Plommesyltetøy uten sukker

Norske plommer altså♥

Eg får ikkje nok! Dei er så utrulig gode, både til å ete som dei, men også til ulike oppskrifter. Dei siste dagane har eg virkelig slått på stortromma og laga masse godt med plommene. Ei av oppskriftene får du her idag; plommesyltetøy uten sukker. Fantastisk godt, superenkelt å lage og passer til det meste; der du ellers bruker syltetøy, topping på havregraut, pannekaker, vafler, smoothie, som saus til ulike desserter også vidare 🙂

Eg lagde plommesyltetøy av 1 kg plommer, men her justerer du berre opp eller ned mengden etter kor mykje du ønsker å lage. Eg vil også sei ifra om at sukker er konseveringsmiddel og forlenger holdbarhetstid, så heimelaga syltetøy uten sukker har dessverre ikkje den samme holdbarhetstida.

Heimelaga plommesyltetøy uten tilsatt sukker
1 kg plommer – vekt uten stein
200 g sukrin gold*
valgfri smakstilsetning: ekte vaniljepulver / vaniljestang, kanelstang, stjerneanis

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en kjele og kok opp under omrøring. La syltetøyet småkoke på middels varme i ca. 20-30 minutt, til syltetøy-konsistens. Hugs å røre innimellom.

Når syltetøyeter avkjølt får det ein fastare konsistens. Oppbevar i lufttett glass i kjøleskap.

Visst du bruker smakstilsetning, hugs å fjerne desse fra syltetøyet. Eg brukte 1 ts ekte vaniljepulver i mitt syltetøy, som gav en veldig god smak. Vaniljestang kan også brukast, eller kanel/stjerneanis om du er glad i smaken. Prøv deg fram!

OBS!
Kor søtt man liker syltetøy er veldig smak og behag, derfor er det viktig at du smaker deg fram sjølv. Dei norske plommene er også veldig ulike; nokon er søte, andre er sure.

Eg synes sukrin gold er super sukkererstatning i syltetøy, men du kan sjølvsagt bruke andre typer søtning også. Sukrin+ er eit godt alternativ eg også har god erfaring med, men bruk det du liker/har tilgjengelig heime.

Det er første gang eg lager plommesyltetøy, men det blir vertfall ikkje siste. Eg lagde dette i helga og no gjenstår det å sjå kor lenge det er holdbart. Neste gang skal eg prøve å fryse ned ein god porsjon 🙂

Prøv syltetøyet du også!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

 1. Kan man bruke vanlig sukrin?:)

  1. Eg anbefaler aldri vanlig sukrin, men visst du liker det – kjør på 🙂

 2. Hei 🙂 ser du lager mye godt av plommer,det gjør jeg også,men lurte på en ting,er du sikker på at plommesyltetøyet ikke er like holdbart med sukrin gold ? Må det i fryser eller kjøleskap,har du noen erfaring med det ?

  1. Hei! Ja, det er eg heilt sikker på. Sukrin gold er ikkje konseveringsmiddel slik som sukker er. Det kan likevell ha grei holdbarhetstid altså 🙂

   Syltetøyet må stå i kjøleskap. Eg har nettopp fryst ned ein god porsjon også 😀

 3. Hei!
  Tenkte og lage plommesyltetøyet og lurte på om det kunne være en idè og ha i Atamon for forlenge holdbarheten???

  1. Det kan vere en ide ja, berre å kjøre på 🙂

   1. Har prøvd med Atamon, så nå gjenstår og se om de holder seg lengre i en mørk kald bod eller om de skulle vært i frysa…..

   2. Eg har fryst ned masse plommesylte, synes det er greit å vere på den sikre sida 🙂

 4. Fjerner du stenene i plommene før du koker syltetøy av dem?

  1. Ja. Det står «vekt uten stein» 🙂

 5. Første gang jeg skal lage syltetøy. Koker du med skallet på?

  1. Ja, eg gjorde det. Mange som fjerner skallet, men det er ikkje nødvendig etter mi meining 🙂

   1. Smakte nydelig ☺️ Hvor lenge tror du et syltetøy kan stå i kjøleskapet? Som ikke er åpnet? Tok siste rest i dag fra den krukken som var åpnet og det smakte godt 🙂 ca. Stått en uke.

   2. Så bra 😀 Eg har hatt syltetøyet ståande i 2,5 veke, og det gjekk heilt fint. Då var det tomt, resten ligger i frysaren 🙂

   3. Tusen takk for svar 🙂

   4. Skulle berre mangle 🙂

 6. Corrinne

  Har du prøvd å fryse ned plommesyltetøyet? Har veldig mye plommer i år, så en del må fryses ned. Vil gjerne bruke oppskriften din, men kan det ikke fryses må jeg bruke konserveringsmiddel

  1. Ja, eg fryser alltid syltene eg lager 🙂

 7. Atle Langeland

  Hei har du ingen fuktighet eks.vann når du koker de??

  1. Nei, plommene inneholder såpass mykje vatn at visst du tilsetter nokre ekstra blir det fort for mykje 🙂

 8. takk for gode oppskrifter

  1. Hyggelig å inspirere 🙂