Linda Stuhaug

Annonse

5. september 2019

Sukkerfri plommekake med vaniljekrem

Sukkerfri plommekake med vaniljekrem
Heisann!
De som følger meg på instagram har allerede fått en tjuvtitt på denne kaka… og oppskrifta blei fort etterspurt når eg la ut bilde. Eg lagde nemlig denne kaka i helga, og som eg skreiv på instagram; det skulle vore en funksjon der ein kunne kjenne lukt gjennom skjermen… For denne plommekaka lukta SÅ godt♥
Det blei en luftig, saftig plommekake med vaniljekrem. Rett og slett nydelig god! Har du norske plommer til overs, prøv denne kaka. Du kjem ikkje til å angre!
Kaka er sukkerfri, og kan fint lagast melkefri (og sannsynligvis glutenfri, les tips!):
Du trenger: 2 store egg 100 g kesam original 100 g speltmjøl eller kveitemjøl 50 g havremjøl (evt. meir speltmjøl/kveitemjøl) 50 g sukrin gold 25 g sukrin+ 0,5 dl melk 2 ss smør, smelta 2 ts bakepulver 1/2 oppskrift heimelaga vaniljekrem 10-15 plommer
Slik gjer du: 1. Ha egg, kesam, sukrin gold, sukrin+ og melk i en bakebolle. Visp lett sammen.
2. Tilsett mjøl og bakepulver, rør klumpfritt og ha oppi smelta smør.
3. Hell røra i en ildfast form med bakepulver. Min form var 30×22 cm, men du kan fint bruke litt mindre eller litt større form.
4. Fordel klatter av vaniljekrem oppå kakerøra, etterfulgt av plommer delt i to/fire. Det er godt med masse plommer, så ikkje vær forsiktig!
5. Steik kaka på 180 grader, over-undervarme i ca. 25-30 minutt, eller til kaka er gyllen og gjennomstekt.
Kaka smaker aller best varm eller lun, så lag den gjerne før servering. Den er god kald også, men det er noko spesielt med lun vaniljekrem♥ Eit alternativ er også å varme den litt opp igjen før servering, visst den blir laga på forhånd 🙂
Tips og alternativer* For melkefri kake: bytt kesam med kokosyoghurt, melk med plantebasert melk og smør med melkefri margarin. Vaniljekremen lager du med plantebasert melk.
For glutenfri kake: bytt ut speltmjøl/kveitemjøl med nøytral, glutenfri tørrvare. Eg har ikkje prøvd dette sjølv, men det går sannsynligvis heilt fint. Hugs også at havremjølet må vere spesifisert glutenfritt (du kan lage havremjøl sjølv ved å blende havregryn).
Sukkererstatning: sukrin gold og sukrin+ kan byttast med anna type valgfri søtning som tilsvarer 100 g sukker.
Topping: plommene kan sjølvsagt byttast med anna type frukt/bær av eget ønske for en ny smak og vri.
Oppskrift på verdens beste, heimelaga (og sukkerfri) vaniljekrem/vaniljesaus finner du her♥ Eg lagde full oppskrift og brukte ca. halvparten i kaka. Resten av vaniljekremen får man alltid brukt, vaniljekrem passer jo til så mykje. Lag for eksempel en deilig plommedessert, smuldrepai, enda ei plommekake, server til bakte epler, fruktsalat…
Plommekaka kan fint frysast, så lag gjerne dobbel oppskrift og frys ned til seinare!
Håper den ser fristande ut, og at fleire har lyst å prøve seg 🙂

Heisann!

De som følger meg på instagram har allerede fått en tjuvtitt på denne kaka… og oppskrifta blei fort etterspurt når eg la ut bilde. Eg lagde nemlig denne kaka i helga, og som eg skreiv på instagram; det skulle vore en funksjon der ein kunne kjenne lukt gjennom skjermen… For denne plommekaka lukta SÅ godt♥

Det blei en luftig, saftig plommekake med vaniljekrem. Rett og slett nydelig god! Har du norske plommer til overs, prøv denne kaka. Du kjem ikkje til å angre!

Kaka er sukkerfri, og kan fint lagast melkefri (og sannsynligvis glutenfri, les tips!):

Du trenger:
2 store egg
100 g kesam original
100 g speltmjøl eller kveitemjøl
50 g havremjøl (evt. meir speltmjøl/kveitemjøl)
50 g sukrin gold
25 g sukrin+
0,5 dl melk
2 ss smør, smelta
2 ts bakepulver
1/2 oppskrift heimelaga vaniljekrem
10-15 plommer

Slik gjer du:
1. Ha egg, kesam, sukrin gold, sukrin+ og melk i en bakebolle. Visp lett sammen.

2. Tilsett mjøl og bakepulver, rør klumpfritt og ha oppi smelta smør.

3. Hell røra i en ildfast form med bakepulver. Min form var 30×22 cm, men du kan fint bruke litt mindre eller litt større form.

4. Fordel klatter av vaniljekrem oppå kakerøra, etterfulgt av plommer delt i to/fire. Det er godt med masse plommer, så ikkje vær forsiktig!

5. Steik kaka på 180 grader, over-undervarme i ca. 25-30 minutt, eller til kaka er gyllen og gjennomstekt.

Kaka smaker aller best varm eller lun, så lag den gjerne før servering. Den er god kald også, men det er noko spesielt med lun vaniljekrem♥ Eit alternativ er også å varme den litt opp igjen før servering, visst den blir laga på forhånd 🙂

Tips og alternativer*
For melkefri kake: bytt kesam med kokosyoghurt, melk med plantebasert melk og smør med melkefri margarin. Vaniljekremen lager du med plantebasert melk.

For glutenfri kake: bytt ut speltmjøl/kveitemjøl med nøytral, glutenfri tørrvare. Eg har ikkje prøvd dette sjølv, men det går sannsynligvis heilt fint. Hugs også at havremjølet må vere spesifisert glutenfritt (du kan lage havremjøl sjølv ved å blende havregryn).

Sukkererstatning: sukrin gold og sukrin+ kan byttast med anna type valgfri søtning som tilsvarer 100 g sukker.

Topping: plommene kan sjølvsagt byttast med anna type frukt/bær av eget ønske for en ny smak og vri.

Oppskrift på verdens beste, heimelaga (og sukkerfri) vaniljekrem/vaniljesaus finner du her♥ Eg lagde full oppskrift og brukte ca. halvparten i kaka. Resten av vaniljekremen får man alltid brukt, vaniljekrem passer jo til så mykje. Lag for eksempel en deilig plommedessert, smuldrepai, enda ei plommekake, server til bakte epler, fruktsalat…

Plommekaka kan fint frysast, så lag gjerne dobbel oppskrift og frys ned til seinare!

Håper den ser fristande ut, og at fleire har lyst å prøve seg 🙂

Annonse

4 Kommentarer

M

May Jorun Hammer

11. september 2019

Herlig oppskrift! Tror du det går an å bruke naturell gresk youghurt som alternativ til Kesam?

Linda Stuhaug

12. september 2019

Ja, det går nok heilt fint – så lenge det ikkje er ein veldig mager gresk yoghurt 🙂 Då er det fort at kaka blir tørr.

M

Maria

16. september 2021

Hei! Går det ann å bruke fryste plommer som man tiner opp før bruk? 🙂

Linda Stuhaug

16. september 2021

Hei! Det har eg aldri prøvd, så det må du nesten berre teste ut 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg