Middagsomelett med potet, fetaost & brokkoli

God mandag!

Vi er som vanlig i det kjøttfri hjørnet på mandager, og idag får dokke servert ein digg middagsomelett med potet, fetaost og brokkoli. Eg elsker å ha potetrester igjen fra middagsmaten, det er virkelig så mykje godt ein kan lage med ferdigkokte poteter, og omelett er ein typisk matrett eg pleier å lage. Resten av ingrediensane varierer eg etter kva eg har tilgjengelig, og denne gangen blei det ein kjøttfri middagsomelett som smakte skikkelig godt:

Bruk gjerne oppskrifta som inspirasjon, men lag den med dei ingrediensane du liker og har heime. Eg bruker alltid noko grønt (denne gangen brokkoli, spinat og paprika) pluss noko som gir litt ekstra smak og konsistens (denne gangen potet og fetaost). Alt er godt i ein omelett, men har du ikkje prøvd med potet enda, så anbefaler eg det virkelig 🙂

Middagsomelett med potet, fetaost og brokkoli, 4-6 personer
10 egg
2 dl valgfri melk/fløyte
5-8 ferdigkokte poteter
1 brokkoli
1 glass fetaost
1 neve spinat
1 spisspaprika
salt og pepper
gjerne litt chilikrydder og/eller kvitløkskrydder

Slik gjer du:
Kutt poteter i terninger, brokkoli i buketter og spisspaprika i skiver. Ha over i en ildfast form. Fordel over fetaostterninger.

Visp egg og melk sammen. Tilsett grovhakka spinat og krydder. Hell over den ildfaste formen.

Steik på 200 grader, over-undervarme, i ca. 30 minutt, eller til eggeblandinga har satt seg. Server varm, lun eller kald.

Omelett er noko eg synes smaker like godt kaldt som varmt, og rester er heilt toppers å ta med seg i matpakken dagen etterpå 🙂 Det hadde vertfall eg!

Eg servert også med ein frisk , smakfull salat. Litt ekstra grønt høyrer alltid med på middagstallerken 🙂

Velbekomme og god middag♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Hei, Linda I oppskrifter der det er brukt fetaost er dette inkludert oljen i glasset, eller plukker man ut fetaostterningene? Ønsker deg en fin uke

    1. Heisann 🙂 Nei, eg bruker aldri oljen. Men ein kan jo stort sett bruke oljen visst ein ønsker det.

      Ha en herlig veke du også 😀

  2. Ann Mari Kasseth

    Denne skal jeg lage
    Hvor stor er forma du bruker?

    1. Den var kanskje rundt 25×35 cm. Har ikkje så mykje å bety 🙂

  3. Hadde ikkje fetaost i hus, så eg improviserte litt og brukte laks + pesto, litt smøreost, og spinat! Det blei veldig godt!! Skal definitivt lage dette igjen og teste ut fleire kombinasjoner. Ser føre meg at mozzarella + tomat + løk + sopp er ein god kombo

    1. Høyres ut som en veldig god kombinasjon, Marte 😀 Det meste passer i en slik middagsomelett, så berre å bruke det ein liker og har tilgjengelig!