Linda Stuhaug

Annonse

2. september 2019

Alt-i-ett indisk linsegryte med søtpotet & kikerter

Alt-i-ett indisk linsegryte med søtpotet & kikerter
Hallo mandag!
Idag frister eg med ei skikkelig smakfull og nydelig alt-i-ett linsegryte med søtpotet & kikerter. Indiske smaker er alltid godt, og det er heilt supert som kjøttfritt alternativ.
Ingredienslista er noko lang, men ikkje heng deg opp i at du må ha alt. Gryta blir like god om du utelukker en grønnsak eller to, eller bytter det ut med noko anna 🙂
Du trenger, 4 personer 1 løk 3 fedd kvitløk 1 raud chili 3 cm fersk ingefær Krydder: 2 ss garam masala, 1 ts spisskummen og 1 ts gurkemeie 2 1⁄2 dl tørre linser 1 boks kikerter 1 mellomstor søtpotet 1 paprika 1 gulrot 6 dl grønsakkraft/buljong 600 g hakka tomatar 200 g kokoskrem saft frå 1/2-1 lime 1–2 ss olje eller smør
Topping avokado frisk koriander naturell yoghurt/kokosyoghurt
Slik gjer du: 1. Gjer klar alle grønsakene først. Grovhakk løk, finhakk kvitløk og chili. Riv ingefær på eit rivjern. Kutt søtpotet, paprika og gulrot i terningar.
2. Ha olje eller smør i ein kjele og tilsett løk, kvitløk, chili og ingefær. La det surre til løken er blank. Tilsett krydder og la det surre i 2–3 minutt før du tilset grønsakskraft, linser og søtpotet.
3. La det småkoke under lokk i 10 minutt. Tilsett paprika og gulrøter, og la det småkoke i 10 minutt til.
4. Ha deretter i skylte kikerter, hakka tomatar og kokoskrem. Smak til med limesaft og eventuelt litt salt og pepar om nødvendig. Varm opp til kokepunktet.
5. Server gryta med det tilbehøret du ønsker. Eg har servert den med avokado, koriander og yoghurt.
Middag på ca. 30 minutter, supert til kvardags! Håper alle får en herlig start på den nye veka – årets første høstveke 🙂 PS! Bildene i innlegget er tatt av superfotograf Jon Marius Nilsson 😀

Hallo mandag!

Idag frister eg med ei skikkelig smakfull og nydelig alt-i-ett linsegryte med søtpotet & kikerter. Indiske smaker er alltid godt, og det er heilt supert som kjøttfritt alternativ.

Ingredienslista er noko lang, men ikkje heng deg opp i at du må ha alt. Gryta blir like god om du utelukker en grønnsak eller to, eller bytter det ut med noko anna 🙂

Du trenger, 4 personer
1 løk
3 fedd kvitløk
1 raud chili
3 cm fersk ingefær
Krydder: 2 ss garam masala, 1 ts spisskummen og 1 ts gurkemeie
2 1⁄2 dl tørre linser
1 boks kikerter
1 mellomstor søtpotet
1 paprika
1 gulrot
6 dl grønsakkraft/buljong
600 g hakka tomatar
200 g kokoskrem
saft frå 1/2-1 lime
1–2 ss olje eller smør

Topping
avokado
frisk koriander
naturell yoghurt/kokosyoghurt

Slik gjer du:
1. Gjer klar alle grønsakene først. Grovhakk løk, finhakk kvitløk og chili. Riv ingefær på eit rivjern. Kutt søtpotet, paprika og gulrot i terningar.

2. Ha olje eller smør i ein kjele og tilsett løk, kvitløk, chili og ingefær. La det surre til løken er blank. Tilsett krydder og la det surre i 2–3 minutt før du tilset grønsakskraft, linser og søtpotet.

3. La det småkoke under lokk i 10 minutt. Tilsett paprika og gulrøter, og la det småkoke i 10 minutt til.

4. Ha deretter i skylte kikerter, hakka tomatar og kokoskrem. Smak til med limesaft og eventuelt litt salt og pepar om nødvendig. Varm opp til kokepunktet.

5. Server gryta med det tilbehøret du ønsker. Eg har servert den med avokado, koriander og yoghurt.

Middag på ca. 30 minutter, supert til kvardags!
Håper alle får en herlig start på den nye veka – årets første høstveke 🙂

PS! Bildene i innlegget er tatt av superfotograf Jon Marius Nilsson 😀

Annonse

22 Kommentarer

W

Wibecke

12. mars 2024

Hei! Hvilke linser bruker du til denne indiske linsegryten (gule, røde, grønne)? Gleder meg til å prøve den 😊

Linda Stuhaug

13. mars 2024

Hei! Eg brukte røde, men du kan bruke kva som helst type! Håper den smaker😊

W

Wibecke

13. mars 2024

Tusen takk! Gleder meg til å smake 😍

Linda Stuhaug

14. mars 2024

Håper du liker den😍

M

Merethe

9. oktober 2019

Hei, dette er sikkert et dumt spørsmål. Når du skriver tørre linser, er det bare å ta de som er i laken og fjerne laken? eller skal man kjøpe inn liser som er tørre i utgangspunktet?

Linda Stuhaug

10. oktober 2019

Linser som er tørre i utgangspunktet, som du kjøper i poser 🙂

M

Maja

2. september 2019

Hei Linda! Jeg elsker søtpotetlasangnen din og har så lyst å lage den til mamma (som bruker boken din flittig!) – men hun kan ikke spise laktose. Har du ideer til en god erstatter til cottage cheese?

Linda Stuhaug

3. september 2019

Heisann! Du kan bruke laktosefri creme fraiche framfor cottage cheese 🙂 Håper ho liker den <3

E

Eli Skjennum

2. september 2019

hva er kokoskrem?

Linda Stuhaug

3. september 2019

Du får kjøpt kokoskrem på samme måte du som du kjøper koksomelk (på boks/kartong). Eventuelt kan du sette en boks kokosmelk kaldt, då skiller den seg og kokoskremen legger seg øverst 🙂

I

Ingrid Sofie

2. september 2019

Er denne oppskriften grei å fryse?

Linda Stuhaug

3. september 2019

Jepp 😀

I

Ingrid Sofie

4. september 2019

Supert! Takk

Linda Stuhaug

5. september 2019

😀

W

Wibecke

10. mars 2024

Hørtes utrolig godt ut 😊Hvor mye buljong bruker du i denne oppskriften? Ferdig utblandet eller kun buljongterning?

Linda Stuhaug

11. mars 2024

6 dl ferdig utblanda :) Styrke varierer fra merke til merke, så les på pakken kor mykje du trenge til 6 dl vatn😊

V

Veronica

23. februar 2022

Savner neringsinhold på oppskriftene. Hvor mange kslorier proteiner og fett pr 100 gr.

Linda Stuhaug

24. februar 2022

Det får du ikkje i mine oppskrifter :) Må du vite det så må du rekne på det sjølv :)

I

Idunn

19. mai 2020

Hei Linda. Jeg har akkurat oppdaget alt-i-ett-oppskriftene dine, og ser veldig fram til å teste de! Jeg spiste en gang en indisk gryte (dall) med dadler oppi, som ga en utrolig deilig sødme i gryta. Vet du om det bare er å ha oppi det i f.eks. denne her, eller tror du det vil ødelegge/bli rart?

Linda Stuhaug

20. mai 2020

Hei! Oi, så spennande 🙂 Her er det umulig for meg å gi noke konkret svar, eg ville berre testa – det blir heilt sikkert godt 😀

E

Elisabeth

9. august 2022

Jeg har nettopp kjøpt meg slow cooker, og er helt grønn på hvordan bruke den. Tror du at gryter som denne er grei å lage i slow cooker? Og steker man løken først da?

Linda Stuhaug

9. august 2022

Hei! Ja, det vil eg tru :) Ville stekt løken først ja!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg