Sukkerfri yoghurt panna cotta med plommetopping

God lørdag!

Det blei stille fra meg igår, derfor tenkte eg det var på sin rette plass å titte innom idag med en herlig plommeoppskirft♥ Dei norske plommene er jo så gode, og sesongen må utnyttast før den plutselig er over for i år.

Yoghurt panna cotta med plommetopping var nydelig. En lett og god panna cotta, toppa med møre, søte plommer – en dessert som passer like godt kvardag som helg 🙂 Oppskrifta er sukkerfri, proteinrik og kalorilett, i tillegg kan den enkelt lagast både laktosefri og melkefri for dei som trenger det:

Yoghurt panna cotta, 2 porsjoner
2 dl melk*
200 g naturell yoghurt/kvarg/kesam*
2 ss sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 4 ss sukker)
3 plater gelatin
evt. eit dryss ekte vaniljepulver
evt. litt ferskpressa limesaft

Slik gjer du:
♦ Ha melk og sukrin+ i en liten kjele. Varm opp på svak varme (treng ikkje koke, men nærme seg kokepunktet). Trekk kjelen til side.

♦ Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3-4 minutt til dei er mjuke, klem ut vatnet og smelt i den varme melkeblandinga.

♦ Til slutt rører du inn yoghurten (og evt. vaniljepulver + limesaft). Hell over i to porsjonsskåler. Sett til avkjøling i kjøleskap til panna cottaen er stivna, ca. 3-4 timer.

Plommetopping
8-10 norske plommer
2-4 ss valgfri søtning (eg brukte sukrin gold)

Slik gjer du:
♦ Del plommene i fire og fjern steinen. Ha i en liten kjele med 2 ss søtning. Kok opp og la det småkoke i 5-10 minutt, til plommene er godt møre. Smak til om du ønsker meir søtning.

♦ Avkjøl og ha over panna cottaen rett før servering.

Tips og alternativer*
– ønsker du en enda fyldigare og mektig panna cotta kan du bytte melk med fløyte. Av yoghurt kan du bruke alle typer yoghurt/kvarg/kesam etter smak og behag.

– bruk laktosefri melkeprodukter for laktosefri panna cotta. For melkefri panna cotta kan du bytte både melk og yoghurt med kokosmelk.

Lag gjerne dobbel eller trippel oppskrift når du først er i gang 🙂 Panna cottaen står seg fint nokre dager i kjøleskapet, og kan like gjerne nytast som mellommåltid eller kveldsmat også.

Fleire oppskrifter med plommer vil komme, idag skal eg blant anna koke plommesyltetøy, og eg deler sjølvsagt oppskrift om det blir vellykka! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Liss Hellstad

    Ser herlig ut og måå prøves!

    1. Den var SÅ god! Min nye favoritt yoghurt panna cotta, skal faktisk lage den igjen idag 😀