Indisk linsegryte med søtpotet & kikerter (alt-i-ett)

Hallo mandag!

Idag frister eg med ei skikkelig smakfull og nydelig alt-i-ett linsegryte med søtpotet & kikerter. Indiske smaker er alltid godt, og det er heilt supert som kjøttfritt alternativ.

Ingredienslista er noko lang, men ikkje heng deg opp i at du må ha alt. Gryta blir like god om du utelukker en grønnsak eller to, eller bytter det ut med noko anna 🙂

Du trenger, 4 personer
1 løk
3 fedd kvitløk
1 raud chili
3 cm fersk ingefær
Krydder: 2 ss garam masala, 1 ts spisskummen og 1 ts gurkemeie
2 1⁄2 dl tørre linser
1 boks kikerter
1 mellomstor søtpotet
1 paprika
1 gulrot
6 dl grønsakkraft/buljong
600 g hakka tomatar
200 g kokoskrem
saft frå 1/2-1 lime
1–2 ss olje eller smør

Topping
avokado
frisk koriander
naturell yoghurt/kokosyoghurt

Slik gjer du:
1. Gjer klar alle grønsakene først. Grovhakk løk, finhakk kvitløk og chili. Riv ingefær på eit rivjern. Kutt søtpotet, paprika og gulrot i terningar.

2. Ha olje eller smør i ein kjele og tilsett løk, kvitløk, chili og ingefær. La det surre til løken er blank. Tilsett krydder og la det surre i 2–3 minutt før du tilset grønsakskraft, linser og søtpotet.

3. La det småkoke under lokk i 10 minutt. Tilsett paprika og gulrøter, og la det småkoke i 10 minutt til.

4. Ha deretter i skylte kikerter, hakka tomatar og kokoskrem. Smak til med limesaft og eventuelt litt salt og pepar om nødvendig. Varm opp til kokepunktet.

5. Server gryta med det tilbehøret du ønsker. Eg har servert den med avokado, koriander og yoghurt.

Middag på ca. 30 minutter, supert til kvardags!
Håper alle får en herlig start på den nye veka – årets første høstveke 🙂

PS! Bildene i innlegget er tatt av superfotograf Jon Marius Nilsson 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Ingrid Sofie

    Er denne oppskriften grei å fryse?

      1. Ingrid Sofie

        Supert! Takk

  2. Eli Skjennum

    hva er kokoskrem?

    1. Du får kjøpt kokoskrem på samme måte du som du kjøper koksomelk (på boks/kartong).
      Eventuelt kan du sette en boks kokosmelk kaldt, då skiller den seg og kokoskremen legger seg øverst 🙂

  3. Hei Linda! Jeg elsker søtpotetlasangnen din og har så lyst å lage den til mamma (som bruker boken din flittig!) – men hun kan ikke spise laktose. Har du ideer til en god erstatter til cottage cheese?

    1. Heisann! Du kan bruke laktosefri creme fraiche framfor cottage cheese 🙂 Håper ho liker den <3