (grønnsaker, kylling, pasta).

4. Rør sammen ingrediensane til dressingen og smak til med krydder og sitronsaft.

5. Bland dressingen inn i kylling- og pastasalaten. Kan nytast med det samme, eller oppbevar i kjøleskap til servering.

Tips og alternativer
→ Eg synes denne kombinasjonen av grønnsaker var perfekt i salaten – dei gav både smak, konsistens, syre og sødme. Men du kan sjølvsagt bruke dei grønnsakene du sjølv ønsker.

→ For glutenfri pastasalat bruker du enkelt og greit glutenfri pasta.

→ For melkefri pastasalat anbefaler eg å bruke 50/50 majones og melkefri creme fraiche/kokosyoghurt til dressingen.

Eg var superlykkelig når det var rester igjen som eg kunne ete til lunsj dagen etterpå… Den smakte faktisk enda bedre då, ettersom smakane hadde satt seg skikkelig. Eit tips er derfor å lage salaten nokre timer før servering 🙂

Ha en nydelig tirsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Hei,
    Når du skriver gram pasta mener du før det er kokt, sant?:)