Lompepizza med pesto, spekeskinke & pinjekjerner

Hei godtfolk!

Lompepizza er en skikkelig slager her i hus.

Det er verdens raskaste (!) pizza som kan varierast i det uendelige. Eg elska pizza med tynn bunn, så då er lompepizza rett og slett midt i blinken 🙂 Og en stor bonus: det tar ikkje meir enn 10-15 minutt fra start til pizzaen står på bordet!

Fyll på lompepizza blir som regel til av det eg har i kjøleskapet akkurat då. Det er ein kombinasjon eg alltid lager når eg har pesto i hus, og det er lompepizza med pesto, spekekinke og pinjekjerner. Eg trur faktisk dette er min all time favoritt lompepizza gjennom alle desse åra med lompepizza på menyen!

Du trenger (juster mengdene etter dine behov/kor mange som skal ete)
→ valgfri lomper, eg brukte speltlomper
→ 2 ts pesto pr. lompe
→ 3-4 skiver spekeskinke pr. lompe
→ valgfri grønnsaker, eg brukte småtomater
→ raspa ost

Slik gjer du:
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Smør pesto på lompene, legg over spekeskinke, grønnsaker og ost. Steik midt i ovnen i ca. 5-6 minutt, eller til osten er smelta og lompene sprø i kantane.

Du kan også bruke over-undervarme, men då trenger lompene vertfall 10-12 minutt i ovnen.

Eg dryssa over litt pinjekjerner, grovkverna chilikrydder og frisk basilikum rett før servering♥

PS! Vil du lage heimelaga lomper? Oppskrifta mi finner du HER♥
Desse er supre å lage glutenfri også dersom du må ha glutenfri lomper.

En rask & enkel middag som passer like godt kvardag som helg! Lag gjerne lompepizza som familiemiddag, og la barna lage sine egne pizzaer. Då er det ofte enda kjekkare å smake og nyte for dei små 🙂

Lompepizza er en smart måte å bruke opp diverse rester på (tacorester, skinkebiter, spekepølse+++),  og det er ofte når eg har slike rester at eg disker opp med lompepizza til middag.

Du kan lage lompepizza med alle slags typer fyll, dette er berre en av mange varianter. Det er sikkert 10 andre varianter i arkivet mitt her på bloggen, og sikkert 30 andre varianter eg har laga opp gjennom åra. Men, dette er og forblir en av mine favoritter 🙂

Fortell meg kva som er din favoritt lompepizza! Kva fyll liker du best?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

 1. Du burde absolutt prĂžve dette men med hvit saus og avokado, pluss paprika/tomat og krydder! Yum

  1. Kva meina du med «kvit saus»? Creme fraiche? 🙂

   1. Jepp! Creme fraiche/rĂžmme. To hvitlĂžksfedd, smakt til med litt krydder (salt,pepper, frisk oregano el basilikum)

   2. Hþyres spennande ut 😀 Takk for tips!!

 2. Jorunn Hammervold

  Fantastisk godt. Hadde pÄ syltet rÞdlÞk i tillegg. Nydelig. Laga og ein med creme fresh/snÞfrie, blÄmuggost og brie. Ein drÄpe honning pÄ toppen. (Kanskje ikkje sÄ sundt,) men Utrolig godt alt sammen.

  1. Mmm, det hþyres utrulig godt ut Jorunn 😀 Skal eg notere meg til seinare!

 3. BjĂžrg Ingrid Width

  Desperat sulten etter arbeidsdagen.
  Speltlomper, pesto, spekeskinke, tomater, rĂždlĂžk og ost.
  Og det ble SÅÅÅ godt!!!

  1. Ikkje sant? Komkbinasjonen er berre utrulig god 😀