Linda Stuhaug

Annonse

Potetsalat med pesto

Potetsalat med pesto
God mandag!
Veldig mange av oppskriftene eg lager – uansett om eg deler dei eller ikkje – blir til ved en tilfeldighet… Litt rester her, litt grønnsaker der, en idè, litt smakstilsetning, et ferdig resultat. Denne potetsalaten med pesto er eit eksempel på det. Eg hadde kokte småpoteter i kjøleskapet, nokre grønnsaker som burde brukast, litt pesto igjen etter middagen og en halv pakke med pinjekjerner.
Voila → en skikkelig smakfull og god potetsalat!
Eg er superfan av slike resteoppskrifter, nesten uansett kva eg blander sammen, så blir resultatet bra. Eg er glad eg tok meg bryet om å knipse nokre bilder av denne potetsalaten, for den fortjener å sjå livets lys her på bloggen. Nam!
Du trenger, 4 personer (tilbehør) 400-500 g småpoteter 1 spisspaprika 1/2 pk, 75 g sukkererter 1/2 bunt vårløk 3-4 ss grønn pesto 50 g rista pinjekjerner salt & pepper
Slik gjer du: 1. Kok eller damp potetene til dei er møre. Avkjøl litt, eller avkjøl heilt. Potetene kan gjerne kokast i forvegen. Del potetene i to på tvers.
2. Kutt spisspaprika og sukkererter i passelige biter. Grovhakk vårløken.
3. Bland alt sammen og vend inn pesto, pinjekjerner, salt og pepper. La stå kjølig til servering.
Du bruker sjølvsagt dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig i ditt kjøleskap. Bland gjerne i litt ekstra også; fetaost, parmesanost, meir grønnsaker, urter, avokado, soltørka tomater etc. Bytt ut pinjekjerner med valnøtter, eller grønn pesto med rød pesto. Her er det berre å bruke fantastien!
Perfekt som tilbehør til kjøtt/fisk/kylling/grillmat/vegetarretter, eventuelt som en potetsalat på koldtbord eller tapasbord.
Enkelt, ikkje sant? Så lenge potetene er kokte slenger du sammen potetsalaten på knappe 5-6 minutter! Til kvardag, helg eller selskap, denne passer til det meste♥

God mandag!

Veldig mange av oppskriftene eg lager – uansett om eg deler dei eller ikkje – blir til ved en tilfeldighet… Litt rester her, litt grønnsaker der, en idè, litt smakstilsetning, et ferdig resultat. Denne potetsalaten med pesto er eit eksempel på det. Eg hadde kokte småpoteter i kjøleskapet, nokre grønnsaker som burde brukast, litt pesto igjen etter middagen og en halv pakke med pinjekjerner.

Voila → en skikkelig smakfull og god potetsalat!

Eg er superfan av slike resteoppskrifter, nesten uansett kva eg blander sammen, så blir resultatet bra. Eg er glad eg tok meg bryet om å knipse nokre bilder av denne potetsalaten, for den fortjener å sjå livets lys her på bloggen. Nam!

Du trenger, 4 personer (tilbehør)
400-500 g småpoteter
1 spisspaprika
1/2 pk, 75 g sukkererter
1/2 bunt vårløk
3-4 ss grønn pesto
50 g rista pinjekjerner
salt & pepper

Slik gjer du:
1. Kok eller damp potetene til dei er møre. Avkjøl litt, eller avkjøl heilt. Potetene kan gjerne kokast i forvegen. Del potetene i to på tvers.

2. Kutt spisspaprika og sukkererter i passelige biter. Grovhakk vårløken.

3. Bland alt sammen og vend inn pesto, pinjekjerner, salt og pepper. La stå kjølig til servering.

Du bruker sjølvsagt dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig i ditt kjøleskap. Bland gjerne i litt ekstra også; fetaost, parmesanost, meir grønnsaker, urter, avokado, soltørka tomater etc. Bytt ut pinjekjerner med valnøtter, eller grønn pesto med rød pesto. Her er det berre å bruke fantastien!

Perfekt som tilbehør til kjøtt/fisk/kylling/grillmat/vegetarretter, eventuelt som en potetsalat på koldtbord eller tapasbord.

Enkelt, ikkje sant? Så lenge potetene er kokte slenger du sammen potetsalaten på knappe 5-6 minutter! Til kvardag, helg eller selskap, denne passer til det meste♥

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg