Linda Stuhaug

Annonse

9. september 2019

Middagsomelett med potet, fetaost & brokkoli

Middagsomelett med potet, fetaost & brokkoli
God mandag!
Vi er som vanlig i det kjøttfri hjørnet på mandager, og idag får dokke servert ein digg middagsomelett med potet, fetaost og brokkoli. Eg elsker å ha potetrester igjen fra middagsmaten, det er virkelig så mykje godt ein kan lage med ferdigkokte poteter, og omelett er ein typisk matrett eg pleier å lage. Resten av ingrediensane varierer eg etter kva eg har tilgjengelig, og denne gangen blei det ein kjøttfri middagsomelett som smakte skikkelig godt:
Bruk gjerne oppskrifta som inspirasjon, men lag den med dei ingrediensane du liker og har heime. Eg bruker alltid noko grønt (denne gangen brokkoli, spinat og paprika) pluss noko som gir litt ekstra smak og konsistens (denne gangen potet og fetaost). Alt er godt i ein omelett, men har du ikkje prøvd med potet enda, så anbefaler eg det virkelig 🙂
Middagsomelett med potet, fetaost og brokkoli, 4-6 personer 10 egg 2 dl valgfri melk/fløyte 5-8 ferdigkokte poteter 1 brokkoli 1 glass fetaost 1 neve spinat 1 spisspaprika salt og pepper gjerne litt chilikrydder og/eller kvitløkskrydder
Slik gjer du: Kutt poteter i terninger, brokkoli i buketter og spisspaprika i skiver. Ha over i en ildfast form. Fordel over fetaostterninger.
Visp egg og melk sammen. Tilsett grovhakka spinat og krydder. Hell over den ildfaste formen.
Steik på 200 grader, over-undervarme, i ca. 30 minutt, eller til eggeblandinga har satt seg. Server varm, lun eller kald.
Omelett er noko eg synes smaker like godt kaldt som varmt, og rester er heilt toppers å ta med seg i matpakken dagen etterpå 🙂 Det hadde vertfall eg!
Eg servert også med ein frisk , smakfull salat. Litt ekstra grønt høyrer alltid med på middagstallerken 🙂
Velbekomme og god middag♥

God mandag!

Vi er som vanlig i det kjøttfri hjørnet på mandager, og idag får dokke servert ein digg middagsomelett med potet, fetaost og brokkoli. Eg elsker å ha potetrester igjen fra middagsmaten, det er virkelig så mykje godt ein kan lage med ferdigkokte poteter, og omelett er ein typisk matrett eg pleier å lage. Resten av ingrediensane varierer eg etter kva eg har tilgjengelig, og denne gangen blei det ein kjøttfri middagsomelett som smakte skikkelig godt:

Bruk gjerne oppskrifta som inspirasjon, men lag den med dei ingrediensane du liker og har heime. Eg bruker alltid noko grønt (denne gangen brokkoli, spinat og paprika) pluss noko som gir litt ekstra smak og konsistens (denne gangen potet og fetaost). Alt er godt i ein omelett, men har du ikkje prøvd med potet enda, så anbefaler eg det virkelig 🙂

Middagsomelett med potet, fetaost og brokkoli, 4-6 personer
10 egg
2 dl valgfri melk/fløyte
5-8 ferdigkokte poteter
1 brokkoli
1 glass fetaost
1 neve spinat
1 spisspaprika
salt og pepper
gjerne litt chilikrydder og/eller kvitløkskrydder

Slik gjer du:
Kutt poteter i terninger, brokkoli i buketter og spisspaprika i skiver. Ha over i en ildfast form. Fordel over fetaostterninger.

Visp egg og melk sammen. Tilsett grovhakka spinat og krydder. Hell over den ildfaste formen.

Steik på 200 grader, over-undervarme, i ca. 30 minutt, eller til eggeblandinga har satt seg. Server varm, lun eller kald.

Omelett er noko eg synes smaker like godt kaldt som varmt, og rester er heilt toppers å ta med seg i matpakken dagen etterpå 🙂 Det hadde vertfall eg!

Eg servert også med ein frisk , smakfull salat. Litt ekstra grønt høyrer alltid med på middagstallerken 🙂

Velbekomme og god middag♥

Annonse

13 Kommentarer

F

Frøydis

20. mai 2021

Hei! Bør det være ferdigkokte poteter i formen, eller går det greit med rå i terninger også?

F

Frøydis

20. mai 2021

Beklager, så nå at det sto ferdigkokte

Linda Stuhaug

23. mai 2021

Stemmer 🙂

R

Ragnhild

22. februar 2021

Hei Linda Fantastisk god oppskrift! Hver mandag er kjøttfri hos oss. Stort sett bruker vi loggen din. Tusen takk for flotte opplevelser.

Linda Stuhaug

23. februar 2021

Så hyggelig å lese, Ragnhild! Håper eg kan fortsette å inspirere 😀

M

Marte

10. september 2019

Hadde ikkje fetaost i hus, så eg improviserte litt og brukte laks + pesto, litt smøreost, og spinat! Det blei veldig godt!! Skal definitivt lage dette igjen og teste ut fleire kombinasjoner. Ser føre meg at mozzarella + tomat + løk + sopp er ein god kombo

Linda Stuhaug

11. september 2019

Høyres ut som en veldig god kombinasjon, Marte 😀 Det meste passer i en slik middagsomelett, så berre å bruke det ein liker og har tilgjengelig!

A

Ann Mari Kasseth

9. september 2019

Denne skal jeg lage Hvor stor er forma du bruker?

Linda Stuhaug

10. september 2019

Den var kanskje rundt 25×35 cm. Har ikkje så mykje å bety 🙂

I

Ida

9. september 2019

Hei, Linda I oppskrifter der det er brukt fetaost er dette inkludert oljen i glasset, eller plukker man ut fetaostterningene? Ønsker deg en fin uke

Linda Stuhaug

9. september 2019

Heisann 🙂 Nei, eg bruker aldri oljen. Men ein kan jo stort sett bruke oljen visst ein ønsker det. Ha en herlig veke du også 😀

B

Bettina

5. januar 2020

Bor alene, og denne blir litt stor. Kan den fryses i porsjoner, eller kan jeg halvere oppskriften?

Linda Stuhaug

5. januar 2020

Du kan halvere den, eller du kan fryse den 🙂 Oppskrifta egner seg godt til frysing!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg