Alt-i-ett pasta bolognese gryte

Heisann!

Det er tirsdag, veka er godt i gang og idag får de oppskrift på en ny alt-i-ett gryte! Denne gangen pasta bolognese, ei smakfull gryte med pasta, kjøttsaus og grønnsaker. Rask og enkel å lage, du har alt i ei gryte, du sitter igjen med lite oppvask… Heilt toppers, med andre ord!

Alt-i-ett pasta bolognese gryte, ca. 4 personer
400 g karbonadedeig
2 gulerøtter, grovhakka
1 paprika, grovhakka
1 løk, finhakka
65 g fersk spinat
200 g fullkornsmakaroni
6 dl kjøttkraft, evt. buljong/fond
2 bokser, 800 g hakka tomater
2 ss tomatpurè
50-100 g raspa ost
1-2 ss finhakka oregano og/eller basilikum, evt. 1-2 ts tørka
salt og pepper
1-2 ss smør til steiking

Slik gjer du:
Steik gulrot, paprika og løk til løken er blank. Tilsett karbonadedeig og steik til den er brun.

Ha deretter oppi makaroni, kjøttkraft, hakka tomater og tomatpure. La gryta småkoke under lokk i 8-10 minutt, eller til makaronien er ferdig.

Rør inn spinat og raspa ost heilt til slutt. Smak til med urter, salt og pepper.

Server straks, gjerne med litt finraspa parmesan.

Hugs at du ikkje trenger å følge oppskrifta slavisk 🙂 Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig, bytt gjerne fullkornsmakaroni med anna type pasta…

Ein fargerik, sunn og smakfull middag for heile familien!

Håper denne gryta faller i smak hos mange! Fleire alt-i-ett oppskrifter kjem garantert framover, det er ingen tvil om at desse oppskriftene faller i smak hos dokke, og det er heilt toppers 🙂


Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger! Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg er sikker på at eg får med meg at du lager oppskrifter. Du kan også legge igjen en hilsen i kommentarfeltet her på bloggen, eller på facebook-sida mi HER

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Anne Therese

    Diggar alt i eit-gryte! Knall på dagar med lita tid. Skal testast 🙂

    1. Samme her! Det er så lettvint 😀 Håper gryta faller i smak hos deg!

  2. Hei
    Kansje ett teit spørsmål
    Men de sier jo at man ikke skal la rå kylling komme ani andre ting, gjelder det ikke kjøttdeig?

  3. NAM! Nok en one-pot-pasta suksess 😀

    1. Fantastisk, Åse 😀 Veldig hyggelig!!

  4. Hei. Denne gryta smakte utruleg godt. Hadde kun eit lite dryss med salt og pepper, nesten ikkje behov for det eingong. Hadde i 1 chilli. Men lurer på spinaten, kor tid ha den oppi?? Sto ikke i oppskriften.

    1. Hei! Så kjekt du likte gryte, Oddfrid 😀
      Eg har no skrevet inn spinaten i framgangsmetoden. Den kan egentlgi tilsettast kortid som helst 🙂